Поради

Раковина: робимо виважений вибір

Раковина: робимо виважений вибір

Дуже часто, вирушаючи за потрібною покупкою, ми робимо вибір спонтанно. Особливо, якщо мова йде про просту на перший погляд раковину. Імпульсивні придбання можуть виявитися марною витратою грошей. Щоб не допустити такого повороту подій, пропонуємо дізнатися, як вибрати раковину у ванну.

Перевіряємо на міцність

За цей критерій відповідає матеріал, з якого виготовляють раковину. Виробники роблять її на будь-який смак. Серед популярних матеріалів зазначмо наступні види:

  • Кераміка. Для її чистки не доведеться купувати дорогі мийні засоби. Кераміка –малопористий матеріал, тому бруд не прилипає до поверхні раковини. Основа такого виробу рівна, гладка, без будь-яких тріщин. Мийка з кераміки – це універсальний виріб, що підійде для будь-якої ванної. Але будьте обережні при перевезенні. По-перше, вона дуже важка, а по-друге, тендітна.
  • Штучний камінь. Матеріал міцний, зовні схожий на натуральний. Характеризується високими експлуатаційними та гігієнічними якостями. Примітно, тріщини, що виникли, можна ліквідувати.
  •  Скло. Відразу ж зазначимо, що застосовується загартований матеріал, який розбити досить складно. Така раковина зробить вишуканою будь-яку ванну. Догляд за нею нескладний, але частий, оскільки будь-які патьоки відразу видно на скляній поверхні.
  • Дерево. Найчастіше такі вироби – це авторська робота. Вони громіздкі і вимагають ретельного догляду. Але дерев'яні раковини виглядають прекрасно і відрізняються високою міцністю. Щоб матеріал не боявся вологи, його піддають ретельній обробці.
  •  Метал. Підійде для тих, хто поважає стиль хай-тек. За експлуатаційними характеристиками матеріал хороший. Має відмінну міцність і не вимагає ретельного догляду.
  •  Натуральний камінь. Дуже дороге задоволення. Підходить така раковина для відповідного дизайну. Натуральний матеріал захоплює своїм малюнком, теплотою, незвичністю. Такі вироби важкі і потребують м'якого догляду. Якщо з'явиться подряпина, то усунути її не вийде.

Підіб'ємо підсумок: кераміка – для універсальних ванн, штучний камінь, скло –для приміщень, виконаних в особливому стилі, інші матеріали – для розкішної обстановки.

Види раковин

Вироби відрізняються між собою формою, і відповідно, способом установки. Яку раковину вибрати у ванну? Пропонуємо кілька варіантів:

  • Раковина-консоль. Відмінний вибір для тих, хто не впевнений у своїх силах при її монтажі. Вона настільки просто кріпиться на спеціальні кронштейни, що з такою роботою справиться навіть дитина. Правда, кріплення не тішать високою міцністю, тому не варто спиратися на раковину. Ще один мінус виробу – це відкриті комунікації, які доведеться маскувати декоративними елементами.
  • «Тюльпан». Кріпиться раковина також, як і консоль, тільки забезпечена ще ніжкою, яка виступає додатковою опорою. Висота розташування мийки залежить від підставки. За ніжкою можна сховати деякі комунікації.
  • З тумбою або «Мойдодир». Така раковина вбудовується в шафку. Можна підібрати все окремо або купити в наборі. Зазвичай в комплект входить раковина, тумба і дзеркало.

Як зробити вибір раковини для ванної, користуючись наданою інформацією? Все дуже просто, потрібно вміти витягати головне. Раковина-консоль врятує, коли необхідно встановлювати обладнання на нестандартній висоті, «тюльпан» – для невеликих приміщень. Раковина з тумбою – оптимальний варіант, якщо дозволяє місце. Встановлюється вона легко, має полички для банного приладдя і ховає комунікації.

Вибравши потрібну модель, слід поцікавитися, що входить в комплектацію, чи є особливі вимоги до очищення поверхні. Після цього можна робити покупку і везти господиню ванної кімнати додому. Залишилося встановити її і радіти корисній та гармонійній покупці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему