Поради

Етапи ремонту

Етапи ремонту

Ремонт робиться певними етапами. Наприклад, вирівнювання підлоги. Доки не буде зроблена підлога, виконувати інші роботи просто неможливо, якщо, звичайно, ви не вмієте ходити по стелі. Або дах, наприклад, не зводиться до закладення фундаменту та зведення стін.

 

Основні етапи ремонту:

  1. Розробка проекту, дизайну та плану робіт. Варто цьому етапу приділити максимум зусиль щодо врахування всіх робіт та кожної дрібнички – будь то загальний план приміщення чи в певному місці встановлена розетка. Маючи повну картину запланованого ремонту можна завчасно попередити та прорахувати багато необхідних аспектів. Зазвичай розпочинають ремонтні роботи маючи загальне уявлення про всі необхідні роботи та матеріали, що будуть використовуватись. Нехтуючи або не приділяючи необхідної уваги та не проводячи певних прорахунків на цьому етапі, можна в результаті ремонту, наприклад, отримати кімнату з дорогими та гарними (в каталозі) шпалерами, які при звичайному освітленні на стінах візуально втрачають свій колір або малюнок, стелю з гіпсокартонної стильної конструкції, яка візуально буде  «причавлювати» вас до підлоги, багатофункціональну шафу в коридорі, що не дасть можливості «розминутись» двом жителям чи гостям, та вимикач, яким можна користуватись тільки при замкнених дверях…Щоб всього цього уникнути варто якомога більше приділити часу розробці проекту та візуально уявити собі готовий результат ремонту. Зрозуміло, що все прорахувати не вдасться, але завчасно уникнути багатьох помилок це точно вам допоможе.
  2. Першим кроком, до якого інші роботи не ведуться, є ламання стін та вивіз сміття.
  3. Зведення перегородок. При зведенні перегородок  не рекомендовано виконувати інші роботи. Часто буває так, що після того як побачили  вже отримане приміщення, виникає необхідність зміщення перегородок.
  4. Сантехнічні роботи та електрика. Після перегородок прокладаються електричні кабелі та сантехнічні труби. Іноді цей етап практикують після штукатурних робіт, щоб була можливість акуратніше провести підготовку до встановлення сантехнічних та електричних приладів. Штукатурка при цьому пропилюєьтся штраборізами.
  5. Встановлення вікон. Встановити вікна необхідно до штукатурки та гіпсокартону для монтажу відкосів, якщо відкоси замовляються разом з вікнами, то після штукатурки/гіпсокартону.
  6. Вирівнювання підлоги.
  7. Плитка, малярні роботи, шпалери.
  8. Встановлення електричного та сантехнічного приладдя, дверей, столярки, вбудованих меблів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему