В центрі уваги

Представники територіальних громад Волині від «Слуг Народу» навчались онлайн

Представники територіальних громад Волині від «Слуг Народу» навчались онлайн

5 грудня «Слуга Народу» організувала всеукраїнське онлайн-навчання для понад 500 новообраних голів громад та місцевих депутатів-керівників фракцій у обласних, районних радах та радах громад. Центральна студія, з якої здійснювалась трансляція заходу, була активна протягом дня для всіх онлайн-учасників із 23 регіонів України, зокрема і Волині.

Унікальними знаннями ділилися експерти у галузі децентралізації - представники міністерства розвитку громад і територій та цифрової трансформації, народні депутати.

Архітектори децентралізації відверто говорили із місцевим активом про проблеми та здобутки цієї важливої для місцевого самоврядування реформи. Голова партії Олександр Корнієнко, народні депутати та заступники профільних міністрів окреслили наступні важливі етапи на шляху втілення децентралізації на місцях.

Олександр Корнієнко, голова політичної партії «Слуга Народу»: :

«Загальна ідея на цьому етапі проста – зробити громади заможними. Задля їхнього формування ми застосовували критерій «спроможності», розуміючи, що це певний наявний потенціал. Далі все залежить від кожної громади, чи стане вона спроможною і заможною, реалізовуючи свої права і можливості. А коли буде заможною громада – заможнішими стануть регіон, область і вся наша Україна».

Новообрані депутати та голова громади отримали знання у формуванні місцевих бюджетів, обговорили шляхи реалізації якісних послуг для населення. Також йшлося про співпрацю з органами державної влади, перезавантаження РДА і ОДА, зміни у законодавстві, аграрну та земельну політику.

Говорили й про те, як ефективно взаємодіяти з профільними міністерствами та іншими органами влади,  Державним фондом регіонального розвитку. Завдяки можливості ставити запитання спікерам, ЗеМісцеві з різних областей змогли обмінятися кращими практиками з колегами.

На онлайн-навчання в стіни місцевого партійного офісу «Слуги Народу» прибуло понад 15 новообраних депутатів місцевих рад. На навчанні був присутній і голова Камінь-Каширської територіальної громади, представник президентської партії Віктор Пась.

«Дякую організаторам заходу за надану можливість обговорити важливі питання розвитку громади. Отримана інформація від представників міністерств буде використана у роботі. Пріоритетне питання для мене та депутатського корпусу - це формування бюджету на 2021 рік.

Не менш важливим завданням, над яким ми почали працювати вже - це створення Центру надання адміністративних послуг з метою надання якісних послуг жителям громади. Тому такі зустрічі є дуже важливими, надіюсь на подальшу співпрацю».

Депутат Волинської обласної ради Олександр Сачук каже – подібні навчання для обранців громад надзвичайно важливі.

«Волинська команда «Слуги Народу» має чимало кваліфікованих кадрів, зокрема і експертів у галузі місцевого самоврядування. Це люди, що роками працювали на благо свого села, селища, району. Але, про реформу децентралізації неможливо знати абсолютно все, тому зрозуміло, що виникають питання. Годі й говорити про абсолютно нових людей у цій сфері, тому такі навчання приносять безумовну користь.»

Протягом року партія «Слуга Народу» планує провести близько 20-30 профільних навчальних заходів для депутатів усіх рівнів та голів громад. Найближчий  відбудеться в січні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: слуга народу, Волинь, луцьк, навчання, децентралізація
В тему