Поради

Всі секрети весільного торта

Всі секрети весільного торта

Як розрахувати вагу торта на весілля? Коли замовляти? Чим декорувати? На ці питання відповість стаття.

Нині, крім пишного короваю, фінальним акордом кожного весілля виступає святковий торт. Цей десерт з нетерпінням чекають не лише діти, а й дорослі. І це не дивно, адже таку смакоту гостям випадає їсти досить рідко.

Чому простому десерту приділяється така увага? Весільний торт відображає концепцію свята, підтримує стилістику, а часто задає настрій.

Перед тим, як замовити виріб, ви повинні знати точну кількість гостей, оскільки вага торта напряму залежить від цього показника. Торт повинен підкреслювати стиль весілля і колірну гаму. Тому, перш ніж домовлятися з кондитером, визначтеся із цими питаннями.

Аби кожен гість зміг покуштувати десерт, варто правильно розрахувати вагу торта. Стандартно на одну особу виділяють 100-150 грамів солодкого. Проте краще замовити про запас. Наприклад, аби нагодувати 16 гостей, вам знадобиться 1600 грамів торта, але краще взяти два кілограми. Навряд чи ви зрадієте, якщо десерту всім не вистачить. А от якщо тортик залишиться, ви не лише порадуєте дітлахів, які рідко відмовляються від додаткового шматочка, а і самі наступного дня зможете поласувати святковою випічкою.

Кондитери дотримуються такого розрахунку:

  • 1 ярус/2 кг/15 гостей;
  • 1-2 яруси/2-3 кг/20 гостей;
  • 2 яруси/3-4 кг/30 гостей;
  • 2-3 яруси/4-5 кг/40 гостей;
  • 3-4 яруси/5-6 кг/50 гостей.

Слід врахувати один нюанс: порція коливатиметься залежно від структури десерту. Наприклад, аби нагодувати одну людину тортом, який складений з повітряних коржів та легкого крему, норма становитиме 100-150 грамів. Але якщо коржі просочені лікером, щедро политі шоколадом та декоровані мастикою, то на одну особу варто виділити 200-250 грамів.

Всі секрети весільного торта

Скільки має бути ярусів?

Наступний секрет: торт на три поверхи повинен важити 7-9 кг. Аби нижній поверх витримав вагу двох інших ярусів, він мусить мати мінімум 3-4 кг. Інакше перший поверх просто проломиться. Проте можна схитрувати і замовити додатковий ярус-муляж. Так ваш десерт стане ще розкішнішим та апетитнішим.

Коли робити замовлення?

Не менш важливо працювати із хорошим кондитером, який чітко продумає концепцію. Краще починати шукати кондитера за два-три місці до призначеної дати. Тоді ви будете впевнені, що для вас пектиме професіонал, а не аматор.

Для того, щоб визначитися зі смаком, відвідайте весільні ярмарки, де пропонують продегустувати різновиди десертів.

Дизайн

Характер вашого свята підкреслить не лише смак, а і дизайн торта. Знайти кондитера, який спече смачний торт і зможе красиво його оформити, – не просто. Тому краще обирати за рекомендаціями.

Весільні торти прикрашають різними солодощами: макаронами, мармеладом і фруктами. Доповнити композицію можна квітами: живими, зацукрованими або виготовленими з мастики чи шоколаду. Не забудьте про статуетки чи топпер.

Кілька рекомендацій:

  • Домовтеся про доставку. Краще, щоб торт привезли за дві-три години до виносу. Доставити десерт можна і вранці, якщо у закладі, де ви святкуєте, є спеціальний холодильник. Особливо актуальним це питання буде влітку.
  • У вас бюджетне весілля? Організатори рекомендують узяти торт менший за вагою, та кращий за якістю.
  • Не переборщіть з декором: у тренді природність.
  • Хочете здивувати гостей? Є кілька цікавих альтернатив весільному торту. Наприклад, міні-кейки, капкейки, макарони, тістечка чи тарталетки, маршмеллоу і льодяники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему