В центрі уваги

Автомобільному руху через Державний кордон України на ПП «Самари» БУТИ!

Автомобільному руху через Державний кордон України на ПП «Самари» БУТИ!

Уже більше 7 років, у зв'язку з загрозою занесення збудника африканської чуми свиней, рух транспорту через пункти пропуску "Самари", "Гута", "Тур" припинений. Щоб перетнути кордон з Білоруссю потрібно об'їжджати десятки кілометрів, або йти пішки близько п'яти кілометрів, що спричиняло втрату родинних зв'язків, а також колосальні незручності для мешканців Волинської (Україна) та Брестської (РБ) областей.

Знаючи цю проблему, народний депутат України, Валерій Стернійчук разом з депутатом Ратнівської селищної ради Юрієм Данилюком рік працювали над вирішенням даного питання, - повідомили у пресслужбі нардепа.

 Валерій Стернійчук та Юрій Данилюк
Валерій Стернійчук та Юрій Данилюк

Юрій, як помічник обранця народу, в свій час запропонував народному обранцю Стернійчуку звернути увагу на цю проблему і допомогти у її вирішенні. Саме тому, ще у лютому 2020 року, депутат звернувся до Кабінету Міністрів України; Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства; Держпродспоживслужби та ДПСУ. Весь цей час питання було на розгляді, ситуація потребувала детального вивчення та аналітики. Звісно, що й COVID-19 вніс свої корективи.

І врешті решт, 29 січня 2021 року, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, на яке від парламентарів був запрошений Валерій Стернійчук. Рішення одноголосне - рекомендувати Кабінету Міністрів України скасувати тимчасову заборону руху транспорту у місцевих пунктах пропуску через державний кордон України з Республікою Білорусь, введеної рішенням Кабінету Міністрів України 11.09.2013 протоколом № 53. Максимальний час запуску руху через Самари встановлений до квітня цього року.

За інформацією Юрія Данилюка, він разом із народним обранцем і далі працюватиме над цим питанням. Наразі над підвищенням категорії пунктів пропуску "Самари", " Гута" з місцевого на міждержавний.

 Валерій Стернійчук
Валерій Стернійчук

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Валерій Стернійчук, Політика, Волинь, прикордонники
В тему