В центрі уваги

Скільки коштує ремонт в новобудові у 2021 році

Скільки коштує ремонт в новобудові у 2021 році
Ремонт у новобудові

Купуючи квартиру від забудовника, більшість людей обирає чорнове оздоблення або зовсім відмовляється від виконання робіт по внутрішньому облаштуванню житла. Пов'язано таке рішення не тільки з бажанням зекономити. Проводити дорогі ремонтні роботи рекомендується через 1–2 роки після здачі будівлі в експлуатацію — це знижує ризик усадки. До того ж з'являється можливість втілити в життя будь-який дизайнерський проєкт, а не обмежуватися пропозиціями фірми-забудовника.

З чого складається вартість ремонту

Починається ремонт з дизайн-проєкту. Орієнтовна ціна послуги в будівельній компанії — від 10 $ за квадратний метр помешкання. Точна сума залежить від складності завдання: ви можете купити типовий проєкт або замовити ексклюзивний.

Маючи на руках план робіт, будівельна компанія складає кошторис. Підсумкова вартість ремонту залежить від площі квартири, стану приміщень, складності проєкту та терміновості його виконання.

Підготовлений кошторис на ремонтні роботи включає витрати на всіх етапах:

  • Демонтаж. У новобудовах проводиться рідко — якщо власник вирішив здійснити невелике перепланування.
  • Чорнові роботи. Виконуються, якщо квартира придбана без обробки. Включають стяжку, зведення міжкімнатних перегородок, прокладку електромереж, тинькування стін і стелі.
  • Додаткове оздоблення. Шпаклівка, облаштування наливної підлоги.
  • Чистові роботи. Фінішна обробка — обклеювання шпалерами, укладання плитки, нанесення декоративного тиньку, монтаж підлогового покриття та підвісних стель. Встановлення сантехніки, електроприладів, вікон, дверей.
  • Завершальний етап. Прибирання, вивіз будівельного сміття.

Багато залежить від вартості матеріалів. Деякі з них дешевшають у зимовий сезон, ціна інших прив'язана до курсу валют — наприклад, імпортної лакофарбової продукції. До того ж потрібно врахувати вартість електромонтажного устаткування, сантехніки й іншого оснащення.

Вартість ремонту однокімнатної квартири

При розрахунках необхідно брати до уваги площу. Розмір більшості однокімнатних квартир бюджетної та середньої цінової категорії варіюється в діапазоні 30–42 квадратних метрів. Максимальна площа житла преміумкласу може досягати 65 квадратів. Багато будівельних компаній вказують ціну за ремонт одного квадратного метра. Середня вартість облаштування квартири площею 40 квадратів зазвичай становить від 90 тисяч грн без урахування матеріалів.

Ремонт однокімнатної квартири
Ремонт однокімнатної квартири

 

Другий важливий момент — планування. Облаштування квартири-студії обходиться дешевше внаслідок відсутності перегородок, меншої кількості дверей та вікон, невеликого метражу. Найбільше доведеться заплатити за ремонт житла з вільним плануванням — внутрішні стіни розмічені периметром висотою в одну цеглину.

В середньому ремонт однокімнатної квартири з чорновою обробкою обійдеться в 30–35% від її вартості. Можливі додаткові витрати.

Вартість ремонту двокімнатної квартири

Облаштування «двушки» обійдеться приблизно на 40–50% дорожче. Це пов'язано з підвищенням витрат на дизайн-проєкт, матеріали, електромонтажне обладнання, оплату праці.

Середня площа двокімнатних квартир складає 54–62 квадратні метри. Послуги на ремонт житла в 60 квадратів оцінюються від 120–135 тисяч гривень без урахування матеріалів.

Висновки

Ремонт квартири — завжди витратна справа. Однак продуманий підхід дозволить істотно знизити його вартість. Наприклад, краще проводити ремонтні роботи в приміщеннях з чорновою обробкою. Причому доручати їх не першому-ліпшому підряднику, а провести попередній моніторинг будівельних компаній та порівняти кілька пропозицій.

Треба серйозно поставитися до вибору дизайну інтер'єру. Наприклад, класичні напрямки передбачають використання дорогої обробки. Якщо хочете заощадити на матеріалах — обирайте лофт, мінімалізм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Нерухомість, Ремонт
В тему