В центрі уваги

У громаді під Луцьком встановили дорожні дзеркала

У громаді під Луцьком встановили дорожні дзеркала

На шести аварійних перехрестях в Підгайцівській громаді встановили дорожні дзеркала. Покращення огляду на цих ділянках дороги допоможе водіям та пішоходам надалі уникати небезпечних ситуацій.

Таку ініціативу проявив місцевий депутат В’ячеслав Разумовський, - пише ІА "ВолиньPost".

«Із проханням встановити дорожнє дзеркало до мене звернулися мешканці вулиці Скандинавської у Струмівці. На цьому перехресті справді дуже поганий огляд через те, що біля одного будинку на розі – високий глухий паркан. Коли ж ми встановили перше дзеркало, інші мешканці теж почали звертатися з таким самим проханням, адже проблемних перехресть дуже багато», – розповів В’ячеслав Разумовський.

Депутат вирішив оголосити конкурс серед мешканців Підгайцівської громади і допомогти із встановленням ще 5 дорожніх дзеркал. Відібрали ті ініціативні групи, які зібрали найбільше підписів.
За підсумками встановили дзеркала у Підгайцях на перетині вулиць Надстирної та Шкільної, у Струмівці – на вулиці Скляренка, у Липинах – на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івасюка, а також – Олени Пчілки і Слов’янської та в Піддубцях поблизу стадіону і перехрестя вулиць Шкільної та Вернигори.

Ми просили встановити дзеркало на вулиці Скляренка в Струмівці, на аварійній ділянці. Вулиця пряма і є можливість набрати швидкість, що автомобілісти часто роблять. Але при цьому вони не бачать, як виїжджають інші автомобілі з сусідніх вулиць. Тут неодноразово траплялися ДТП, і коли приїжджала поліція, то не могли навіть з’ясувати, хто винен і хто кого мав пропустити. Тут немає головної вулиці чи хоч якихось дорожніх знаків. Дзеркало вирішило проблему, адже тепер видно автомобілі, які виїжджають із повороту”, - розповів мешканець Струмівки Юрій Вахула.

Мешканці активно збирали підписи для встановлення дорожніх дзеркал

Мешканці активно збирали підписи для встановлення дорожніх дзеркал

Одне із дзеркал встановили у Піддубцях поблизу стадіону. З такою ініціативою виступила директорка місцевої школи, депутатка Лілія Купіч
Одне із дзеркал встановили у Піддубцях поблизу стадіону. З такою ініціативою виступила директорка місцевої школи, депутатка Лілія Купіч

У Підгайцівській сільраді підтримують ініціативу В’ячеслава Разумовського і кажуть, що наступним кроком має стати огляд місцевих доріг і детальний аналіз, де саме дорожні дзеркала можуть виправити аварійну ситуацію.

“Це дуже хороша ініціатива і її потрібно підтримати. Для того, щоб продовжити роботу із встановлення дорожніх дзеркал, потрібно в першу чергу вивчити потребу, де саме вони потрібні і винести питання про виділення відповідної суми на розгляд депутатського корпусу. Насправді, це не така велика сума, а проблеми з аварійними ситуаціями на дорогах може вирішити. Але вважаю, що при цьому треба зважати, хто проживає на тій чи іншій вулиці. Якщо це заможний район, то люди могли б самі подбати про збереження свого життя, зібрати кошти з сусідніх будинків і встановити дзеркала. Проте в районах, де проживають пенсіонери і люди не можуть самі організуватись, без сумніву - сільрада повинна допомогти”, - прокоментував ініціативу керівник місцевого комунального підприємства Михайло Котов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь
В тему