В центрі уваги

Купівля квартири: важливі етапи підготовки

Купівля квартири: важливі етапи підготовки

Коли в житті з’являється довгоочікувана можливість придбати квартиру, її пошуки є початком ряду процедур, які треба уважно виконувати. Сьогодні вибрати варіанти для покупки можна самостійно на популярному сервісі OLX, де розміщується багато цікавих пропозицій. Зауважимо, що купити квартиру в Чернівцях можна також за допомогою агенції нерухомості. Багато квартир на OLX викладають саме ріелтори.

Перегляд квартири

Вибір житла для покупки складається з певних етапів. Спочатку здійснюється перегляд, який умовно розподіляється на:

  • знайомство з місцевістю;
  • оцінку багатоквартирного будинку;
  • перегляд внутрішнього стану житла.

Вивчення району, навіть якщо ви його знаєте, буде корисним, тому що треба врахувати всі деталі та перевірити наявність таких об’єктів, як магазини з продуктами, аптеки, ТРЦ, зупинки муніципального транспорту, поліклініки, садочки та школи. Для активного відпочинку дізнайтеся про наявність парків, кафе та спортивних комплексів.

Наступним кроком є оцінка будинку, в якому розташована квартира. Він повинен бути без тріщин, небезпечних балконів та слідів руйнування. Дізнайтеся, як давно здійснювався капітальний ремонт даху, підвалу та інших частин будівлі. Охайність мешканців можна оцінити зі стану першого поверху, ліфту та вхідних дверей.

Внутрішній стан квартири

Найцікавіше починається під час перегляду стану квартири. Деякі власники надають фото житла для продажу у невідповідному стані, який в реальності є гіршим. Можливості редагування фотографій прикрашають квартиру та приховують важливі деталі. Тому звертайте увагу на:

  • електрику;
  • сантехніку;
  • труби;
  • стан стелі та стін.

Стан проводки впливає не тільки на якість освітлення в приміщенні, але й на роботу побутової техніки. Оцініть роботу та зовнішній вигляд розеток, цоколів світильників та вимикачів. Також загляньте у щиток. Якщо в квартирі багато несправностей, пропонуйте власникові знижену ціну.

У ванній кімнати огляньте стан плитки та чи є на ній пліснява. Перевірте крани, роботу унітаза та стан труб. Детальний огляд нерухомості перед купівлею дозволить прийняти правильне рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Нерухомість, квартира
В тему