В центрі уваги

Андрій Разумовський: «Сьогодні «Інвестор» будує понад 50 000 квадратних метрів житла»

Андрій Разумовський: «Сьогодні «Інвестор» будує понад 50 000 квадратних метрів житла»
Андрій Разумовський

2020 рік став справжнім викликом для майже усіх сфер бізнесу. Коронавірус та карантин змусили і дрібних підприємців, і великі компанії змінювати підходи та методи роботи. Хто зумів швидше переналаштуватися та запрацювати по-новому — вийшов з карантину без серйозних втрат або й зі здобутками. 

Такий шлях пройшла Будівельна компанія «Інвестор», директор якої Андрій Разумовський 23 грудня поспілкувався з журналістами під час підсумкової пресконференції. Говорили про досягення та успіхи 2020 року, роботу в нових реаліях, майбутні проєкти, депутатські обов'язки та інше.

t1.ua пропонує найцікавіші цитати з пресконференції.

ПРО КОРОНАВІРУС І КАРАНТИН

Коли розпочався карантин, ми перейшли в режим онлайн, але фактично лише на два дні – понеділок-вівторок. Перед нами постав вибір: не працювати або ж продовжити роботу. Оскільки ми займаємося нерухомістю, нам довіряють замовники і ми маємо виконувати наші зобов’язання — після наради вирішили в четвер вийти на будмайданчики, хто міг працював онлайн. 

Ми залучили всі ресурси, щоб добудувати об’єкти, за якими мали зобов’язання. І нам повністю це вдалося.

До слова, в ті дні ми почали ремонт в Боголюбах в ковідному госпіталі. Тоді були люди настільки перелякані, що в госпіталі, де не було ковідних хворих, боялися працювати.

Ми зібрали хлопців-добровольців, які буквально за декілька тижнів відремонтували місце для встановлення комп’ютерного томографу. 

Загалом ми працювали спокійно з дотримання усіх заходів безпеки. І в нас був зріст темпу. Ми будували швидше, ніж зазвичай. Це дивувало наших клієнтів. Вони приїжджали на об'єкти і запитували: ви працюєте?

Зауважу, що під час перших трьох місяців карантину не захворів жоден працівник на будівництві.

ПРО БУДІВЕЛЬНІ ТРЕНДИ

ЖК «Струмочок» це вже проданий об'єкт. Тут розташовані 60 таунхасів та 16 котеджів. Останні будинки ми продали вже в час карантину, під час якого зріс попит на житло за містом.

До речі, коли ми 7 років тому починали будувати таунхауси, то наші колеги крутили біля скроні пальцями та казали, що я буду жити в них сам. Але час показав, що це було виправдане рішення. Таунхауси сьогодні тільки ліниві не будують.

На цьому ми не зупиняємося і переходимо на нові рівні проектування, щоб впливати на будівельні тренди на Волині. Наприклад, так виглядатиме наш дитячий майданчик біля ЖК «Амстердам».

Зліва буде баскетбольний майданчик, далі спортивний. Справа доріжки для прогулянок, зони з лавочками. Дві зони для дітей – молодших та старших. Ми прив’язалися до рельєфу ділянки, на якому є деякі перепади. Також тут будуть батути, велика пісочниця. Один з майданчиків буде в формі корабля. Це був задум архітектора. 

Проєкт дитячого майданчика на ЖК «Амстердам»

Проєкт дитячого майданчика на ЖК «Амстердам»

Проєкт дитячого майданчика на ЖК «Амстердам»
Проєкт дитячого майданчика на ЖК «Амстердам»

Такого ґатунку майданчиків в Луцьку ще не було. Він розташується на території 4 000 квадратних метрів.

Крім того, будуть невеликі майданчики біля ЖК «Амстердам» і простір для сусідів у самій будівлі.

Проект простору для сусідів у ЖК «Амстердам»

 

ПРО ЖК «АМСТЕРДАМ»

У ЖК «Амстердам» ми переходимо на монолітне будівництво та керамічні блоки. Вони є більш екологічними, сучасними та теплішими. Керамічний блок дозволяє перейти на новий рівень архітектури та швидше зводити наші об’єкти.

В «Амстердамі» буде сучасна система опалення, яку я не бачив у Волинській та сусідніх областях. Ми зводимо модульну котельню, яка постачатиме гарячу воду в будинок. У підвалі буде індивідуальний тепловий пункт, який вирінюватиме тиск. Також ІТП буде в кожній кватирі, щоб змішувати гарячу і холодну воду, а потім подавати куди необхідно.

Для того, щоб зменшити витрати на обігрів, на даху встановимо сонячні колектори. За нашими підрахунками вартість опалення на квадратний метр буде в рази менша від існуючої на сьогоднішній день.

Плюс це безпечніше. У квартирах не буде встановлено газових котлів, які є певними точками ризику.

Нашу команду інколи запитують: чи страшно робити щось нове? Я відповідаю: колись в Луцьку змонтували перший автономний котел в житловому будинку. В тому ж будинку був утеплений фасад і пластикові вікна.  А сьогодні це стало нормою. І я думаю, що ми створюємо нову норму.

До речі, модулі котельні будуть замінні. Коли один вийде з ладу – його легко замінити іншим.

↓ ДИВИТИСЯ ВІДЕОЗВІТ З БУДМАЙДАНЧИКА ЖК "СТРУМОЧОК" ТА ЖК "АМСТЕРДАМ" ↓

ПРО НОВИЙ СЕКРЕТНИЙ ПРОЄКТ

Ми сьогодні зводимо будинок, де буде 6 квартир з ремонтом. Це експериментальний будинок. За роки роботи ми переконалися, що є група клієнтів, яка не хоче робити ремонт або жити в будинках, де він робиться. Тому ми повністю все зробимо, а людина зможе заїхати і жити в ньому. Ми випробовуємо такий формат.

Не можу розповісти, де він буде. Ми презентуємо вже готовим і на кухні проведемо зустріч з пресою.

Це буде наступного року. Наразі він збудований і там якраз роблять ремонт.

ПРО ЖК «СУПЕРНОВА»

На цьому об'єкті зведені на 100% 5 будинків. Пятий вже з усіма мережами. Січень-лютий здамо. Ми розпочали сьомий будинок, готові фундаменти на 5 під'їздів. Мінімум два під'їзди в 2021 році введемо в експлуатацію.

Після зведення п'ятого будинку ми перейдемо до третьої черги — шостого та восьмого.

Біля шостого ми зведемо дитячий садочок і це точно буде сучасний, крутий проєкт, якого ще не бачили на Волині. Він буде відокремлений, подалі від місця проїзду автомобілів.

Восьмий будинок буде максимально високий — 12 або й 14 поверхів. Він буде нагадувати перевернуту літеру «П». Два високі будинки, які буде з’єднувати 5-поверховий. На його даху буде оглядовий майданчик, з якого буде видно все Старе місто Луцька. 

↓ ДИВИТИСЯ ВІДЕОЗВІТ З БУДМАЙДАНЧИКА ЖК "СУПЕРНОВА" ↓

ПРО БУДІВНИЦТВО В КОВЕЛІ

У Ковелі ми майже завершили третій будинок ЖК «Парковий квартал», вже монтуємо дах.

У цьому місті будуть нові будинки від «Інвестора». Є попит на житло, працює наша дільниця. Гарне місто. Не знаю, чи будемо будувати таунхауси і котеджі. Нам надходили різні пропозиції, але ми не побачили, що вони підходять для таких проєктів.

У нас є ще одна ділянка, де ми проектуємо новий об’єкт. Він буде «нашим» по ідеології.

Загалом сьогодні «Інвестор» будує понад 50 000 квадратних метрів житла.

↓ ДИВИТИСЯ ВІДЕОЗВІТ З БУДМАЙДАНЧИКА ЖК "ПАРКОВИЙ КВАРТАЛ" ↓

ПРО МОРАТОРІЙ НА БУДІВНИЦТВО В ЛУЦЬКУ

Це тимчасове доречне рішення. Бо місту шкодить, що його розбудовують без Генерального плану. Хаотично. Має бути межа.

Нерухомість дуже важлива для міста, але вона має бути в певних рамках. Мають бути мережі, правильні заїзди тощо. Наприклад, сьогодні в центрі міста звели багато об’єктів і стало складніше їздити дорогами.

Генплан треба доробити і затвердити. 

ПРО ДЕПУТАТСТВО

Я балотувався, бо наша команда має досвід у будівництві, в сучасній архітектурі. Ми можемо внести новий погляд в розбудову міста.

Під час передвиборчої кампанії багато спілкувався з мешканцями мого округу №5. Люди самі знають, що їм треба. Наприклад, ми відновили деякі дитячі майданчики. За РАЦСом облаштували невеликі зони для відпочинку з лавочками та гойдалками.

Але мене як людину, яка займається будівництвом, цікавлять великі об'єкти. Для прикладу, щоб в нас запрацювала нормально 13-та школа, щоб в школі №27 з'явився спорзал, щоб відкривали нові дитячі садочки. 

Мені однаково, хто це буде будувати. Головне, щоб було якісно зроблено. 

 

ПОБАЖАННЯ НА 2021 РІК

Ми маємо поважати і підтримувати один одного, бо пливемо в одному човні. Не можна гризти один одного і бути егоїстами. Бажаю бути добрими, щирими і відповідальними.

Детальніше про ці та інші пропозиції запитуйте у відділі продажів Будівельної компанії «Інвестор»:

Телефон: 096 030 20 10

Адреса: м. Луцьк, вул. Коперника, 13 в,

м. Луцьк, вул. Супутника, 6 а (ЖК «Супернова»)

Сайт: investor.lutsk.ua

Facebook: investorlutsk

Інстаграм: bud.investor

Youtube: Інвестор

Телеграм: 

Де в Луцьку/Ковелі добре жити?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Андрій Разумовський, Волинь, луцьк, Бізнес, Будівництво
В тему