В центрі уваги

Висадка фруктових дерев на присадибній ділянці

Висадка фруктових дерев на присадибній ділянці

Найкращою порою року для висаджування дерев є весна або пізня осінь. Розрізняються рослини з голим корінням, саджанці, які висаджуються з грудкою, і дерева в контейнері.

На сайті domicad.com.ua є можливість придбати саджанці яблунь, абрикосів, слив та багатьох інших дерев, які прикрасять  будь-який фруктовий сад.

Підщепи дерев

Рослини з голим корінням найкраще висаджувати навесні або восени, саджанці з грудкою або в контейнерах, придбані на сайті «Дім і Сад», можна висаджувати цілий рік. Культурні сорти фруктових дерев поліпшуються за рахунок спеціальних підщеп. Насправді вони ніби складаються з двох рослин: з підщепи, з корінням і підставою стовбура, і благородного сорту, який і приносить плоди.

Місце щеплення легко розпізнати через відповідне потовщення на стовбурі. В якості підщепи служать спеціальні добірні паростки тих же видів, наприклад, айва служить в якості підщепи для груш. Підщепа впливає на зростання, розмір плодів, тривалість життя, морозостійкість, врожайність і час врожаю.

Значення має не тільки сорт, а й підщепа, а також стовбур, на якому прищеплюється сорт. Для невеликих садів існують спеціальні підщепи з помірним зростання.

Яма для посадки

Спочатку необхідно викопати яму для посадки, а викопаний ґрунт змішати з добре перегнилим компостом із зеленої маси і жменею рогової стружки.

Яма повинна бути таких розмірів, щоб коріння рослини не треба було згинати і йому вистачало місця.

Підпірні кілочки

Деревце потрібно поставити в яму і поруч з ним помістити підпірні кілочки. Важким молотком вбити кілочок на таку глибину, щоб він не хитався.

Щоб запобігти пошкодженню саджанця при забиванні кілочка, його можна знову вийняти з ями і відкласти в сторону.

Засипка землі і поливання

Суміш з ґрунту і компосту, а також жменю рогової стружки засипати в яму, добре утрамбувати і ґрунтовно полити. По краях ями слід сформувати невеликий бортик, щоб вода не витікала в сторону і не просочувалася в дерен.

Під час поливів земля буде потрапляти на корені, і вони будуть рости далі.

Підв'язування

Щоб дерево могло рости спокійно і не нахилялося вітром в різні боки, необхідно прив'язати його до подпорного кілочка. Для цього слід обмотати жорстку садову мотузку або мотузку з волокон кокосового горіха навколо стовбура і підпірного кілочка в формі вісімки і зав'язати потім в середині. Таким чином, між саджанцями і підпорою зберігається відстань, яка перешкоджає зіткненню дерева з підпорою.

Новинки

Серед новинок, які пропонують придбати в інтернет-магазині, слід відзначити такі:

1. Комплект «Яблучний сад» з трьох саджанців.

2. Черешня «Чорний принц».

3. Слива-абрикос «Шедевр».

4. Персик «Золотий ювілей».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Сад
В тему