В центрі уваги

Школа, у яку йдуть з задоволенням: «Years» у Луцьку стане місцем свободи та щастя для ваших дітей

Школа, у яку йдуть з задоволенням: «Years» у Луцьку стане місцем свободи та щастя для ваших дітей

Чи може бути навчання таким, щоб діти із задоволенням зранку бігли до школи, а ввечері із захопленням розповідали батькам, що вони встигли дізнатися?

Чи може бути таке, щоб школярі не виконували домашніх завдань удома, а мали час на спілкування з родиною, на прогулянки, хобі тощо?

Чи можуть батьки учнів із полегшенням видихнути, адже після роботи їм не доведеться бігти додому, що перевіряти, що ж там вивчили їхні школярі?

«У нас – може!», - авторитетно заявляє засновниця приватної школи «Years» у Луцьку Валентина Галущак.

Щоденна англійська мова, емоційний інтелект, математика за Сінгапурською методикою, а ще цікава фізика, хімія і біологія з першого класу – приватний колегіум «Years» знає, як зацікавити дітей до пізнання.

У школі діти поглиблено вивчатимуть англійську з носіями мови, ІТ-технології. Також будуть заняття з робототехніки. Одне із основних завдань, за словами очільниці закладу, - розвинути вміння вчитися, ставити цілі і досягати їх, а також безпечно жити у цифровому світі.

Зробити так, щоб дитина захотіла і полюбила читати

 «Чим наша школа відрізнятиметься від звичайних? Найперше, цікавими, сучасними методиками.

Зокрема, не змушувати читати, а зробити так, щоб дитина захотіла і полюбила цей процес.

Мотивувати наших учнів вчитися не для оцінки, а щоб отримати ціль у житті, обрати, ким же вона хоче у ньому бути.

Формувати у дитині світогляд, зважаючи на український менталітет, вивчаючи найуспішніші світові практики.

Ми не будемо вчити дітей у вузькому розумінні цього слова. А розвиватимемо у кожній дитині її потенціал, індивідуальність.

Допомогти нашим школярам набути навички соціальної взаємодії, зрозуміти себе і оточення, спонукати до пізнання нового – я та всі наші педагоги матимемо за головну ціль не тільки вчити, а й виховувати наших школярів», - розповідає Валентина Галущак.

Першими учнями Валентини Галущак стали… ляльки

Спокій, радість, врівноваженість, безтурботність – такі почуття асоціюються з дитинством і періодом перших класів у самої Валентини Леонідівни. Тож вона прагне, аби саме такі емоції відчували вихованці приватного колегіуму «Years».

Сама очільниця приватного навчального закладу росла у родині педагогів. З дитинства мріяла вчителювати. А першими учнями Валентини Галущак стали…ляльки, які чемно сиділи за імпровізованими партами і слухали свого маленького, але досить суворого вчителя.  

Проте доля розпорядилася трішки по-іншому, хоча все свідоме життя Валентини Леонідівни так чи інакше пов’язано з освітою чи навчанням, адже більше 18 років вона викладала в Луцькому національному технічному університеті.

«Я з теплом пригадую свою першу вчительку Аллу Миколаївну (школа №9 м.Луцька). Вона була дуже розумною і доброю…Доброю до усіх учнів. Саме таку атмосферу добра і тепла ми всіма силами будемо намагатися створити у нашій приватній школі.

Свою доньку, яка вже закінчила школу, ми у сім’ї намагалися виховувати в атмосфері любові. Це найважливіше, на мою думку, у процесі батьківського виховання. Адже таким чином ми формуємо сильну особистість у майбутньому.

Тож найголовніше для мене,  щоб усі школярі приватного колегіуму «Years» були щасливими і самодостатніми», - наголошує Валентина Галущак.

Особливості навчального процесу в «Years»

«У  2020 році ми набираємо 1, 2 і 3 класи, а також класи підготовки до школи. Ми є ліцензованим закладом, тож працюватимемо за програмою Нової української школи, разом із включенням своїх авторських розробок.  

Приватний колегіум «Years» – школа повного дня. Діти перебуватимуть у закладі з 8.30 до 18.30. Тут буде збалансоване поєднання академічного навчання, творчих занять і фізичної активності.

Що ж потрібно нашим дітям, щоб вони відчували себе впевненішими у світі, що швидко змінюється?

  • Уміння вчитись і адаптуватися до нового, вміння працювати в команді, розуміння різних культур, уміння ставити цілі та нести відповідальність за їх досягнння, вміння безпечно жити в цифровому світі та користуватись інформацією.
  • Ми хочемо розвинути у наших учнях такі чесноти, як емпатія, емоційна компетентність, сміливість, ввічливість, оптимізм, патріотизм, гідність, толерантність, відповідальність, чесність, наполегливість.
  • Ми маємо на меті сформувати в них такі навички, як ненасильницька комунікація (спілкування без приниження співрозмовника), медіація (вміння управляти конфліктами), колаборація (вміння працювати в команді), постановка цілей і тайм-менеджмент, здатність до самоосвіти, вміння робити вибір, уміння критично мислити, здоровий спосіб життя, проактивність, адаптивність, відчуття цілісності та вміння бути щасливим.
  • Наша особливість - це індивідуальний план розвитку кожної дитини. У державній школі, коли в класі навчається більше 30 учнів, це дуже важко втілити. Наші класи будуть невеликими.

Кожна дитина матиме індивідуальний план розвитку, який складатиметься й обговорюватиметься у співпраці вчителів, батьків, дитини і психолога.

  • Навчальний план складатиметься з основних і додаткових предметів. Повний навчальний день триватиме з 9:00 до 18:30. У другій його половині відбуватимуться студійні заняття – це і є частиною індивідуального плану.
  • Програма початкової школи ділиться на декілька блоків: академічний, творчий, спортивний. Щодо англійської, окрім щоденних занять, її інтегруватимуть і в інші предмети. Ми плануємо співпрацю з носіями мови на постійній основі.
  • Протягом дня діти матимуть чотириразове харчування, а також час на прогулянки і самопідготовку. Тож дитині та батькам не доведеться виконувати домашніх завдань.

Які сучасні методи навчання використовуватимуться в «Years»

«Ми будемо використовувати у нашому освітньому процесі такі методики:

Projekt-based learning – метод навчання, який максимально залучає дитину до реальних проектів, які є важливими на сьогодні і які є значущими для дитини.

Case Study – інтерактивний метод навчання, який дозволяє максимально наблизити навчання до реальної практичної діяльності, сприяє розвитку винахідливості дитини, а також вмінню вирішувати проблеми, розвиває здібності проводити аналіз і діагностику проблем.

STEM-підхід – вивчення точних і природничих наук з першого класу за особливою творчою методикою, яка дозволяє вирішувати прикладні завдання у різних сферах життя.

Усі ці методи орієнтовані на стимулювання живого інтересу дитини до нової інформації та нових ідей. Вони сприяють розвитку вільного мислення, жвавої думки, здатності мислити системно і розумно.

Вони тренують навички, які навчають дітей бути не тільки відкритими, але й такими, які вміють аналізувати і бути готовими приймати рішення протягом всього життя», - наголошує Валентина Галущак.

Ми знаходимося за адресою:

вул. Стрілецька, 12 А

years.school

facebook.com

098 422 7074

welcome@years.school

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, школярі, школа
В тему