Поради

Як усунути накип в чайнику

Як усунути накип в чайнику

Якщо для того, щоби приготувати чай, ви використовуєте воду з-під крана, то на стінках чайника з часом утвориться шар накипу. Як усунути його за допомогою підручних засобів?

 

Накип на стінках чайника

 Якщо шар накипу відносно невеликий, просто наповніть чайник прохолодною водою, потім покладіть у неї свіжу лимонну шкірку та прокип’ятіть протягом 15 хвилин. Інший спосіб: наповніть чайник по вінця водою, покладіть у воду картопляні лушпайки і 1,5 години кип’ятіть.Товстий шар накипу можна усунути за допомогою соди. Налийте в чайник 4 склянки води, покладіть у неї 1 ч. л. соди і прокип’ятіть кілька хвилин. Накип розм’якшиться і легко видалиться щіткою. Ще один спосіб: наповнивши чайник водою, налийте в неї кілька столових ложок оцту з розрахунку 3-5 ложки на літр води і прокип’ятіть розчин протягом години. Після такої хімічної обробки накип розм’якшиться і легко видалиться за допомогою жорсткої щітки. Але чайник після цього необхідно добре промити холодною проточною водою.Якщо накип у чайнику досить застарілий, будь-який із цих способів необхідно застосувати кілька разів.

Як видалити накип  із носика чайника

Видалити накип, який утворився на внутрішніх стінках носика, можна, наповнивши його окропом, додавши харчову соду (з розрахунку чайна ложка на літр води), потім закрити чайник кришкою і щільно закутати його товстим махровим рушником. Через кілька годин содовий розчин зливають, а чайник промивають гарячою водою.

Догляд за заварювальним чайником

У заварювальному чайнику накип не з’являється, але й він вимагає постійного догляду.Не варто зберігати заварювальний чайник поряд із ароматними спеціями.Не залишайте заварювальний чайник на ніч, попередньо не виливши стару заварку і не промивши його. При митті не треба «драїти» стінки заварювального чайника. Просто промийте його і сполосніть проточною водою.Промитий заварювальний чайник краще не витирати рушником, а сушити на відкритому повітрі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему