Поради

Як правильно читати Святе Письмо?

Як правильно читати Святе Письмо?

Щоб пізнання Біблії приносило якнайбільше духовної користі, варто послугуватись заздалегідь розробленими методами читання.

Зупинка. Зосередься і стань свідомим того, що відбуватиметься з тобою. Деякий час побудь у тиші, щоб відкласти будь-які проблеми сьогодення і могти сприйняти Слово Боже. Поцілуй Святе Письмо з любов’ю і поклонінням. Читання має бути уважним, повільним і з вірою у святий текст, так, ніби Святий Дух його диктував особисто для тебе. Записане Слово Боже є словом, яке повинне бути слуханим тобою і прийняте всім твоїм єством.


Роздуми – це поступове введення в таємницю Слова, пошук прихованої правди. Затримайся над уривком, що привернув твою увагу. Як Марія, зберігай слово в серці і очікуй просвітлення і розуміння: «Що Бог говорить мені?»


Молитва. Дозволь Богу увійти до твого серця і говорити Йому в твоєму серці. Прославляй Бога і дякуй Йому. Проси, вимолюй, взивай, виражай своє страждання. Можеш так молитися кожної хвилини і у будь-який час.


Споглядання – це час заспокоєння в Бозі. Бесіда серця з серцем. Це час відвідин Слова, коли почнеш дивитися очима Бога, тоді знайдеш мир.


Дія. Те, що ти, почувши Слово, пізнав, впровадь у своє життя. Можеш навіть написати собі на аркуші і поставити – як гасло цього дня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему