В центрі уваги

Де у Луцьку отримати психологічні знання, які необхідні сучасній людині – знає психотерапевт Тетяна Євтушок

Де у Луцьку отримати психологічні знання, які необхідні сучасній людині – знає психотерапевт Тетяна Євтушок

Гештальт психотерапевт, психолог, супервізор, тренер Міжрегіонального інституту гештальт-терапії та мистецтва (МІГІС), член Європейської асоціації гештальт-терапії (EAGT), Британської психологічної спілки (BPS) та Спілки досліджень психотерапії (SPR) Тетяна Євтушок 14 років тому заснувала свій перший бізнес.

«Окрім розвитку бізнесу, мене завжди цікавили питання реалізації людиною свого потенціалу, питання фінансової грамотності та психології грошей, а також закони досягнення і збереження психологічного здоров’я. З часом виник попит на мій досвід у сфері консультування та навчання», – розповідає Тетяна.

Освіта:

У 2005 році Тетяна Євтушок закінчила Київський національний лінгвістичний університет за спеціальністю «Філологія французької, англійської мов та літератури», навчалась у Міжрегіональному інституті гештальт-терапії та мистецтва (Мігіс) за програмами «Теорія та практика гештальт-терапії», «Вдосконалення в гештальт-терапії», «Інтегративна групова терапія», «Іронічно-парадоксальна провокативна терапія», стала тренером інституту із власною програмою.

Закінчила міжнародну програму із сімейної гештальт-терапії в Istituto di Gestalt Therapy Kairos (Італія) під керівництвом Джованні Салоніа та Валерії Конте в Римі.

Продовжує навчання в University of Derby у Великобританії за спеціальністю «Психологія» (Bachelor of Science (Honours) in Psychology).

Саморозвиток:

Учасниця десятків тренінгів і програм від провідних бізнес-тренерів та гештальт-терапевтів світу (Джанні Франчесетті, Джованні Салоніа, Ромео-Маркіза мол., Лізи Нікольз, Роберта Кійосакі, Бодо Шефера, Тома Уілрайта, Сенді Джадейджа, Маршала Голдсміта, Брайана Трейсі).

Учасниця міжнародних конференцій із психотерапії в Амстердамі (Нідерланди), Парижі (Франція), на Сицилії (Італія), у Сантьяго (Чилі), Будапешті (Угорщина).

Хто є клієнтами психотерапевта Тетяни Євтушок

Індивідуально найчастіше до мене звертаються з психологічними проблемами фінансового характеру, тобто, з питань психології грошей як до гештальт-коуча, бо в цій сфері в мене розроблені авторські методики та програми. Це люди, які розвивають свою справу, наприклад, або д просто хочуть вдосконалити та розширити свою діяльність, в тому числі, краще заробляти та якісніше жити.

Як до гештальт-терапевта часто звертаються з панічними атаками, депресіями або ж просто загальними труднощами, щоб навчитись краще справлятись з власним життям та розширити свідомість на різні проблематичні ситуації в житті, аби навчитись приймати кращі рішення, бачити більше можливостей в житті та реалізовувати потенціал.

Як мама дитини з особливими потребами на власному досвіді знаю, які труднощі переживають такі батьки. То ж я є співзасновником дитячого корекційного центру для дітей з особливими потребами «Розмовляйко»

Окрім індивідуальних консультацій із батьками особливих дітей, я організовую групові семінари. В нас регулярно функціонує терапевтична група та практичні щотижневі групові заняття з психології грошей.

Терапія за авторською методикою Тетяни Євтушок

Робота з пацієнтом починається з первинної зустрічі, яка дає змогу з’ясувати, чи є потреба в терапії і в якому напрямку слід працювати для вирішення проблеми. У середньому одна консультація триває 50 – 60 хвилин. Терапія зазвичай складається із 10 сеансів.

Найбільший ефект досягається при щотижневих консультаціях. Таким чином, уся терапія може тривати від декількох місяців. У деяких випадках це може бути й декілька років, якщо є позитивна реакція на терапію, що дозволяє пацієнтові протягом тривалого часу підвищувати якість свого життя. Для декого гештальт-терапія стає постійним джерелом енергії та ресурсів.

Консультація може проводитись як під час очних зустрічей, так і за допомогою відеозв’язку.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от @gestalt_lutsk

Групові психологічні семінари Тетяни Євтушок

Окрім індивідуальних консультацій, Тетяна Євтушок проводить групові семінари на теми психотерапії та психології грошей.

Так, базовий курс «Теорія та практика гештальт-терапії» – це річна навчальна теоретично-практична сертифікована програма від Міжрегіонального інституту гештальт-терапії та мистецтва (МІГІС), перший ступінь якої складається з п‘яти трьохденних семінарів на рік, а також є можливість продовжити навчання на другій ступені та стати сертифікованим гештальт психотерапевтом. 

Це можливість пізнати секрети досягнення та підтримки психологічного здоров’я для кожного, де ви на власному досвіді зможете отримати психологічні знання, необхідні кожній сучасній людині. Адже як по-іншому навчитись бачити нові можливості, відкривати ресурси життєвої енергії та приймати найкращі рішення в будь-якій сфері?

Завдяки програмі ви:

  • навчитесь тонко відчувати, усвідомлювати та реалізовувати свої бажання і потреби
  • навчитесь жити “тут і зараз” з перспективами і відкритими можливостями без жалю про минуле
  • ”пропрацюєте” свої психологічні труднощі та внутрішні конфлікти
  • навчитесь отримувати задоволення від відносин
  • вдосконалите навики знаходити творчі рішення в будь-яких складних життєвих ситуаціях
  • розкриєте свою індивідуальність та відшукаєте власний особливий шлях до успіху
  • оволодієте навиками гештальт діагностики
  • знайдете однодумців, долучитесь до професійної та творчої спільноти.
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от @tatiana_yevtushok

Цикл семінарів «Гештальт-коучинг і психологія грошей» створений для всіх, хто має бажання поліпшити фінансове становище і розібратися зі своїми взаєминами із грошима. Але головне – ви відкриєте потужний внутрішній індивідуальний ресурс самореалізації та розвитку особистісного потенціалу!

Що дає програма:

  • Практичний розбір психологічної фінансової програми.
  • Робота з сімейними програмами, звичками, шаблонами поведінки та переконаннями, які блокують успішність фінансової програми.
  • Робота з вербальним програмуванням та асоціаціями.
  • Дослідження власних потреб, цінностей та мотивів заробітку.
  • Робота з внутрішніми конфліктами сприйняття грошей та діяльності.
  • Інтеграція ідеального і матеріального, “мати” і “бути”.
  • Асиміляція бажань та образів. Дизайн матеріального становища.
  • Гроші як емоційно заряджена величина. Робота з емоціями, почуттями та тілесними проявами і симптомами.
  • Ефективне розпорядження доходами. Психологія прийняття фінансових рішень.
  • Фінансова залежність/незалежність/свобода.
  • Гроші у відносинах з оточуючими. Ресурси та опори в процесі заробітку.
  • Гроші в мистецтві. Діяльність як творчий процес.
  • Робота з циклом контакту з грошима і розвитком професійної діяльності.
  • Робота з розширенням клієнтської бази.

А на практичному терапевтичному семінарі із психосоматики «Про що мовчить твоє тіло» є можливість спробувати на собі чудеса терапевтичної роботи із хворобами та симптомами, цікаві вправи та індивідуальну роботу, спрямовану на пропрацювання й поглиблення контакту із власним тілом і духом. На цьому семінарі можна не лише відчути та краще зрозуміти мову свого тіла, а й побачити, як із психосоматикою працює гештальт.

 Головне – пам‘ятати, що саме психологічне здоров‘я є запорукою того щастя, яке лише в наших руках.

Авторські методики для особливих дітей – центр «Розмовляйко»

Для діток, які мають затримки психофізичного розвитку, розлади аутистичного спектру чи інші відхилення, які важко піддаються корекції, Тетяна Євтушок та Людмила Вознюк створили особливий заклад – дитячий корекційно-розвитковий центр «Розмовляйко».

Центр Розмовляйко

Центр Розмовляйко

Кількість методик, за якими працюють фахівці центру,  просто вражає!

З найновіших – три методики, які стали одними з перших в Україні і мають всі необхідні свідоцтва інтелектуальної власності.

Перша з них – мисленнєво-мовленнєва методика «Дитина-родина»: в цій програмі, яка включає елементи нейропсихології, є 6 героїв (дівчинка, хлопчик, мама, тато, дідусь і бабуся) та 6 основних «режимних» дій, які вони виконують.

Друга методика - «Драбинка мовлення» - це вдосконалена нами програма іноземних авторів, призначена для роботи батьків, які мають діток з аутизмом. Основним з аспектів цієї програми є робота над комунікативною сферою – викликання в дітей потреби спілкуватися.

Третя методика  «Ритмограми» полягає в навчанні на основі ритмічного співу. Відштовхується ця методика від позиції, що діти, для прикладу, з алалією, не розмовляють через відсутність відчуття ритму, яке потрібне не лише для музики і співу, але й для мови.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от @gestalt_lutsk

Гештальт-терапія та психотерапія – що це

Психотерапія – це процес сумісної роботи із психотерапевтом задля відновлення психічного та емоційного стану. Психотерапія також використовується як засіб впоратися з підвищеним стресом, для підтримки у важкий період, наприклад, після втрати роботи чи розлучення.

Гештальт-терапія – це підхід у психотерапії, який дозволяє пацієнтам зосередитися на теперішньому та зрозуміти, що та як відбувається у їхньому житті просто зараз, а не сприймати те, що відбувається, з минулого досвіду. Гештальт-терапія підкреслює важливість жити теперішнім, брати на себе відповідальність за своє життя, а також спрямована на роботу над «незавершеними справами», котрі створюють проблеми сьогодні.

Важливою частиною процесу гештальт-терапії є робота з потребами людини, їх реалізація для постійного росту та розвитку особистості. Цей напрям психотерапії може використовуватись як короткостроково, так і довгостроково, залежно від потреб та складності проблеми. Часто ті, хто стикається з життєвими проблемами, не наважуються звернутись до психотерапевта.

Гештальт-терапія може бути найкращим виходом, адже вона найменшою мірою травмує пацієнта та заснована на співчутті і співпереживанні.

Психотерапія – кому варто звертатись

 До психотерапевта звертаються лише ті, у кого важкі душевні травми?

Насправді це помилкове уявлення про психотерапію. Тяжкими психічними розладами займаються психіатри, і їхній головний інструмент – ліки. До психотерапевта зазвичай звертаються здорові люди, які намагаються впоратись із сумом, депресією, почуттям безпомічності, хочуть позбутися страхів та хвилювань, покращити стосунки з людьми, тобто позбутися проблем, які не дозволяють їм повноцінно жити. Я у своїй практиці не використовую лікарських препаратів, покладаючись виключно на безмедикаментозні методики.

Що є результатом психотерапії і чому люди повинні звертатись до психотерапевта?

Сама наявність такого питання зазвичай є індикатором того, що людина готова до певних змін у житті і принаймні розглядає можливість покращити деякі аспекти свого життя. Терапія найбільш продуктивна, коли людина розуміє, що проблеми нікуди не підуть, якщо нічого не змінювати.

По закінченні терапії пацієнт часто не лише справляється із проблемами, які його хвилюють, але й здобуває нові навички, що дозволяють легше долати труднощі, що виникатимуть у майбутньому. Зважитись на допомогу психотерапевта може бути першим кроком до кращої версії самого себе.

Що порадити людині, яка шукає «свого» спеціаліста? На що їй потрібно звернути увагу?

Перш за все на свої відчуття. Під час роботи ви повинні відчувати, що цей спеціаліст може вам допомогти. З формальних ознак: освіта, досвід роботи, наявність статей зі спеціалізації, кількість годин особистої терапії. Якщо спеціаліст, із яким ви працюєте, вам не підходить, це зовсім не означає, що терапія не може вам допомогти. У такому випадку є сенс знайти іншого спеціаліста.

НАШ ПРОСТІР

НАШ ПРОСТІР

Центр психології та гештальт-терапії Тетяни Євтушок Офіс-центр Plato
Центр психології та гештальт-терапії Тетяни Євтушок Офіс-центр Plato

+380 67 681 25 81

tatiana.yevtushok@gmail.com

yevtushok.com

.instagram.com/gestalt_lutsk

instagram.com/tatiana_yevtushok

facebook.com/gestaltlutsk

facebook.com

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, психологія, психіатрія
В тему