В центрі уваги

Де у Луцьку можна отримати психологічну допомогу та розібратися у проблемах

Де у Луцьку можна отримати психологічну допомогу та розібратися у проблемах

Допомога професійного психолога або психотерапевта може знадобитися будь-якій людині.

Сезонна депресія або переживання через втрату коханої людини, конфлікти на роботі чи сімейні негаразди, страх нового або банальний нервовий зрив – такі проблеми знайомі багатьом.

Так, без зовнішньої підтримки та мудрих життєвих порад часом буває дуже складно. І самостійно розібратися в цьому виходить не завжди й не у всіх.

Отож, пропонуємо познайомитись із ТОП-10 професійних спеціалістів Луцька та Волині, серед яких психологи, психотерапевти, лайф-коучі, тренери особистісного росту, які уважно вивчають проблеми і фобії клієнтів, після чого разом із ними знаходять ефективне і найбільш правильне рішення.

Вони бачать своє покликання в тому, щоб допомагати людям змінювати життя на краще, вдосконалюватися, саморозвиватися, шукати себе і знаходити свій унікальний та зручний спосіб існування, який підходить саме їм.

Звернувшись до цих спеціалістів, ви зможете освоїти навички ефективного спілкування та самопрезентації, навчитись краще розуміти інших людей і самих себе, встановлювати нові дружні і ділові контакти, ефективно організовувати спільну діяльність у команді й вирішувати конфліктні ситуації.

 Вікторія Веліщинська

«Допомагаю людям позбавитись від негативних емоцій та дискомфортних відчуттів за допомогою гіпнозу», - психолог-гіпнотерапевт із 5-річним практичним досвідом Вікторія Веліщинська закінчила навчання в Національному університеті «Острозька академія» та Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, отримала дипломи магістра клінічної психології.

Вона є сертифікованою випускницею школи гіпнозу «BRIGHT» за напрямком «Сучасний гіпноз та гіпнотерапія». 

Що це за неймовірно цікавий метод – гіпнотерапія? Адже, наскільки я знаю, Ви – єдиний гіпнотерапевт на Волині та Рівненщині.

Гіпнотерапія – це один з інструментів психотерапії. Загалом гіпноз – це абсолютно безпечний природний стан. Для прикладу, ми часто замріюємося, задумуємося, занурюємося у свої мрії та думки і можемо не помічати, що відбувається навколо. Це і є гіпнотичний стан. У гіпнозі посилюється концентрація, увага на внутрішніх переживаннях, образах, і зовнішні подразники не діють або не сприймаються людиною.

Зауважу, що гіпноз – це не сон і не знепритомнення. Це такий особливий стан, у якому можливі позитивні зміни особистості, оскільки гіпноз дозволяє працювати з інформацією, яка зосереджується на рівні підсвідомості.

У яких випадках гіпнотерапія є ефективним засобом подолання проблем і в чому її перевага у порівняні з іншими методами?

Гіпнотерапія ефективно справляється зі страхами, тривожністю, фобіями, панічними атаками, депресією, обсесивно-компульсивним розладом, заїканням (якщо немає органічних причин), порушеннями харчової поведінки (зайва вага, анорексія, булімія) та іншими індивідуальними випадками. А також гіпнотерапія добре справляється з психосоматикою, оскільки глибинна причина розладів зосереджується у підсвідомості.

Ефективна гіпнотерапія тому, що ми забираємо причину, а не симптоми. По-друге, ефективність гіпнотерапії у швидкості, і швидкість у цьому випадку не означає погіршення якості. Тобто ми затрачаємо менше часу для вирішення проблеми. І, звичайно, результативність – проблема не повертається більше.

Звернутись за порадою та психологічною консультацією до Вікторії Веліщинської Ви зможете за номером телефону 066 556-85045

v.velischinska@gmail.com

v.velischinska.hypnosis

velischinska.ho.ua

 Ірина Вознюк

У  лікар-психотерапевта вищої категорії, психіатра, психоаналітика, дійсного члена Українського союзу психотерапевтів Ірини Вознюк – потужна теоретична база знань із психології, адже вона закінчила Вінницький державний медичний університет ім. Пирогова за спеціальністю лікувальна справа. Інтернатуру за спеціальністю психіатрія проходила на базі Київської медичної академії післядипломної освіти. А спеціалізацію із психотерапії – в ЛДМУ ім. Галицького.

Крім того, Ірина Вознюк пройшла навчання у Трускавецькому проєкті в рамках Європейської Асоціації психотерапевтів за напрямком «Психоаналіз», у проєкті за напрямком «Символдрама», була слухачем Українського психоаналітичного університету. Також зареєстрована в Українському реєстрі психотерапевтів. 

"Регулярно супервізую терапевтичні випадки у супервізорів ЄКПП (Європейська Конфедерація Психоаналітично- Психотерапій). Продовжую навчання у Львівському Інституті Ментального здоров'я, УПУ, є учасницею теоретико- супервізійних семінарів, конференцій", - розповідає Ірина.

З якими психічними проблемами до Вас найчастіше звертаються?

Найчастіше, мабуть, до мене звертаються із проблемами у стосунках. Хтось перебуває у процесі розриву взаємин або, навпаки, в пошуку партнера, сподіваючись, що поява коханої людини докорінно змінить життя.

Багато клієнтів із тривожними розладами або панічними станами. І їх кількість збільшується. Мені здається, що це пов'язано із ситуацією в нашому суспільстві, що люди почали тривожно відчувати себе всередині. Постійно зростає невизначеність: страшно перебувати на вулиці, ти відчуваєш себе незахищеним. І на цьому тлі прогресують тривожні розлади.

Також зросла кількість нарцистичних розладів. Це результат того, що багато людей націлені на успіх. Отож, виникає хворобливе самолюбування, яке потребує постійного підтвердження самоповаги, націлення на здобуття матеріальних благ.

Дуже часто до мене звертаються, просячи допомогти відчути знову радість життя, жити на повну силу, відчути внутрішню сводобу тощо.

Ви проводите діагностику і лікування всього спектру психоневрологічних розладів?

Так, працюю із проблемами ідентичності, самосприйняття, заниженою самооцінкою, питаннями особистісного розвитку, залежними стосунками і шляхами виходу з них, тривожними і депресивними станами, емоційним вигоранням, потребою у ресурсах і засобах для досягнення актуальних цілей. Діагностую та лікую реакції на важкий стрес і порушення адаптації; панічні стани; тривожні і фобічні розлади; депресії; обсесивно-компульсивні розлади; психосоматичні розлади; залежності і розлади особистості.  Загалом я психоаналітично орієнтований психотерапевт. І моїм методом у наданні психотерапевтичної допомоги є психоаналіз.

Звернутись за порадою та психологічною консультацією до Ірини Вознюк  Ви зможете за номером телефону

0970091891

voznyukip@gmail.com

facebook.com

Наталія Гаєвська

Можна лише по-доброму позаздрити тій життєрадісності та оптимізму, мудрості і любові до людей, які вирізняють професійного психолога, психотерапевта за напрямками «сімейна системна психотерапія» та «когнітивно-поведінкова терапія» Наталію Гаєвську.

Маючи величезний багаж знань, адже вона є кандидатом психологічних наук, соціальної та політичної психології, яка підтвердила свої дипломи в Канаді й отримала заслужене Ph.D, а також сертифікованим коучем Міжнародної федерації коучингу (Professional Certified Coach, Canada), дійсним членом Онтарійської спілки психологів (Ontario Psychological Association, Canada) та Української спілки психотерапевтів (УСП), Наталія володіє більш ніж 10-річним досвідом індивідуальної та групової роботи, отримала ліцензію своєї психологічної діяльності у провінції Онтаріо (Канада) .

«Мій «коньок» у професійній діяльності – тривожні розлади, фобії, панічні атаки, нав’язливості. Хоча і з депресивними станами всіх мастей «дружимо», як і з іншими психологічними негараздами та проблемами. Люблю працювати з дітками, і великими, і маленькими, а також із сімейними парами, а часом і цілими родинами в кількох поколіннях!» – розповідає про себе Наталя.

Порадьте, як зрозуміти, що потрібна психологічна допомога і як знайти «свого» психолога?

Якщо людина відчуває, що потрапила в скрутні обставини, з якими складно впоратись самотужки, саме тоді і виникає потреба в професійній допомозі. До того, щоб знайти «свого» психолога, потрібно віднесіться з повною відповідальністю - не варто йти до першого ліпшого, наприклад, лише тому, що його офіс найближче розташований. Також вам може не підійти спеціаліст, який є перфектним для вашої подруги або добряче розрекламований в соцмережах.

Шукайте свого психолога, поруч з яким зможете відкритись і чий професіоналізм не викликає у вас сумнівів.

А як зрозуміти, що є результат? Що психотерапія «працює»? 

Виміряти успіх  психотерапії може бути складно, оскільки є дуже багато нюансів. Наприклад, ваш запит в процесі роботи може змінюватися, тож не завжди може бути зрозуміло, «працює» це чи «не працює». Тим не менш, є деякі ознаки, що ваша терапія працює, а ви недарма платите гроші своєму психотерапевту: ваші стосунки з іншими людьми, самооцінка, загальне самопочуття починають покращуватись.  До речі, продовжуючи думку про «свого» психолога, якщо дійсно психотерапія «працює», то ви радитесь, ставите запитання своєму психологу і чуєте на них відповіді, навіть коли ви не на терапевтичній сесії! Це означає, що ви «впитуєте» в себе свого терапевта, його ставлення до проблем та до пошуку рішення. Адже для того, щоб процес був успішним, важливо мати міцний терапевтичний альянс. Якщо ви почуваєтесь більш відкрито та комфортно ніж на початку терапії, це свідчить про те, що все йде так, як потрібно.

facebook.com

nataliya.gayevska@gmail.com

instagram.com

097-246-45-43

 

Тетяна Євтушок

Гештальт-психотерапевт, психолог, супервізор, тренер Міжрегіонального інституту гештальт-терапії та мистецтва (МІГІС) Тетяна Євтушок 14 років тому заснувала свій перший бізнес.

З чого і коли розпочався Ваш шлях у психологію?

У 2005 році закінчила Київський національний лінгвістичний університет за спеціальністю «Філологія французької, англійської мов та літератури», навчалась у Міжрегіональному інституті гештальт-терапії та мистецтва (Мігіс) за програмами «Теорія та практика гештальт-терапії», «Вдосконалення в гештальт-терапії», «Інтегративна групова терапія», «Іронічно-парадоксальна провокативна терапія», стала тренером інституту із власною програмою.

Також я є учасницею десятків тренінгів і програм від провідних бізнес-тренерів та гештальт-терапевтів світу, міжнародних конференцій із психотерапії.

 Закінчила міжнародну програму із сімейної гештальт-терапії в Istituto di Gestalt Therapy Kairos (Італія) під керівництвом Джованні Салоніа та Валерії Конте в Римі. Продовжую навчання в University of Derby у Великобританії за спеціальністю «Психологія» (Bachelor of Science (Honours) in Psychology).

Хто є Вашими клієнтами?

Найчастіше до мене звертаються ті, хто страждає на депресії, тривоги, страхи, панічні атаки. У цій царині за роки практики я розробила власні методики, які дають чудовий результат. Також часто звертаються у зв’язку із проблемами в сім’ї та на роботі, після втрати близької людини. Як мама дитини з особливими потребами на власному досвіді знаю, які труднощі переживають такі батьки.  Окрім індивідуальних консультацій, я проводжу групові семінари на теми психотерапії та психології грошей.

Цікаво! А можете розказати докладніше про ці групові семінари?

Так, базовий курс «Теорія та практика гештальт-терапії» – це можливість пізнати секрети досягнення та підтримки психологічного здоров’я для кожного, де ви на власному досвіді зможете отримати психологічні знання, необхідні кожній сучасній людині. А цикл семінарів «Гештальт-коучинг і психологія грошей» створений для всіх, хто має бажання поліпшити фінансове становище і розібратися зі своїми взаєминами із грошима. Але головне – ви відкриєте потужний внутрішній індивідуальний ресурс самореалізації та розвитку особистісного потенціалу!

Також пропоную практичний терапевтичний семінар із психосоматики «Про що мовчить твоє тіло», де є можливість спробувати на собі чудеса терапевтичної роботи із хворобами та симптомами, цікаві вправи та індивідуальну роботу, спрямовану на пропрацювання й поглиблення контакту із власним тілом і духом. На цьому семінарі можна не лише відчути та краще зрозуміти мову свого тіла, а й побачити, як із психосоматикою працює гештальт. Головне – пам‘ятати, що саме психологічне здоров‘я є запорукою того щастя, яке лише в наших руках.

facebook.com

+380 67 681 25 81

tatiana.yevtushok@gmail.com

 Оксана Кондратюк

«Коли у нас сформована ціль, ми плануємо кроки, які допоможуть її реалізувати», - практичний психолог,  сертифікований спеціаліст по роботі з метафоричними картами, член української Асоціації сімейних психологів Оксана Кондратюк знає відповіді на питання, які є актуальними для кожного з нас.

Адже отримала гідні теоретичні знання у ВНУ ім. Л. Українки (спеціальність «Практичний психолог», Інституті психології розвитку «МАКсимум» (програма «Метафоричні асоціативні карти: теорія і практика»), у Міжнародному Союзі Казкотерапевтів пройшла повний курс програми «Казкознавство», володіє програмою вивчення Авторського Методу Комплексної Казкотерапії, пройшла підготовку в галузі практичної психології – програма «Саморегуляція на основі позитивної метафори». 

Наразі Оксана поєднує практичний досвід у Волинській Обласній психіатричній лікарні, де працює з 1998 року клінічним психологом,  та приватну практику, якій вже більше 11 років.

Серед проблем, із якими до неї звертаються клієнти, багато актуальних та непростих, зокрема, як знайти вихід із кризових ситуацій, таких як розлучення,  складні відносини в парі, відносини батьків та дітей.

Вона надає допомогу залежним, співзалежним; проводить корекцію психосоматичних розладів; роботу з тривогою, страхами; стресом та хронічною втомою тощо.

Багато часу та зусиль приділяє роботі з дітьми, які страждають на енурез, енкопрез, розлади поведінки) тощо.

Серед її психологічних підходів та технік: Гештальт-терапія, Когнітивна психотерапія, Поведінкова психотерапія, Транзактний аналіз. Крам того, вона використовує у своїй роботі  арт-терапію, метафоричні карти, казкотерапію.

Що це за неймовірно цікавий метод Казкотерапія? Знаю, що Ви проводили цикл тренінгів «МОЯ КАЗКОВА КРАЇНА».

Це мій авторський цикл тренінгів, який я створила, надихнувшись навчанням у Львові, на курсах комплектної казкотерапії. Загалом, Казкотерапія – відносно молодий напрямок у психології. Терапевтична дія казок, які існували з давніх-давен, відчувалась нами підсвідомо, із самого дитинства. У казках, легендах, міфах  є зашифрована інформація навчального характеру, із використанням метафоричної форми. І ця інформація набагато легше сприймається психікою. Відтак відбувається корекція поведінки, думок, дій.

У своїй роботі Ви використовуєте також такі підходи і техніки, як Когнітивно-Поведінкова психотерапія. Розкажіть, будь ласка, про них докладніше.

Когнітивно-Поведінкова психотерапія включає в себе спільний аналіз психолога з клієнтом. Тобто, людина розповідає свою проблему, але не бачить повної картини. А психолог допомагає побачити та зрозуміти деструктивні моделі поведінки, усвідомити деструктивні думки та емоції, які керують людиною та вводять її в стан проблеми. І завдяки конструктивній співпраці знаходять ефективні способи та екологічні шляхи вирішення ситуації.

А як щодо метафоричних карт?

Так, я їх теж використовую у своїй роботі. Вони допомагаю зняти напругу, опір, певні бар’єри, встановити контакт із психологом тощо. Загалом, це проективний метод психології, у якому людина проектує свої внутрішні переживання на картинки. Таким чином метафоричні карти допомагають усвідомити ти інтегрувати витіснені переживання та травми

066 34 03999

facebook.com

instagram.com

 Олена Макаренко

«Зміни себе – конструктивно, позитивно, ресурсно. А я допоможу повернути радість і здоров'я в особисте життя та сімейні стосунки», – наголошує психолог, експерт з оздоровлення організму, тіла, психіки Олена Макаренко.

Олено, як психологія прийшла у Ваше життя? Чому вирішили стати психологом?

Напевно, це був Богом даний шанс, адже 1988 року я вступила на філологічний факультет, спеціальність «російська мова та література». За три роки російську філологію фактично було знівельовано, тож пройшла тестування для вступу на психологію. Зазначу, що відбір на цю спеціальність був дуже серйозний та суттєвий.

А чому саме психологія? Тому що хотілося приносити позитив, добро і конструктивні зміни у людське життя. Стати таким «ліриком людської душі».

Потрапила на роботу у дитячий садочок, і наразі працюю з дітками, вихователями, батьками як психолог уже 28-й рік поспіль.

А ще маю три роки приватної психологічної практики не тільки як дитячий психолог, адже на консультацію приходять і сімейні пари, і дорослі клієнти, і батьки, які приводять діток, підлітків.

Одним із Ваших методів роботи  є метафоричні карти. Розкажіть про це докладніше.

З легкої руки нашого управління освіти і психологічного центру 2013 року я пройшла навчання на комунікативно-поведінковому тренінгу, який вела Лариса Володимирівна Засєкіна у СНУ імені Лесі Українки.  Зокрема, навчання стосувалося казкотерапії, клієнт-центрованій терапії, піскової терапії, арт-терапії. І частиною арт-терапії є саме метафоричні картки, які допомагають працювати з людиною в першу чергу безпечно та екологічно. Мої клієнти переносять на картки свої особисті проблеми, сімейні негаразди тощо. Існує дуже багато видів карток: корекційні, розвиваючі, стимулюючі тощо. Зараз у мене більше як 50 колод.

А які психологічні проблеми можна вирішити за допомогою цих карток?

Та будь-які. Наприклад, для жінок, які не можуть знайти своє жіноче щастя, взаєморозуміння з партнером чи загалом не можуть зустріти своє кохання, існує дуже гарна колода під назвою «Жінка в червоному», яка допомагає моїй клієнтці подивитися, хто вона сьогодні, що можна змінити тощо. Загалом, працюючи з будь-якою людиною, я задаю низку запитань: «Хто ти на сьогоднішній момент?», «Де ти?», «Хто біля тебе?»,  «Що ти робиш?», «Який ти є?», «А яким ти хочеш бути через 5 років, через 10 років?». І ми пропрацьовуємо під час індивідуальної програми ці питання за допомогою метафоричних карток.

(050) 076 82 23

olena.makarenko.39

instagram.com

t.me/pozutivnemuslennya

 Наталія Мартинюк

Професійний практикуючий психолог, сертифікований арт-терапевт, фахівець із психологічної роботи із залежними та співзалежними особами Наталія Мартинюк переконана, що життя це не пошук себе, життя – це створення себе.

Допомагає клієнтам у вирішенні життєвих ситуацій, які пов’язані із прийняттям рішень, мотивацією та досягненням цілей, із реалізацією потенціалу. Допомагає вийти із глибоких ненормативних кризових станів, проблем залежностей та комплексного ПТРС. Володіє інструментами різних психологічних технік. Працює в напрямку когнітивно-поведінкової терапії, використовує методи арт-терапії та короткочасної орієнтованої на рішення терапії (Brief Solution Focused Therapy). У процесі індивідуальних сесій вдається допомогти багатьом клієнтам впоратися із труднощами, які перешкоджають їх саморозвитку. Поряд із цим фахівцем та знавцем своєї справи ви знайдете емпатію, прийняття та пошук оптимальних рішень.

Її аудиторія – це дорослі та підлітки, але часто-густо звертаються і мами, які хочуть розвинути пізнавальну сферу своєї малечі, розширити кругозір та особистісні якості дітей, навчити виражати свої емоції. Тому пані Наталія уважна й до маленької аудиторії, організовуючи групові та індивідуальні розвиткові заняття з дітками шкільного віку.

Клієнти відгукуються після індивідуальної роботи в її кабінеті: «Чудовий натхнений терапевт», «Щось неймовірне оселяється в душі», «Втілення майстерності та віддачі своїй справі».

З якою проблемою, на Ваш погляд, звертаються найчастіше?

Зазвичай запит, із яким приходить людина, відрізняється від наявного «істинного» питання – запиту, яке відкривається клієнту вже у процесі роботи. Якщо це зріла людина, то сьогодні клієнтів хвилюють питання екзистенційних кризових переживань, у народі кажуть «криза 40». Якщо це підлітки, то, звісно, це проблеми кохання та спілкування один з одним. Актуальними, досить гострими на сьогодні є проблеми, які пов’язані із залежною поведінкою, зокрема лудоманія, в консультування яких потрібно залучати цілу сім’ю, тому що гостро постає питання співзалежності.

Яких принципів у роботі дотримується хороший психолог?

Головний мій принцип на першій зустрічі – це організація «розмови, вільної від проблем». Людина приходить розповісти в першу чергу про себе. Основна увага на неї, а не на її проблеми. «Так, ми про це поговоримо, але розкажіть спочатку про себе, чим ви цікавитесь, що для вас головне, чого вам не вистачає зараз?». Такого роду підхід є моїм принципом роботи. Уважність, емпатія.

Компетентний консультант знає рівень своєї професійної кваліфікації і власні недоліки, він відповідальний за дотримання правил етики і роботи на благо клієнтів.

Звернутись за порадою та психологічною консультацією до Наталії Мартинюк Ви зможете за номером телефону

099 764 94 09

facebook.com

 Наталія Пирожко

Приватний психолог, гештальт-терапевт. Базова освіта : Волинський державний університет їм. Лесі Українки, Istitut Psycholoziale Forschung und Persönlichkeits Förderung при підтримці Центру Психологічної Освіти і Підвищення Кваліфікації, сертифікат Практик НЛП. Досвід психологічного консультування  людей - 13 років.

Надаю професійну допомогу людям, які переживають                           

  • безконтрольну тривогу;              
  • страхи та фобії;                                    
  • стрес;                                                    
  • депресивні стани;                                
  • різного роду незадоволеність собою і своїм життям;                     
  • пошук ідентичності, своєї сили;                                                           
  • проблеми в сім’ї ;                                 
  • страхи спілкування з іншими людьми;                                                   
  • психосоматичні розлади;    
  • проблеми відносин в парі.   

Наталіє, розкажіть, будь ласка, докладніше, як саме ви консультуєте клієнтів?            

Моїми клієнтами у своїй більшості є жінки різного віку, підлітки, рідше чоловіки та діти. Приходять на консультацію пари. Я не працюю з дітьми меншими,  ніж 12 років.  Гештальт-терапія - основний метод в консультуванні, який я використовую. Консультація зазвичай триває 1 год. На першій зустрічі людина, в більшості випадків, ділиться своїми переживаннями.

Знайомство - це не простий контакт (якщо перший раз у психолога), багато тривоги та питань, хочеться швидкого результату.  Але, на відміну від лікаря, психолог не виписує медикаменти, і не можливо дати прогноз одужання за часом прийому ліків.

Психотерапія - процес, в якому несуть відповідальність обидві сторони. Не можна змінити того, хто не хоче змінюватися, а шукає вирішення у зміні зовнішніх обставин. Крім того, клієнту має бути безпечно у спілкуванні з психологом. Тому завжди діє правило конфіденційності на прийомі, і людина сама вибирає про що вона хоче говорити, а що ні.                                                               

А як людині розібратися, що їй потрібно, коли вона приходить до психолога?                      

Люди часто шукають в психологові експерта, що все знає і дасть пораду, допоможе розв'язувати всі проблеми і відразу. На мою думку, психолог  - не експерт чужих життів. Я сама маю досвід особистої психотерапії. Зазвичай, я йшла до психолога, щоб розділити з кимось страхи та болі своєї душі, видихнути, найти рішення своїм проблемам через усвідомлення своїх почуттів, думок, виборів, і в хорошому прогнозі  - розпочати щось нове (думати по-новому, зробити щось, чого раніше не робила і т.п.). Терапія дала мені можливість в безпеці пережити старі травми, асимілювати отриманий досвід, і вибрати що мені робити далі зі своїм життям. Я вважаю, що людина, при певній підтримці, сама може визначитися, що їй робити, а психолог лише допомагає побачити речі, які були з певних причин закриті для усвідомлення.

Як прийшло рішення стати  психологом?

На моє рішення стати психологом вплинула викладач ВНУ з предмету «Сімейна психологія». Я писала дипломну роботу по цій темі. А через багато років після закінчення університету, попрацювавши у різних сферах, я познайомилась з практикуючим психологом. Вона мене зацікавила як особистість і професіонал. Так я вирішила, що буду вчитись і паралельно працювала в Центрі Психології та Психотерапії у місті Луцьк. Приватно я почала працювати з 2017 року.

Чи достатньо для психолога основного диплома?                           

У Німецькому інституті гештальту я навчалась 10 років, супервізії 262 год, особистої терапії 92 год, практики 400 год, робота в групах, виїзні семінари тощо. Моя професія передбачає розуміння не тільки психологічних процесів іншої людини, але усвідомлення що робиться у власній душі. Навчання - один зі способів руху.

Звертайтесь до Наталії Пирожко за номером телефону (099) 279-79-86.

facebook.com

 Юлія Прихоцька

Практичний психолог та арт-терапевт, майстер-вчитель Рейкі, Тантри, ігропрактик, ведуча трансформаційних ігор «Сила Притяжіння», «Родове гніздо», «Жіноче коло», член української Асоціації сімейних психологів Юлія Прихоцька точно знає, чим жіноча психологія відрізняється від чоловічого сприйняття світу та як конструктивно змінити ставлення і підходи до власного життя.

Вона вміє через очі зазирнути у вашу душу та може відповісти на безліч запитань щодо того, коли похвала та компліменти мають неабиякий вплив на самооцінку, як любити себе, приймаючи свої недоліки, як відкрити в собі нові грані і знайти ресурси для руху вперед.

Юлія є автором психологічного проєкту «Не ний, а дій», а також частим гостем різноманітних жіночих зустрічей та посиденьок, на яких обговорюють цікаві і глибинні теми.

Юліє, з якими запитами найчастіше до Вас як до психолога звертаються люди?

Ну, по-перше, це кризові стани, психосоматика, міжособистістні стосунки, пошук ресурсів та сімейне консультування. Зокрема, надаю допомогу, якщо у пари спостерігаються кризові періоди, і люди не можуть самостійно владнати конфлікти, знайти взаєморозуміння, повернути повагу та кохання одне одного.

Крім того, надаю психологічні консультації у разі наявності різноманітних страхів, панічних атак, заниженої самооцінки тощо.

А які саме інструменти є у Вашому «арсеналі психолога»?

Я працюю через Арт-терапію та МАК-карти (метафорично-асоціативні карти), тому що це дуже м’який та комфортний інструмент для роботи з підсвідомістю. Крім того, використовую трансформаційні ігри. Це теж крутий сучасний інструмент для роботи психолога. Ними можна користуватись або при індивідуальній, або при груповій психологічній роботі. І такий інструмент часто замінює п’ять-сім повноцінних психологічних консультацій. Тому що дуже величезна кількість моментів легше і не так травмуючи проявляють себе саме під час гри. Людина може дуже м’яко пройти через якісь психологічні проблеми та особистісні негаразди.

0660578664

facebook.com

instagram.com

 Оксана Фенина

Кандидат психологічних наук, психотерапевт, доцент кафедри практичної та клінічної психології ВНУ імені Лесі Українки Оксана Фенина має 13-річний досвід практичної роботи.

За роки діяльності допомогла багатьом у вирішенні життєвих особистісних і сімейних питань, таких як страх, тривожність; дитячо-батьківські стосунки; взаємини в подружній парі; як знайти себе і свій шлях у житті; подолання страху майбутнього; що робити, якщо життя перестало приносити задоволення; образи, гнів, розчарування; ревнощі; страх перед стосунками, психосоматичні розлади.

Поговоримо з Оксаною Фениною про тонкощі роботи психолога, труднощі, з якими доводиться стикатися у процесі роботи, і задоволення від професійних перемог.

Розкажіть про свій професійний шлях. З чого починали і як прийшли до власного психологічного прийому та надання психологічної допомоги?

Моя любов до психології прийшла до мене ще у підлітковому віці. Після закінчення школи вступила до університету навчатися за спеціальністю «Психологія». Потім аспірантура, захист кандидатської дисертації. І вже тривалий час працюю на факультеті психології та соціології ВНУ імені Лесі Українки. На щастя, наш факультет вирізняється цілою плеядою кваліфікованих фахівців, що не може не стимулювати, не надихати. І я розпочала свою діяльність практичного психолога.

Наскільки я знаю, Ви зараз активно працюєте над психоматичними розладами. Розкажіть про це докладніше.

Фактично усі захворювання мають психосоматичне підґрунтя. Навіть часта травматологія, коли людина постійно падає, калічиться, травмується, має своє пояснення. А коли нам дуже не хочеться кудись іти, то у нас починає боліти голова, температура підвищується, горло починає турбувати тощо. Тож я раджу прислухатися до свого тіла, яке хоче жити, і воно сигналізує людині, що вона щось не так робить.

Кожна хвороба є уроком для будь-якої людини, і сигналом, що потрібно щось змінювати у житті. Коли нам діагностують якусь важку хворобу, люди часто запитують себе: «А чому саме я?», «Кому я зробив щось погане, що мене так покарало?». Нікому людина не нашкодила так, як сама собі. Затаївши злобу, затамувавши образу, пригнічуючи свої бажання, коли не живемо своїм життям, ми самі себе наражаємо на небезпеку захворіти серйозно. І ще одне: людині ніхто не допоможе так, як вона сама собі.

0505138724

0673342131

fenyna.oksana@gmail.com

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, психологія, психіатрія
В тему