В центрі уваги

Відомий волинський будівельник Ігор Чорнуха дав оцінку програмі іпотечного кредитування житла під 7 %

Відомий волинський будівельник Ігор Чорнуха дав оцінку програмі іпотечного кредитування житла під 7 %

Позитивно оцінює програму іпотечного житла під 7 % член ради директорів Конфедерації будівельників України, генеральний директор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Ігор Чорнуха.

Під час засідання ради директорів Конфедерації будівельників України, що відбулася в четвер, 11 березня, Ігор Вікторович у коментарі нашому виданню зазначив:

– Забудовники з оптимізмом зустріли згадану державну програму. Будемо сподіватися, вона допоможе вирішити два ключові питання: дозволить тисячам українських сімей вирішити житлове питання і дасть поштовх будівельній галузі України, яка є важливою складовою економіки цілої країни.

А з боку держави вимагається лише стабільне фінансування програми, а також чітко визначені правила допуску будівельних компаній до участі в програмі, адже важливо щоб в ній брали лише ті, що працюють офіційно і прозоро та сплачують усі податки. Тоді кошти, що йтимуть на компенсацію банкам відсотків по іпотечному кредиту в повній мірі повернуться у вигляді податків.

– Під час засідання члени Ради директорів відкрито заявили про спроби протиправної діяльності у будівельній галузі України, зокрема – корупційну складову. Як Конфедерація протидіє подібним порушенням закону?

– Впродовж багатьох років ми, як практики, працюємо над тим, аби не допустити впровадження законодавчих актів, які завдають шкоди будівельній галузі. Гостро сьогодні стоїть питання необхідності реформування ДАБІ. І наша Конфедерація робить усе можливе, аби найближчим часом домогтися вирішення питання зменшення корупційних ризиків і спрощення дозвільної системи. Адже часто саме завдяки штучно ускладненим процедурам отримання дозвільних документів та введення будинків в експлуатацію, забудовники не виконують своїх зобов’язань перед інвесторами.

– Окрім проблем юридичної площини, які ще важливі теми будівельної галузі обговорюються на базі КБУ?

– Ми проводимо вузькопрофільні форуми, де піднімаємо та вирішуємо абсолютно всі теми, що стосуються нашої галузі. Тому дуже приємно, що до КБУ, яка налічує близько 700 компаній, на засіданні було прийнято ще чотири волинські фірми. Спільними зусиллями, впевнений, ми зможемо зробити багато хороших справ для Волині та України загалом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, Будівництво
В тему