В центрі уваги

«DeStyle Studio» здійснює мрії своїх клієнтів

«DeStyle Studio» здійснює мрії своїх клієнтів
Сергій Хомик

«DeStyle Studio Lutsk» – дизайнерська студія, якій за 10 років роботи вдалося сформувати свій особливий почерк. Комплексний дизайн і ремонт квартир, будинків, офісів, закладів харчування, створення ландшафтних дизайнів – студія пропонує широкий спектр дизайнерських послуг. Фахові спеціалісти нададуть консультації та поради, запропонують унікальний підхід до облаштування приміщень, цікаві ідеї, креативні рішення, зручні й практичні варіанти.

Про специфіку роботи в оформленні інтер’єрів, сучасну моду й дизайнерські тренди, функціональне облаштування житлата багато іншого для читачів  t1.ua розповів засновник студії, дизайнер за освітою та покликанням Сергій Хомик.

- Пане Сергію, рік тому ви створили шоурум. Розкажіть, як йшли до цього.

10 років тому ми починализ дизайну. Розробляли дизайн-проекти, втілювали їх у життя. Згодом почали працювати в ще одному напрямку – виконувати ремонтні роботи. У 2015 році цей напрям відділили, так з’явився «HomDelux» – компанія, що спеціалізується на ремонтно-будівельних роботах.Тоді ми зрозуміли, що не вистачає ще однієї ланки. Ми могли намалювати проект, зробити ремонт, але щоб якісно підібрати матеріали, потрібно було добре орієнтуватися у цьому питанні.

Адже наше завдання – допомогти замовнику не лише з розробкою дизайну, а й втілити його мрію, допомогти реалізувати бачення. Для цього потрібно знати дуже багато всього, що стосується ремонту і матеріалів. Це й передувало розробці відділу,який міг би цим займатися. Як результат,з’явився «DestyleShowroom».

– «Наша ціль – створити інтер’єр вашої мрії» – так звучить девіз команди«DeStyleStudio». Чи завжди це вдається і як досягаєте компромісу з клієнтами?

Є різні люди, з різними смаками й вподобаннями. Це стосується кольору, матеріалів, фінансової спроможностітощо. Відносно цих критеріїв мистараємосязробити замовнику концепцію, що підійде саме йому. Є замовники, які можуть сказати: «Зробіть на свій розсуд». З однієї сторони –це ідеальний замовник. З іншої – нам потрібно шукати прототипи. Кожен прототип надсилати йому, аби він обрав, те, що до вподоби. Інший замовник каже, що хоче класику й у фінансах ми не обмежені. Тодівсе зрозуміло й у нас нема більше питань. Насправді, замовник теж виступає дизайнером. Він має своє бачення та бере участь у розробці.

– Щороку в дизайні з’являються і розвиваються нові тенденції. Як облаштувати приміщення так, щоб не поступатися сучасній моді та лишитися в тренді через декілька років?

Для мене мода – це насамперед функціональність. Якщо інтер’єр, меблі, все, що ми використовуємо у середовищі, є функціональним–підібране та зроблене в ергономічних нормах –це і буде модно. Що стосується моди в матеріалах, то вона постійно удосконалюється. Якщо говорити про лінолеум чи ПВХ покриття, то колись вони були модними, але згодом всі стали класти плитку. Тепер ми знову повертаємося до вінілу і він зараз у тренді. Просто його трішки доробили, удосконалили.

Мода має свій колообіг, але завжди будуть модними функціональність і великий простір. Тобто, якщо говорити з розрахунку 40-50м² на одну людину, то квартира, у якій живуть двоє людей,має бути 80-100 м². Тоді буде зручно і комфортно.

Раніше у нас не було стільки техніки як зараз. Посудомийні машини, кавомашини, холодильники, морозильні камери, мікрохвильовки, кондиціонери –всього стало наскільки багато, що в ту кухню, яка була спроектована тридцять років тому, ми її не помістимо. Я вже не кажу про робочу зону. Сьогоднішній ритм життя передбачає це все. Технології продовжують рости, відповідно простір розширяється. Наше завдання – дивитися і вивчати, що з’явилося на ринку та продумувати як це все оптимізувати.

Дизайн квартири від «DeStyle Studio»

– Ви запустили свою лінію виробництвам’яких меблів під індивідуальне замовлення. Що саме пропонуєте?

Ми розробили дизайн диванів, що найбільше користуються популярністю. Спроектували їх і разом з фабрикою, яка виготовляє ці дивани, удосконалюємо їх та підлаштовуємо під індивідуальні побажання клієнта. Замовник може відчути себе творцем ідеального дивану. А що найголовніше – він може зробити диван, що буде йому максимально комфортним. Адже в кожної людини свої вподобання і своє використання меблів.Наприклад, якщо це диван у вітальню, то він може бути м’який. Для сну має бути зовсім інше наповнення, пружинний блок і суцільний каркас. Дитячий диван теж має свої особливості.

– Розкажіть про команду, яка втілює ідеї замовників у життя.

Кожен працівник компанії – спеціаліст свого напрямку, який фахово контролює всі етапи роботи.Ми виконуємо повний цикл робіт:проектування архітектури, будівництво, ремонт, втілення дизайну, комплектація. У нас є спеціаліст з ремонту, який виїжджає на об’єкт і оцінює середовище проектування. Він каже дизайнерам, які можуть бути нюанси – криві стіни, можливо, тріщини чи відкоси треба підправити... Далі заходять спеціалісти з дизайну і розробляють картинки, підбирають все наповнення. Також у нас є близько шістдесяти перевірених майстрів. Ми з ними працюємо досить довгий період. Це люди, які знають свою роботу і добре її виконують.

– Як підбираєте працівників?

Я сам проводжу співбесіду. Насамперед маю помітити, що людина має бажання працювати, навчатися, розвиватися. Навіть якщо вона не має досвіду та знань в цьому напрямку– головне бажання. А далі показує час. А ще мені подобається нумерологія. Тому дивлюся по числах чи людина підходить. Адже в нас є такі якості, що закладені від природи. Тому на кожній позиції має бути та людина, яка має свої індивідуальні навички, знання, уміння.

– Порадьте на що, насамперед, потрібно звернути увагу людині, яка взялася самотужки облаштовувати своє житло?

Передусім потрібно правильно розмістити меблі. Це найголовніше. Адже від розташування меблів формується сам дизайн тієї чи іншої зони. Друге – це правильно спланувати відкривання дверей, розміщення розеток, вмикачів, освітлення. Третє – монтаж сантехніки. Це три основних фактори, що впливають на подальший інтер’єр.

До речі, для людей, які хочуть самостійно зробити якісний ремонт,у нас є пропозиція по технічному дизайну. Ми робимо креслення для майстрів,додаємо колажі, щоб візуально можна було побачити елементи дизайну. Показуємо в якій кольоровій гамі та з якими комплектуючими виглядатиме інтер’єр кімнати. Цей дизайн у нас коштує втричі дешевше ніж стандарт. Також, якщо людина не може оплатити всю суму за наші послуги, ми йдемо назустріч та можемо домовитися про оплату частинами.

– 10 років на ринку – досить солідний вік у вашій сфері. Поділіться секретами успіху.

Насправді, я не вважаю, що досягнув якогось успіху. Можливо вийшов на певний рівень, але цього недостатньо. Я розпочинав діяльність у сфері дизайну у 2008 році, саме була криза. Фінансова нестабільність в Україні стала рушійною силою, щоб цим зайнятися. Коли всі закривалися, адже звикли працювати з замовником, який платить більше, я відкривався. Я звик до труднощів з самого початку. Тоді в мене не було замовника на якому можна заробляти. Я виживав, а заодно вчився і вдосконалювався.

Ми хочемо перейти на більший рівень –всеукраїнський. Зараз робимо п’ять проектів у Львові. Плануємо відкрити там філію. Адже Львів займає перше місце по будівництву в Україні. Якщо там є потреба в наших знаннях і розробках, нам потрібно їхати туди. Мені подобається те, що роблю. Поки є з ким конкурувати, куди рости, доти потрібно удосконалюватися. А там, хтозна, можливо зможу сказати, що я досягнув якогось успіху.

*********************************************

Отож, якщо вам потрібно зробити ремонт, облаштувати житло чи офіс, отримати консультації у сфері дизайну – звертайтеся у «DeStyleStudio». Фахові спеціалісти нададуть вам вичерпні відповіді на будь-які питання та допоможуть втілити у життя вашу мрію.

«DestyleShowroom» знаходиться у Луцьку, на проспектіВолі, 44а (ЖК «Люцеорія», 1 поверх)
Телефони: +38 (099) 162-58-54, +38 (097) 640-36-04.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Інтер'єр, дизайн
В тему