В центрі уваги

«Зараз ми будуємо найстильніше житло на Волині», — забудовник ЖК «Сімейна фортеця» Олександр Князєв

«Зараз ми будуємо найстильніше житло на Волині», — забудовник ЖК «Сімейна фортеця» Олександр Князєв
Олександр Князєв

Сьогодні волинян все важче вразити будівельними проектами — на ринку працює багато забудовників і деякі з них для того, щоб вирізнятися, постійно вигадують щось нове. Декілька років тому на будівельний ринок Луцька увірвалася компанія «Сімейна фортеця», яка привертала увагу не лише загальною концепцією, але й увагою до дрібних деталей.

Приміром, сьогодні на території житлового комплексу встановлені аудіосистеми, з яких удень лунає легка музика та спів птахів, а взимку грали рідзвяні мелодії. Або ж зверніть увагу на рівень безпеки — «Сімейна фортеця» огороджена парканом, встановлені камери, а в цокольному поверсі розташувався офіс поліцейського офіцера громади. 

Про «Сімейну фортецю», підходи до роботи та новий масштабний проект говоримо з директором компанії Олександром Князєвим.

— На сучасному ринку нерухомості Луцька багато пропозицій. Чим ваш проект відрізняється від інших?

Велика частина новобудов у Луцьку зводиться на території колишніх промзон або поруч з ними, а це означає збільшення ризиків захворіти, зокрема і на онко. А наші ЖК навпаки — розташовані за містом, поруч ліс, свіже повітря. Також у нас велике розмаїття дозвілля — можна поїхати в ліс на велосипедах, піти збирати гриби або махнути на сусідню річку на риболовлю.

У нашому ЖК «Сімейна фортеця» вже сформувалося дружнє співтовариство — діти і дорослі не засиджуються вдома, а поспішають на вулицю, щоб спілкуватися з однолітками. Квартири у наших жителів — це місця для відпочинку, а не запилюжені забиті речами проходи.

До речі, ми єдині, хто залучає європейських архітекторів та інженерів. У цьому наші проекти на голову вищі від інших.

Саме тому новий проект має назву «От Кутюр», що з французької перекладається «висока мода». Задумуючи та реалізовуючи «От Кутюр», ми хочемо створити моду на якісне житло, яке буде відповідати європейському рівню, а не просто буде краще радянського. І ми впевнені, що у нас вже вийшло, адже ми не тільки зібрали кращу команду для будівництва, але і є єдиними на Волині переможцями Світової премії нерухомості World Property Awards (Лондон).

— Що для вас є ознаками якісного житла в новобудові?

Це відображається в архітектурі, генплані та інтер'єрі. Якщо ці речі типові/стандартні, то житло через деякий час почне знецінюватись. Якщо зроблено класно і стильно — буде притягувати правильних сусідів і з часом буде лише дорожчати.

— Звідки берете ідеї для проекту «Сімейна фортеця»?

Ми з топ-менеджерами компанії регулярно вивчаємо кращі приклади нерухомості у Європі та Америці. Виїжджаємо на перегляд житлових комплексів Голландії, Люксембурга, Британії, ОАЕ. Наймаємо крутих європейських архітекторів та інженерів саме вони й впроваджують всі інновації в наші проекти: від досягнень нейромаркетингу до енергоефективних матеріалів. Зараз ми будуємо найстильніше житло на Волині, і клієнти це самі підтверджують. Чималі грошові інвестиції на дорогих фахівців — видно в кожному квадратному метрі.

«Сімейна фортеця»

— Назвіть приклади європейських інновацій у ваших ЖК?

Помітно, що європейські фахівці «доклали свою руку» до організації простору комплексу. Спочатку місцеві архітектори пропонували нам «посадити» 400 квартир на 2 га. Це норма для забудовника. Однак таке нагромадження квадратних метрів — некомфортне для мешканців. Тому наші європейські колеги наполягли на тому, що комфортне середовище можна створити тільки для 120 сімей.

У нашому новому проекті «От Кутюр» будинки розміщені таким «хитрим» чином, що ви не будете дивитися один одному у вікно. Навпаки, у наших мешканців, буде затишна та приватна атмосфера. Справжній «private home» за містом. У будинках спроектовані шикарні лобі, як в готелях. Ваші гості будуть вражені уже з порогу. Можна багато розповідати про атмосферу проекту — дуже багато родзинок. Краще це один раз побачити на показі.

Вперше в Луцьку ми реалізували унікальні формати квартир — квартири з терасами, камінами, патіо і перлини нашої колекції, для тих хто розуміє, квартири з вікном у ванній.

— Розкажіть ще про родзинки нового проекту — ЖК «От кутюр»?

Мабуть, найбільша новація це те, що в «От кутюр» буде реалізована технологія опалення на теплових насосах. Технологія обігріву та охолодження будинків за допомогою технології теплових насосів була відкрита більше ста років тому. Це інновація могла бути реалізована і в Україні більше 50 років тому, проте влада вирішила всі республіки СРСР підключити до єдиної системи газопостачання, щоб їх було легше контролювати.

Головні плюси системи — вона повністю безпечна і обходиться жителям в 2 рази дешевше газопостачання. Що особливо вигідно на фоні постійно зростаючих цін на газ.

До того ж влітку система подаватиме в квартири охолоджене повітря, що дозволить не лише економити на купівлі та обслуговуванні кондиціонерів, але й змінить вигляд фасадів — на них буде ніяких зайвих конструкцій, а з трубок не капатиме вода.

Проекти, які вже сьогодні опалюються і охолоджуються в Луцьку за цією технологією, — «Промінь», «ЛаймФіт», Церква Спасіння, кілька багатоповерхових будинків.

Зараз теплові насоси компенсують 5% потреби в теплі в Україні. До 2025 року цей параметр досягне 30%. У країнах Скандинавії вони вже виробляють 80% тепла для домівок.

— Які програми лояльності сьогодні запровадженні у вашій компанії?

Протягом року в нас бувають різні акції: знижки для молодят і пенсіонерів, особливі умови для людей з обмеженими можливостями. На новому житловому комплексі, на декілька перших квартир, діє акція «Легкий старт» — плати 10% (3000 $ наприклад), і ставай власником квартири. Решту можна виплачувати протягом 36 місяців.

— Побутує міф, що заміське житло — це незручно. Далеко від магазинів, розважальних центрів, шкіл, дитсадків, лікарень та іншого. Чи вдається вашому проекту його розвіяти?

Дійсно це міф, ще з радянських часів. Найчастіше житло купують молоді сім'ї, які залучаються підтримкою «сімейної ради» — привозять батьків, які дають значні суми на купівлю, та своє стверджувальне «ТАК». І ось мама та тато — затяті скептики, які стільки побачили — відразу закохуються в наші проекти, і вже незабаром самі переїжджають жити до нас.

Та це й не дивно — магазин на території житлового комплексу «Сімейна фортеця», в школу дітей забирає комфортабельний автобус, як в американському кіно, амбулаторія за 100 метрів, на території ОТГ — одна з кращих районних лікарень. А ще ліс, річка, свіже повітря і супер сусіди! Чи це не рай і для молоді, і для людей поважного віку?

— Чому сьогодні важливо підтримувати місцевих забудовників? Чи повинна влада регіону робити це?

Наша компанія — провідний учасник Спілки забудовників Волині. Це об'єднання, зокрема, й створене для підтримки місцевого будівельного бізнесу. У ній працюють провідні спеціалісти нашої галузі, які  не тільки проконсультують у виборі житла чи нададуть експертну оцінку, а й вбережуть від «зальотних» забудовників і допоможуть врегулювати конфліктну ситуацію. 

Також додам, що розраховуємо на підтримку влади, бо ми створюємо робочі місця, покращуємо за свої гроші інфраструктуру, ведемо комунікації, даруємо землі під дитячі садки та різні бюджетні ініціативи. Чому б владі нам не допомогти? Наприклад, запустити нові маршрути автобусів, доробити дороги, спростити доступ до кредитів.

_____________________________

Журналісти t1.ua поїхали в ЖК «Сімейна фортеця» та розпитали мешканців про нюанси життя у цьому комплексі.

Ілона Климчук:

«Насамперед мені подобається, що житловий комплекс розташований за містом, адже можна прогулятися в лісі та подихати свіжим повітрям. Якщо чесно, то мені тут все до вподоби. Не виникає труднощів навіть з доїздом, бо звідси легко дібратися в місто як машиною, так і на маршрутках, які часто їздять. До речі, проблем зі стоянкою у нас теж нема, адже на кожну квартиру виділене паркомісце. Великий плюс є й для пар з дітьми, адже для школярів «пустили» автобус, що забирає їх з-під комплексу та завозить на навчання».

Віктор Демидюк:

«Цей комплекс спочатку сподобався цінами, бо вони були на порядок нижчими, аніж на інші новобудови, що зводять в Луцьку та поблизу міста. Далі я звертав увагу на комплектацію. Тут було все: штукатурка, проводка, чистові стяжки - все. По цей час, а я прожив тут вже рік, жодного разу не пошкодував про свій вибір. З доїздом теж все добре, адже ходить маршрутка «Струмівка-Небіжка», яка курсує 5-6 разів на день, і маршрутне таксі №3.

А серед очевидних плюсів: закрита територія, дитячий майданчик та чудова природа поряд».

Оксана Слободян:

«Мої знайомі придбали квартиру в «Сімейній фортеці», і, погостювавши в них, зрозуміла, що мені тут сподобалися і планування, і район, і вид з вікна, і затишок. Відчуваєш велику різницю між містом і передмістям. Зараз вікна в моїй квартирі - з виглядом на ліс, тому щоранку, коли п'ю каву, отримую насолоду та розслабляюся. Адже немає метушні, відпочивають очі, споглядаючи таку красу. Подобається і схід, і захід сонця - влітку це просто божественно. Тут чисте повітря.

Повірте, я все життя прожила в Луцьку і зараз, коли приїжджаю до батьків на гостину з ночівлею, то хочеться чимшвидше повернутися назад у «Сімейну фортецю».

Щодо самих квартир - дуже якісна здача будинку, нам не довелося витрачати багато часу й грошей на ремонт. Великим плюсом є широкі під'їзди, дрібна мозаїка в коридорах, через яку стіни не так легко забруднити, натяжні стелі. До речі, це єдина новобудова, в якій я бачила такі стелі в під'їздах.

До всього ж сам будинок теплий. Зараз ми навіть не включаємо опалення вдень, а лише на ніч на мінімальну температуру».

__________________________________

Побувавши на території комплексу, ми переконалися, що він вирізняється від інших інноваційними підходами та прискіпливою увагою до деталей. Його легко виокремити з різноманіття забудов, які є на Волині. Варто зауважити, що саме такі проекти стимулюють розвиток будівельної галузі регіону.

__________________________________

Щоб дізнатися більше про житло від «Сімейної фортеці», домовитися про огляд або розпитати про програми лояльності — телефонуйте  +38 (095) 586-52-70 або   +38 (050) 438-43-80.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Нерухомість, Фото
В тему