Поради

Чому не варто брати авто у кредит

Чому не варто брати авто у кредит

Коли не вистачає грошей на придбання авто, доводиться брати кредит у банку, проте експерти не радять цього робити.

Найбільш вагомі аргументи, чому краще відмовитися від кредиту на автомобіль:

1. Банк дасть вам гроші на покупку, але, як не дивно, має право в односторонньому порядку міняти процентну ставку (зазвичай це прописано у договорі).

2. Беручи кредит, багато хто шукає банк з меншою кредитною ставкою, проте у такому випадку клієнт не помічає, що, відповідно до хитро складеного договору, доведеться заплатити значно більше грошей вже за касовим збором. Завдяки цьому «дешевший» банк повністю (навіть з надлишком) перекриває різницю у процентах з іншими фінансовими установами.

3. Сьогодні деякі банки, видаючи клієнту кредит на авто, паралельно пропонують йому (в обов’язковому порядку) застрахувати своє здоров’я і життя, а це ще додаткові витрати. У випадку смерті клієнта, банк все одно поверне свої кошти, при цьому повісивши на позичальника витрати, пов’язані зі страхуванням власного життя фактично на користь фінансової установи.

4. Взявши кредит у банку, в подальшому будете знову витрачати свій час у цій установі на щомісячних простоюваннях у чергах перед касами для внесення грошей за кредитом. Простіше, коли у цьому банку вже раніше був відкритий ваш рахунок, то кошти з нього стягуватимуться автоматично. 

5. Позичальник часто переплачує за процентною ставкою: навіть підписавшись у договорі платити 15% річних, насправді вносить за кредит 18%. Такі махінації з боку банку дозволяють установі суттєво піднімати вартість виданого клієнту кредиту – вочевидь не для його вигоди.

6. Гроші банки завжди вимагають в одне і теж число місяця, тому якщо у вас не буде грошей у потрібний момент (не видали вчасно зарплату на роботі, ви захворіли, десь поїхали) – доведеться сплатити штраф. А це додаткові стягнення з автомобіліста.

7. Поряд з процентною ставкою, яка нараховується за користування кредитом щомісячно, нерідко існує ще й щомісячна комісія. Ця виплата доплюсовується до місячної процентної виплати за кредитом, що частенько майстерно завуальовується у договорі.

8. Ще одним суттєвим платежем є одноразова комісія банку. Зазвичай вона коливається у розмірі 1-2% від суми кредиту, але у беззаставних і споживчих кредитах буває навіть дуже великою. Цікаво, що у договорі про неї написано маленькими літерами внизу сторінки. Завдяки цьому споживач може дізнатися про її існування лише після підписання договору. 

9. Радість від придбаного у кредит автомобіля може бути недовгою. Транспортний засіб можуть пошкодити, вкрасти або й спалити. Коли при цьому авто стоятиме не на платній стоянці, а просто біля підїзду чи будинку – страхова компанія найімовірніше відмовиться відшкодовувати збитки. Попри це, взяті в банку гроші все одно доведеться віддати з відсотками.

 

  

 

  

 

  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему