В центрі уваги

Спадковий луцький коваль поділився секретами художньої ковки

Спадковий луцький коваль поділився секретами художньої ковки

Луцьке підприємство «Авторембуд» займається художньою ковкою більше 20 років.

За такий достатньо великий проміжок часу  ковалі підприємства у своїй роботі використовують не лише традиційні методи обробки металу, набуті неоціненним досвідом, а й новітні технології. Адже світ не стоїть на місці, і поряд із класикою впевнено крокують нові течії в оформленні двору, присадибної ділянки чи помешкання зовні та всередині.

Про особливості краси у металі  розповідає спадковий коваль, директор «Авторембуд»  Іван Возняк.

– Обробка металу під тиском за температури 800 -1100 градусів – це і є кування, – розповідає Іван Олександрович. – Якщо говорити про технології, то зараз у ролі молотобійця, поряд із яким колись стояв коваль та показував, куди потрібно бити, виступає  пневмомолот. А загалом, в нашій сучасній кузні ми можемо виготовити практично все, що нам замовляють клієнти.

Головне у роботі коваля – терпіння, бажання та натхнення

Аби коваль досяг необхідної майстерності, він має років п’ять вивчати теорію кування. А потім рік за роком опановувати  майстерність художньої ковки.

- Мене ніхто особливо не вчив ковальській справі. Пам’ятаю, ще з дитинства багато часу проводив на кузні, де виготовляли в основному сільськогосподарські знаряддя праці. Так, ковалями були мій дід та прадід. Тому я вважаю себе спадковим ковалем.  Зараз у ковальській справі так чи інакше задіяні і мої батьки, мій брат, дружина. Тож кузня стала нашим сімейним бізнесом.

Ковальська справа – одна з нелегких, а успіх прийде до тебе, лише якщо ти будеш любити те, що робиш. А ще докладатимеш зусиль, матимеш терпіння, бажання та натхнення – впевнений Іван Возняк.

Вміють догодити навіть найпримхливішим клієнтам!

У ковальському мистецтві є свої модні течії та стилі дизайну, що в той чи інший період – на піку популярності. Для прикладу, зараз  серед найпопулярніших напрямків дизайну художньої ковки   - модерн та лофт.  Хоча не втрачають своїх позицій класика та бароко.

За словами Івана Возняка, в «Авторембуд» не перероблюють китайські вироби та не використовують готових «стандартних» елементів, а виконують лише ручне кування. Відтак, вміють  догодити навіть найпримхливішим клієнтам!

А як же інакше, якщо кожен виріб художнього кування  - унікальний, і не тільки виконує своє функціональне призначення, а й тішить око.

До того ж художня ковка приносить задоволення й самим майстрам!

Художня ковка на «Авторембуд» - повноцінний процес від «А» до «Я»

Художня ковка Луцьк

Як розповідає Іван Возняк, на підприємстві працюють лише з чорними металами. Процес створення «краси у металі» починається з ідеї та проекту, який разом розробляють та доводять до довершеності клієнт та майстер. Нерідко коваль їде на огляд місця, де буде встановлений виріб художньої ковки.

Далі вносяться якісь корективи за бажанням клієнта згідно з технічними можливостями даного виробу. Після цього виріб запускається в роботу:  метал ріжуть, гріють,  зварюють та фарбують.

Фінальним акордом будь-якої «металевої сонати» є установка виробу на  призначене для нього місце.

Ковалі беруть активну участь у житті Луцька

Ковані вироби від «Авторембуд»  стали справжньою прикрасою Луцька. Фахівці художнього кування підприємства вміють творити металеву «поезію».

Протягом багатьох років «Авторембуд» бере активну участь у міських фестивалях. Кожного року  з власної ініціативи ковалі роблять металеві фігури – символи згідно Східному гороскопу. Відтак звірятка з металу  - кінь, коза, баран,  мавпочки, миша -  стають улюбленою фотозоною на період новорічно-різдвяних свят не тільки для лучан, а й багаточисельних гостей міста.

«Дуже приємно бачити, як люди залюбки фотографуються у центрі Луцька біля наших металевих статуй. Наші вироби можна побачити і в центральному парку – там ми зробили Галерею ліхтарів тощо»,- розповідає Іван Возняк.

А влітку цього року у Луцьку поблизу історичного факультету СНУ з'явилося залізне дерево від ковалів «Авторембуд».

«На виготовлення цього дерева ми витратили півтора місяці. Спочатку хотіли зробити ліхтар. Але потім виникла ідея створити такий собі гігантський підвазонник зі спеціальними термогорщиками», - каже директор кузні.

Іван Возняк переконаний, що завдяки художньому куванню Луцьк стає рік від року все ошатнішим.

Замовляйте художню ковку в «Авторембуд» - отримаєте витвір мистецтва у металі!

Отож, замовляйте художню ковку в «Авторембуд», що у Луцьку – отримаєте витвір мистецтва у металі, над яким працюватиме  ціла команда майстрів: ковалів, дизайнерів, художників!

Сходи

Бажаєте купити ковані вироби та вироби з металу за індивідуальним дизайном? Звертайтесь в «Авторембуд», де задля чудового результату опанували усі сучасні технології у  ковальській справі.

«Авторембуд» - це вишукані та виразні вироби и з металу, які відмінно підійдуть для прикрашення екстер’єру та інтер’єру.

Художня ковка від «Авторембуд» - це речі, які  не лише можна використовувати  за призначенням, а й тішити око, споглядаючи на цю красу у металі. Це оригінальне мистецтво, відоме з давніх-давен, стало єдиним сучасним способом відтворити красу у металі, продемонструвати велика майстерність коваля та вишуканий смак замовника.

Стильні ковані елементи інтер'єру підкреслять унікальність та неповторність  будинків, дач, садиб та квартир.

Ковані ворота, паркани, сходи, перила та балкони підкреслять особливу атмосферу, створять особливу теплоту і затишок у будь-якому помешканні.

Художня ковка у  Луцьку – для тих, хто любить естетику у кожній деталі. Пропонуємо замовити ковані вироби і отримати довговічність, практичність, міцність та естетичний зовнішній вигляд Вашого будинку.

Ми пропонуємо замовити:

  • ковані альтанки, бесідки
  • ковані ворота, паркани, забори
  • кований вуличний декор
  • ковані елементи інтер'єру
  • ковані ліхтарі
  • ковані мангали
  • ковані підставки
  • ковані огорожі, перила
  • ковані козирки, навіси

43016, м. Луцьк, вул. Глушець, 54

тел. моб. (067) 792 9170

kyznia@gmail.com

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Інтер'єр, Ремонт, Будівництво
В тему