В центрі уваги

«Треба бути реалістом — партія «Слуга народу» має найвищий рейтинг сьогодні», — Микола Юнак

«Треба бути реалістом — партія «Слуга народу» має найвищий рейтинг сьогодні», — Микола Юнак
Микола Юнак

Передвиборна агітація офіційно ще навіть не стартувала, а виборці уже дорікають багатьом політсилам за агресивну і дороговартісну рекламу. Білборди, сітілайти, партійні газети та плакати - на це витрачаються штаби ще від липня. 

Доволі скромно в цьому плані у Володимирі-Волинському на разі виглядає президентська партія "Слуга народу". Нам вдалося поспілкуватися з номером 1 у її міському списку - Миколою Юнаком.

- Миколо Петровичу, як давно ви представляєте "Слугу народу" у Володимирі-Волинському?

- Давайте одразу внесемо ясність у питання по партії. "Слуга народу" - це політична сила, яка не була представлена у місті до сьогодні. Діяли через громадську організацію "Зе! Команда", що підтримувала Володимира Зеленського і висуванця до парламенту рік тому. В цьому велика різниця. Хтось ситуативно отримував право бути від партії членом дільничної виборчої комісії. На цьому все. Жодної іншої активності не проводилося.

В серпні цього року я вперше зустрівся з представниками партії "Слуга народу" на Волині. Домовились про абсолютно раціональний підхід до роботи. Компанія, яка займається цим професійно, провела опитування на 1500 респондентів. Його результати мені повідомили лише після опрацювання всіх даних. Рейтинг, а відповідно і шанси на перемогу, в Юнака були найвищими. Тоді вже офіційно запропонували співпрацю. Я подав документи і місяць часу чекав - йшла перевірка. Погодили. І так не лише у Володимирі-Волинському. Мені відомо, що така ж процедура була й по обласному центру, наприклад.

- Але ж увесь цей час у Володимирі-Волинському діяли люди, які, як мінімум не публічно, представлялися "слугами"?

- Я ще раз повторюся - ситуативне право бути членом дільничної комісії чи спостерігачем не означає, що ви у партії. Хоча я ініціював зустріч з цими людьми, які називають себе громадськими активістами. В обличчя вони заявляли одні речі, а поза спиною - інші. Це неприпустимо. Як бачимо сьогодні - пішли до інших партій. Чому? Та тому, що це легко зробити, оскільки вони ніколи в партії "Слуга народу" й не були. Їх за собою повела молода людина з величезними амбіціями.

Пробачте, але до амбіцій ще треба мати вагомий професійний досвід та значимі результати. Час "драйвових відосіків", розмов і обіцянок минає. Це кожен може. Зараз же потрібно ділами, а не словами доводити свою любов до рідного міста чи села.

- Але ж раніше "Слуга народу" вдало зіграла на протистоянні з тією ж "ЄС"?

- Цим і відрізняються місцеві вибори. Тут не потрібні скандали. Бруду і так вистачатиме. Його ллють на мою родину постійно через медіа та соцмережі. Адже опоненти розуміють, що йде не стільки протистояння політичних сил, скільки особистостей.

У місті всі один одного знають. Я маю хороших колег серед більшості значимих партій і нам потім в раді треба активно працювати, шукати точки дотику, а не розводити чвари. На скандалах місто не збудуєш.

- Які ваші головні засади?

- Порядність. Принциповість. Професіоналізм.

- І лише з цим "Слуга народу" планує йти в ради?

- Цього більше, ніж достатньо, щоб ефективно управляти містом, ОТГ, районом чи й областю. Лише після того, коли буде дозволена передвиборна агітація, ми розпочнемо знайомити виборців з програмою, представимо кандидатів. Повірте, там достойні люди.

- Як оцінюєте шанси партії на цих виборах?

- Треба бути реалістом - партія "Слуга народу" має найвищий рейтинг сьогодні.

Проте я знаю з особистого досвіду, що його створюють ділами. Тому ми йдемо працювати. Як і над чим? Представимо уже незабаром.

Розмову вів Андрій Степанюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Волинь, вибори, слуга народу, Інтерв'ю, володимир-волинський
В тему