В центрі уваги

«Використовуємо збірку вишивок, яку створила Олена Пчілка», - луцький бізнесмен про імперію текстилю (фото)

«Використовуємо збірку вишивок, яку створила Олена Пчілка», - луцький бізнесмен про імперію текстилю (фото)

У Луцьку в межах проєкту «Школа свідомого громадянина» відбулася розмова з головою правління «Едельвіки» Юрієм Переходьком.

Захід 29 січня організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є бізнесмен та політик Андрій Покровський.

Голова правління поділився з присутніми досвідом щодо успішного будування текстильного бізнесу в Луцьку, розвитку моди на українське та щодо того, як на цьому заробляти.

Модераторка заходу Галина Падалко зазначила, що спікерів, які діляться секретами успіху в певній галузі, «СВІДОМІ» запрошують щомісяця вже протягом двох років.

«Ми намагаємося робити зустрічі з відомими людьми, які планують сучасний образ нашого міста. Одним із завдань Громадянського Руху є розвиток Луцька, який полягає в тому, аби в місті було достатнього робочих місць та аби сюди  заходили інвестиції. Завдяки таким людям, як Юрій Переходько, Луцьк знають по всій Україні та за кордоном», - сказав співзасновник «СВІДОМИХ» Михайло Наход.

Голова правління «Едельвіки» зазначив, що конкурувати на іноземному ринку українцям дозволяє вміння створити продукт з «родзинкою».

«Боротися з плагіатом – неможливо, ми для себе у цьому вже переконалися. Раніше ми патентували продукцію, а зараз прийняли рішення створювати більше нових розробок. На сьогодні у нас вже 220 артикулів і 2230 видів малюнків, такого на жодному комбінаті немає, а в  нас - найбільший архів. Що стосуються вишивки, то на підприємстві цим займається чотири художника. Ми не копіюємо. У нас є співпраця із Волинським краєзнавчим музеєм і ми маємо право використовувати ту збірку вишивок, яку збирала Олена Пчілка. Щоправда, ці вишивки осучаснюємо, але це відбувається з дозволу музею», – розповів Юрій Переходько.

Також спікер додав, що їхні вироби користуються попитом і за кордоном, наприклад, в країнах колишньої Югославії, Канаді, Америці та Чехії.

«У нас є мотиви на одязі, які пов’язані з Мексикою. Тиждень тому ми проводили переговори з посольством Нідерландів. Вони замовили подарункову колекцію з ознаками української вишивки. Але, оскільки керівником проєкту є дизайнер з Нідерландів, то нам близько пів року піде на розробки, адже в неї зовсім інше бачення. Я вже жартував і казав, що нам потрібно «вкурити», аби зрозуміти те, що вони пропонують», - розповів бізнесмен.

Насамкінець Юрій Переходько відповів на запитання із залу, а за найцікавіші - дарував присутнім сертифікати на продукцію магазину «Едельвіка».

Опісля військові 204– ї Севастопольської бригади подякували підприємству за красивий одяг, плідну співпрацю та спільні проєкти.

«Ми разом з «Едельвікою» та війсковою частиною зробили фотосесію та мали шалену удачу побачити нову колекцію. На знімкуванні ми поєднували військову форму з етнічними національними костюмами. Дякуємо за такий класний творчий проєкт», - додали військові.

Нагадаємо, ПРАТ «Едельвіка» працює на якісному італійському обладнанні. Тут виготовляють жіночий та чоловічий одяг, аксесуари, постіль та інші текстильні комплекти. Тканину для вбрання Edelvika виробляє самостійно з французької пряжі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк
В тему

Останні матеріали