В центрі уваги

«Підприємство, за яке починають боротися», - голови громад про Володимир-Волинську птахофабрику

«Підприємство, за яке починають боротися», - голови громад про Володимир-Волинську птахофабрику

На теренах Волинської області вже більше 60-ти років працює ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», яке входить п’ятірку лідерів національного ринку курятини.

На птахофабриці працює понад 1500 співробітників, а середня заробітна плата по підприємстві складає 13 819 гривень.  До слова, це соціально-відповідальне виробництво. Воно є одним з найбільших платників податків в регіоні.

З початку 2019 року сума сплачених податків підприємством становить більше 161 мільйон гривень. З них податок на землю понад 1,1 мільйон гривень, ПДФО – понад 40 мільйонів, військовий збір понад 3 мільйони та інші.

«З 30 мільйонів власних доходів, 20 мільйонів поступає у бюджет від сплачених податів птахофабрикою. Коли пояснюєш людям, що підприємство є великим платником податків, що воно є соціально-відповідальним, то вони це сприймають. Тому ми маємо і надалі сприяти розвитку птахофабрики», - сказав голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка.

Нині до складу підприємства належать 11 виробничих бригад, 100 пташників, цех переробки, комбікормовий завод, виробнича лабораторія та наявний земельний фонд для вирощування зернових культур. Підприємство активно розвивається та до 2027 року планує збільшити виробничі потужності у два рази, а цьогоріч розпочали будівництво сучасного, нового переробного цеху.

«Володимир-Волинська птахофабрика - це те підприємство, за яке вже починають боротися. Якщо раніше люди не розуміли, що це таке і звідки беруться гроші, то завдяки ОТГ всі зрозуміли, що гроші надходять саме з податків. Коли ми дізналися, що «Епікур» хоче будувати цех на території Гайківської сільської ради (Турійський район), а сільрада захотіла приєднатися до нас, то ми два роки чекали, аби змогти об’єднатися, і цей об'єкт був у нас на території», - розповів голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич.

Гендиректор Аліна Сич розповіла, що першим етапом розвитку підприємства є масштабний проект – будівництво нового цеху переробки, потужністю 13,5 тисяч курей-бройлерів на годину.

«Паралельно з ним ми плануємо запустити будівництво пташників. Відтак зростуть потужності підприємства і з'явиться пропозиція нових робочих місць в нашому регіоні. Якщо прогнозувати, то кількость працівників збільшиться в два рази», - додала гендиректорка.

До речі, «Володимир-Волинська птахофабрика» забезпечила усіх своїх працівників медичним страхуванням.

«Стараємося, аби нашим людям було не просто добре працювати й заробляти гідну зарплату, а й аби їм було цікаво. Ми дбаємо про їхнє здоров’я, тому запровадили безкоштовне медичне страхування. Цього року ми сплатили вже понад 1,5 мільйони на страхування для всіх працівників, а наступного – ця сума перевищуватиме 2 мільйони гривень», - зазначає гендиректор підприємства Аліна Сич.

Голова Устилузької громади Віктор Поліщук зауважив, що, окрім сплати податків, підприємство підтримує важливі ініціативи та роботи, серед яких — поточні ремонти доріг ( підсипають породою), медичні сумки для ФАПів, фестивалі та дні сіл.

«Всі зарплати птахофабрики офіційні! Ми на місцевому рівні можемо відстежити це, звіривши кількість працюючих людей на підприємстві і скільки нам надходить ПДФО», - додав Віктор Поліщук.

Позитивний відгук роботі птахофабрики дав і В'ячеслав Католик, голова Зимнівської ОТГ. За його словами, підприємство активно працює в плані підтримки освітніх проектів, учні громад стають частими гостями фабрики, лекцій по Scrum та учасниками корпоративної культури підприємства.

Підприємство спрямоване на реалізацію інноваційних проектів та діляться тими, які успішно запроваджені:

  • спалювання пір’я у вакуумних печах, отриману енергію використовують для технологічних потреб;
  • перехід на твердопаливні котли, відповідно суттєво скорочено споживання природного газу;
  • встановлено світлодіодне освітлення на об’єктах птахофабрики, як наслідок економія електроенергії;
  • продаж посліду та тваринних відходів фермерським господарствам, що дозволяє зберігати  екологію;
  • виготовлення власного твердого палива – «соломобрикетів», що дозволило зменшити обсяги використання природного газу.

Варто наголосити, що на птахофабриці вирощують натуральну курятину без використання антибіотиків, гормонів та інших шкідливих домішок.

Також керівництво зареєструвало петицію про заборону безконтрольного використання антибіотиків у тваринництві, птахівництві, рослинництві та молочній промисловості, збір підписів якої триває і зараз. 

Також на птахофабриці просувають цінності здорового способу життя. Для працівників підприємства спільним захопленням став біг.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: володимир-волинський, Волинь, економіка, Бізнес
В тему