В центрі уваги

Об’їзна дорога навколо Луцька – у планах Служби автомобільних доріг

Об’їзна дорога навколо Луцька – у планах Служби автомобільних доріг

Служба автомобільних доріг Волині розглядає варіанти будівництва об’їзної дороги навколо Луцька.

Про це повідомили в управлінні містобудування та архітектури Волинської ОДА на депутатський запит заступника голови Луцької районної ради Сергія Сівака, - йдеться на сайті райради.

Як відомо, у березні обласна Служба автомобільних доріг оприлюднила інформацію стосовно запланованих у 2021 році ремонтних робіт на автошляхах Волині на загальну суму 2,5 мільярди гривень, але будівництва об’їзної дороги в переліку нема.

У депутатському запиті, підтриманому Луцькою районною радою, йшлося про те, що Луцьк «заякорився» у переліку міст з високим рівнем забруднення атмосферу у тому числі через автомобільні викиди. Згідно з екологічним паспортом, 92-95% - це вихлопні гази.

«Зважаючи на вкрай непривабливі екологічні показники якості повітря у Луцьку, вважаю, що будівництво кільцевої дороги, яка з’єднає київсько-ковельський напрямок з володимирським, львівським, дубнівським, стало б для району не тільки важливим інфраструктурним проектом, а й серйозним екологічним чинником», -  розповів Сергій Сівак.

До слова, у Львові минулоріч було введено в експлуатацію «північну частину» об’їзної вартістю 80 мільйонів гривень. Рівняни також з’єднали «луцький» та «сарненсьткий» напрямки, закільцювавши об’їзну навколо Рівного, завдяки чому великоваговий транспорт рухається не через місто, а повноцінною об’їзною магістраллю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, Луцька районна рада, луцьк, дорога
В тему