Поради

Цитати Ілона Маска. Секрети успішних людей

Цитати Ілона Маска. Секрети успішних людей

Шукаєте секрет успіху? Таємницю своєї геніальності Ілон Маск відкриває у цитатах.

Як з пересічної людини перетворитися на мільярдера, філантропа та мецената? Ілон Маск впевнений: хочеш змінити світ – починай з себе. В численних інтерв’ю він залюбки ділиться секретами свого успіху.

Компанія, яка займається будівництво космічного транспорту SpaceX; американська автомобільна компанія Tesla Inc; стартап, що спеціалізується на нанобіотехнологіях Neuralink; інфраструктурна і тунельна компанія The Boring Company, – все це дітища відомого інженера, підприємця, винахідника та інвестора Ілона Маска.

В 2017 році його статки налічували  $20,7 млрд., а Forbes помістив його на 12-ту сходинку в топ-100 найбагатших IT-підприємців. Сьогодні він приклад для наслідування. Але на початку свого шляху, багато скептиків називали Ілона мрійником…

Маск народився у простій сім’ї. Мати працювала дієтологом. Тато трудився у інженерній області. Про те, що Ілон стане легендою, ніхто не здогадувався. А тоді хлопчик, у десятилітньому віці, за своїм першим комп’ютером, почав самостійно писати програми. Вже у дванадцять років він заробив 500 доларів, продавши одну із своїх програм.

Чоловік входить у список найбагатших людей світу. Проте, зупинятися на досягнутому науковець не збирається. Сьогодні Ілон обіцяє пересадити суспільство на електромобілі та запевняє, що до 2031 року висадить людей на Марсі.

 

Які ж поради дає Ілон Маск тим, хто хоче піднятися на вершину світу?

1. Ваша ціль повинна бути переконливою

Досягти успіху самотужки неможливо. Відтак, мільярдер радить керуватися ціллю, яка запалить не лише ваше серце, а і уми тих, хто буде іти поряд з вами.

«Будь-яка компанія має право на існування, лише в тому випадку, якщо вона приносить користь людству».

«Коли Генрі Форд створив дешеві і надійні автомобілі, люди сказали: «Ні, дякую. Чим погані коні?». Тоді він ризикнув всім, і це спрацювало».

«Ті, хто хочуть, щоб майбутнє було кращим за минуле, повинні запитувати у себе: мої зусилля покращують продукт чи послугу? Якщо ні, то варто зупинитися».

 

2. Не втрачайте почуття реальності

Варто усвідомити одну істину: не всі ваші дії будуть успішними. Відтак, радьтесь з друзями та не приймайте поспішних рішень.

«Нехай ваші роботи критикують. Конструктивна критика на вагу золота».

«Спробуйте отримати максимум критики про свою роботу. І чим більше людей дадуть відгук, тим краще».

«Активно вимагайте негативні відгуки і уважно прислухайтеся до них. Зазвичай люди їх уникають, адже намагаються обгородити себе від неприємних емоцій. Але це помилка, – не просити критики і не аналізувати її».

«Якщо якісь речі не працюють, не обманюйте себе, переконуючи у зворотному, – інакше застрягнете».

«Ви повинні помічати різницю між тим, щоб твердо вірити у свою мету і йти до цілі, і тим, щоб ганятися за нереальною мрією, знаючи, що справа не увінчається успіхом. Проводячи самоаналіз не жалійте себе».

 

3. Коли праця важка – це нормально

Працюйте, як проклятийцю пораду Маск дає молодим бізнесменам та науковцям найчастіше. Незважаючи на свої статки він уже декілька років не був у відпустці.

«Зосередьтесь на одній справі і приділяйте їй максимум часу. Працюйте зранку до ночі. І думайте про свою роботу навіть у вісні. Сім днів на тиждень. Без відпочинку. Колосальна праця, ось з чого починається компанія».

«Старт і ріст бізнесу більше залежить від інновацій, драйву і самовіддачі людей, які його створюють, ніж від продукту, який вони пропонують».

«Стартап починається з розуміння наступної фрази: немає завдань, які не варті вашої роботи».

«Коли одні працюють 40 годин в тиждень, а ви 100, то вже через чотири місяці ви будете мати те, чого інші досягнуть лише через рік».

4. Невдача – один з ваших союзників

За філософією Маска, промах – це ціна, яку ми платимо за можливість спробувати щось нове. Цитати Ілона Маска про невдачу – вражають!

«Я хочу переконатися, що ми зможемо пережити, як мінімум три провали, які слідуватимуть один за одним».

«Шукайте собі в партнери людей, які з розумінням ставляться до невдач».

«Провал – це лише один із варіантів. Якщо ви ні разу не зазнавали невдач, значить боїтеся вдосконалюватися».

«Десь є кладовище попередніх спроб. І напевно, на ньому є свіжовикопані ями, які чекають, щоб їх заповнили».

«Якщо ви дуже сильно хочете щось зробити, – робіть. Навіть розуміючи, що вас чекає невдача».

 

5. Свобода вибору

Зміни – ось двигун прогресу. Науковець дотримується думки, що якщо попередні покоління зробили щось якісно, це не означає, що дану модель не можна вдосконалити ще більше. Проживши пів життя в одному руслі, ви можете кардинально все змінити. На це чоловік заявляє:

«Люди можуть самі вирішити, бути їм звичайними чи ні. Не обов’язково слідувати традиціям та правилам, в яких росли ваші батьки. Ми маємо свободу вибору».

«Дуже важливо, щоб вам подобалися ваші колеги, бо інакше життя і робота зроблять вас нещасним».

 

Цитати та фрази Ілона Маска вже давно стали правилами для молодих та амбіційних бізнесменів. Ймовірно, керуючись правилами цього мільярдера, ви також зможете розбагатіти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, Секрети успіху
В тему

Останні матеріали