В центрі уваги

«Жахіття посеред лісу»: в що перетворилася колись військова база неподалік Луцька

«Жахіття посеред лісу»:  в що перетворилася колись військова база неподалік Луцька

Військова база в селі Уляники розграбована та перебуває у стані розрухи. Таку картину побачили депутати Луцької районної ради, побувавши на території колишнього військового містечка.

У радянські часи це була територія ракетної військової частини із пусковими майданчиками для ракет Р-12.  На ній розташовувались 3- та 5-поверхові адміністративні, житлові та обслуговуючі приміщення, від яких вже і сліду не лишилося – їх розібрали на будівельні матеріали. Пускові майданчики демонтовані, в лісі багато траншей та окопів, що свідчить про активне викопування кабелю, - повідомили у районній раді.

Відомо, що військове містечко в Уляниках з 1993 року безуспішно намагалися пристосувати під філіал Цуманської колонії-поселення, але фінансові труднощі призвели до того, що споруди знищені, а з доріг навіть зняті бетонні плити.

«У спадок Луцькій районній раді дістався один із об’єктів районної комунальної власності – військова база в Уляниках загальною площею 240 гектарів. База втратила свою привабливість повністю, за останні роки її розікрали… Постало питання, що з цим робити? Наше завдання, як районної ради, знайти інвестора на цей об’єкт», - розповів радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко.

Такої ж думки і сам голова райради Олександр Омельчук:

«Зважаючи на те, що на сході ведуться військові дії, ця територія ідеально підходить для реабілітація військових, як відпочинкова чи тренувальна база, а можливо і під дитячий табір чи центр військово-патріотичного виховання…  Поки ж ми маємо жахіття посеред лісу. Тому Луцька районна рада оголошує про пошук інвестора, який зголоситься і запропонує свій варіант відновлення території колишнього військового містечка».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Фото
В тему