В центрі уваги

Чи законні онлайн кредити?

Чи законні онлайн кредити?

На сьогоднішній день держава захищає позичальника і виробило нові правила з кредитування. Від чого необхідно захищати позичальників у спорі з МФО? Береться невеликий мікрокредит зазвичай 3000-5000 грн, але ситуація буває різна і у людини буває немає можливості платити мікропозик вчасно, і ось тут починається найцікавіше: накручування штрафних санкцій, накручування різних послуг, які нав'язують мікрофінансові організації і сума 5.000 може легко перетворитися в 50,100, 200, а то і більше.

У 2020 році кредит буде видаватися за новими правилами. Щоб отримати кредит онлайн на карту всі неустойки, всі штрафні санкції не можна буде перевищувати більш ніж в 2,5 рази від суми позики, так якщо позика була на 5.000 грн, то виходить 12.500 максимальне число неустойок, які можуть вам нарахувати за порушення виплати.

Дане правило вводиться щодо кредиту, який не більше 7.000 грн. виданий на термін не більше одного року. Законодавцем введено вимогу про заборону продовжувати даний період договору або збільшувати суму позики для позичальника – це теж на користь позичальника, який опинився у важкій ситуації і не може повернути гроші. Йому часто буває нав'язують збільшення терміну або суму, тепер це заборонено. Крім того, законодавцем внесено зміни щодо відступлення права вимоги. В даний час необхідна письмова згода позичальника на те, щоб його борг був переданий іншій організації за договором поступки права вимоги.

Поставтеся дуже уважно до позик не тільки з мікрофінансовими організаціями, а й з різними фізичними особами, "добрі дядьки" можуть запропонувати вам такий договір, який буде нібито на вашу користь, але насправді ви опинитеся ще більше в борговій ямі, якої перебуваєте на сьогоднішній день. Тому, дуже уважно поставтеся до договору між фізичними особами, про позику, а тим більше, коли ці фізичні особи вам раніше не знайомі, ви не знаєте їх репутацію, ви не знаєте що чекати від них в майбутньому.

Що буде якщо не платити мікропозик?

Якщо ви не платите мікропозик, в більшості випадків починається велика кількість дзвінків, іноді з невідомих номерів, іноді люди не представляються і починають грубити, загрожувати життю і здоров'ю, знаходять вас в соціальних мережах. Також:

  1. роблять фейкові акаунти;
  2. пишуть всім вашим друзям;
  3. надсилають листи з погрозами.

Якщо ви витримуєте весь цей тиск, то вони вже намагаються працювати законним шляхом, тобто вони намагаються отримати судовий наказ. Судовий наказ можна скасувати. Далі, якщо цей судовий наказ скасовуєте, то вони намагаються подати документи до суду, позовну заяву в загальному порядку і пройшовши кілька судових розглядів, кілька судових засідань, вони намагаються отримати виконавчий лист. І все це вони роблять для того, щоб подати вашу справу

виконавчої служби для того, щоб по вас почали працювати судові або приватні виконавці.

Как круглосуточно получить кредит онлайн с плохой кредитной историей - новости Украины, - LIGA.net
Как круглосуточно получить кредит онлайн с плохой кредитной историей - новости Украины, - LIGA.net

З 1 січня 2020 року для мікрофінансових організацій вступили в силу дуже серйозні обмеження, тобто граничний розмір всіх відсотків, послуг представника, всього, що накручується зверху основного боргу не може перевищувати більш ніж півторакратний розмір основного боргу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: гроші
В тему