В центрі уваги

Туристичний сезон в Олиці стартував фестивалем «Олицька переберія»

Туристичний сезон в Олиці стартував фестивалем «Олицька переберія»

В Олиці відбувся масштабний фестиваль «Олицька переберія», який зібрав кілька тисяч місцевих мешканців та гостей дійства. Саме так гучно відсвяткували День селища, День Конституції та відкриття туристичного сезону в громаді.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

«Олика багата історією і має перспективне майбутнє. Над її туристичною привабливістю ми вже почали працювати спільно із науковцями, народними депутатами, обласною, районною радами. Підтвердженням цьому є Фестиваль «Олицька переберія», - сказав у вітальному слові голова Олицької громади Олександр Прендецький.

Тож, як відкрив свої ворота для усіх охочих Замок князів Радзивіллів, так Олицька громада стала відкритою для туристів. А подивитися тут є що: в’їзна (Луцька) брама міських укріплень, зведена у 1630-х роках, Свято-Троїцька церква (1886р.), Колегіальний костел Святої Трійці (1640р.), Костел святих Петра і Павла (1450р.), Замок Радзивіллів (1564 р.) тощо.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук розповів, що відкрив для себе Олику шість років і відтоді своїм пріоритетним завданням вбачав її розвиток у першу чергу як туристичної перлини Волині.

«Вітаю усіх із 25-ою річницею Конституції України, відкриттям туристичного сезону в Олиці. Хочу нагадати трохи історії: я для себе відкрив Олику 6 років тому, коли став депутатом Волинської обласної ради. Мені вдалося об’єднати навколо Олики, її історико-культурної спадщини нардепів Ірину Констанкевич, Вячеслава Рубльова, обласних депутатів. Ми двічі їздили в Польщу, де піднімали питання Олицького Замку, Костелу Петра і Павла. Зараз вже триває реставрація Костелу – польський уряд та фонд культурної спадщини вкладає у це кошти. Ми разом відновлюємо Олику та відроджуємо її на теренах України.

Луцька районна рада не стоїть осторонь: напередодні була організована толока, де ми разом з молоддю, обласною радою, місцевими мешканцями розчистили оборонні вали Замку. Олику бачу квітучою та туристично привабливою», - сказав голова райради Олександр Омельчук.

Вітали оличан також депутати Луцької районної ради: Тетяна Павлова-Багрійчук, Лариса Понедєльник, Олександр Шабала, Оксана Сущук, а також радник голови райради Юрій Ройко. 

Зі сцени гостей Фестивалю розважав військовий оркестр та виконавці з Луцька, Києва, Харкова, а хед-лайнером став гурт Kozak System. На території Замку та за його межами гостей розважали майстер-класами, середньовічними танцями  та показовими лицарськими виступами. Чимало відпочинкових зон було передбачено і для дітей. Крім того, на ярмарку Фестивалю місцеві умільці презентували свою продукцію та частували гостей свята.

«Олицька переберія»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Луцька районна рада, луцьк, Волинь, туризм, фестиваль
В тему