В центрі уваги

Біля Луцька хочуть збудувати об'їзну кільцеву дорогу

Біля Луцька хочуть збудувати об'їзну кільцеву дорогу

Звернення Луцької районної ради щодо будівництва об'їзної кільцевої дороги повз Луцьк розглянули на засіданні комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської обласної ради.

Про це інформують у Луцькій райраді.

Як відомо, на сесії райради депутати підтримали звернення про внесення проєкту будівництва дороги до Програми Президента України "Велике будівництво 2020-2022".

Як розповів заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак, депутати підтримали цей проєкт ще у квітні. Волинська ОДА в особі управління містобудування та архітектури, а також Волинський облавтодор висловили принципову підтримку цієї ініціативи, але зволікання зі стартом цього масштабного проєкту робить його реалізацію дорожчою та проблемнішою.

Сергій Сівак також зауважив, що управління містобудування та архітектури Волинської ОДА надало попередній ескізний проєкт об'їзної дороги загальною протяжністю близько 20 км із необхідністю будівництва 4 шляхопроводів.

"У нас було два варіанти. Перший - суто у Волинській області, другий із охопленням території Рівненської області. Навколо Луцька дуже щільна забудова, тому провести об'їзну дорогу так, щоб вона не потрапляла у межі населеного пункту, вже неможливо. Але ми намагалися провести дорогу там, де найменше забудови.

Якщо взяти варіант лише в межах Волинської обласної, то органом, який буде вилучати земельні ділянки з приватної власності, викупляти їх, є Луцька районна державна адміністрація.

У випадку охоплення земель сусідньої області, має бути розпорядження Кабінету міністрів. Тому рекомендую Службі автомобільних доріг взяти до уваги різні процедури отримання дозволів", - розповів заступник начальника управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Степан Білан.

Члени профільної комісії Волинської обласної ради підтримали звернення районної ради та рекомендували його до розгляду на сесії обласної ради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, дороги, Луцька районна рада
В тему

Останні матеріали