В центрі уваги

Де в Луцьку спробувати роли зі справжнім чорнилом каракатиці?

Де в Луцьку спробувати роли зі справжнім чорнилом каракатиці?
Любителям оригінальних страв і чогось незвичайно дуже пощастило.  Щоб спробувати щось цікавеньке більше не потрібно їхати за три-дев’ять земель. Достатньо прийти на фудкорт Grand Central Food Terminal на четвертому поверсі Розважальному Центрі «Промінь» і обрати собі на вечерю щось з меню представлених тут закладів.


Наприклад, в оновленому Sushi Yammi тепер можна скуштувати роли з чорним рисом, колір якому надається додаванням чорнила каракатиці. Що це? Чи безпечно? Чи варто взагалі ризикувати і куштувати щось подібне? Ми запитали у тих, хто безпосередньо займається приготуванням цих незвичайних ролів і тепер ділимося з вами.


Роли з чорнилом каракатиці - цілком безпечні й навіть корисні, кажуть в Sushi Yammi. Каракатиця, чорнило якої використовується для приготування чорного рису, це молюск. До речі, саме вона вважається найрозуміншим представником класу безхребетних.
Цікаво: каракатицю називають морським хамелеоном, так як вони здатні змінювати колір.
Цей молюск має 10 щупалець і чорнильний мішок у якому знаходиться рідина. Раніше, ця рідина використовувалася для приготування фарби органічного походження під назвою сепія. Пізніше були відкриті цілющі властивості даної речовини. Чорнило каракатиці в малих дозах є у складі багатьох лікарських препаратів, у тому числі гомеопатичних, які в основному застосовуються для лікування невротичних станів, підвищеної нервозності, збудливості.

В сучасному світі чорнило каракатиці активно використовується в кулінарії. Речовина виконує роль натурального харчового барвника і приправи водночас. Надає страві не тільки насиченого чорного кольору, а й неповторний «морський», дещо солонуватий смак.


То ж спробувати роли з чорнилом каракатиці не прото цікаво, а й навіть корисно. Тим паче вони так близько. Достатньо піднятися на 4 поверх розважального комплексу, щоб пізнавати новий, незвичайний світ кулінарного мистецтва.

Чекаємо на вас на фудкорті Grand Central Food Terminal щодня з 11 до 22:00.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, їжа
В тему