В центрі уваги

ТОП-3 міфів про Арабіку, які руйнують в кав’ярні у «Промені»

ТОП-3 міфів про Арабіку, які руйнують в кав’ярні у «Промені»

Традиція пити каву полонила весь світ і не оминула лучан. Кількість кав’ярень в нашому містечку постійно зростає, а це свідчить про щиру любов до ароматного напою. Та що таке “якісна” кава? Як об’єктивно оцінити, що знаходиться у нашій чашці й не піддатися популярним міфам?

Нам розповіли і затишній кав’ярні The SpiceRoom на фудкорті Grand Central Food Terminal, що в РЦ “Промінь”.

Міф №1: 100% Арабіка – кисла

Відразу скажемо, цей стереотип не витримує жодної критики, але він один із лідерів серед любителів кави. Пояснюємо. Будь-який із сортів Арабіки містить близько 200 смаків закладених природою, а після обсмаження ця цифра сягає 800. Таку палітру смаків складно описати одним словом “кислий”.

Та чому ж ви можете відчувати кислинку? Просто ваші смакові рецептори яскравіше всього реагують саме на кислоту. То ж наша порада - розвивайте своє відчуття смаку, дегустуйте і завжди шукайте максимум відтінків у одному ковтку кави.

Міф №2: в супермаркеті можна купити якісну каву?

Купуючи каву в супермаркеті чи на базарі ви купуєте хорошу каву з єдиним “але”. Кава в зернах живе лише 2 місяці після процесу обсмажування. Коли проходить цей термін її також можна пити, але ви повинні розуміти, що у вашій чашці протермінована кава, яка з кожним днем втрачає свої смакові якості.

Тому не радимо надовго розтягувати задоволення і купувати каву величезними пакунками, адже ви не встигнете її випити до кінця рекомендованого терміну споживання. Щоб відчути різницю між звичною вам магазинною кавою та живою, запрошуємо у The SpeceRoom на фудкорт Grand Central Food Terminal. За чашечкою ароматного напою поділимося ще кількома секретами.

Міф №3: якщо хочеш збадьоритися - пий Арабіку

Існує міфічне переконання, що Арабіка містить високий рівень кофеїну. Проте тримає лідерство тут Робуста. Тому, якщо потрібно швидко прокинутися, відчути бадьорість, а іноді навіть легкий тремор - замовляйте саме її. Арабіку залиште для того, щоб смакувати без поспіху. Це лише кілька фактів про 100% Арабіку. Сподіваємося вони спонукатимуть вас спробувати ту саму живу каву.

Ми вже в очікуванні ваших емоцій та впевнені - це буде ваше найсмачніше капучино, еспресо чи американо в житті. Чекаємо на вас у The SpiceRoom на фудкорті Grand Central Food Terminal. Піднімайтеся на 4 поверх і смакуйте з задоволенням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кава, луцьк
В тему