Поради

Багатії діляться секретами, як економити гроші

Багатії діляться секретами, як економити гроші

Сьогодні у світі є достатньо мільярдерів. Але як же вони досягли такого рівня фінансового комфорту? Не кожен з них тринькає гроші наліво і направо, як герої голлівудських фільмів. Навпаки, багато хто з них пояснює свій фінансовий успіх досить скромним життям. Треба вчитися у них – вони поділилися з нами секретами, як економити гроші.

1. Майкл Блумберг, $ 34,3 млрд

«Дотримуйтеся того, що краще для вас працює». Майкл Блумберг добре відомий як один з найбільш суперечливих мерів Нью-Йорка. А також він є засновником і акціонером (йому належить 88% акцій) Bloomberg LP – Міжнародної інформаційної компанії. Але є одна річ, яку більшість людей не знає про Майкла: за останні 10 років він носив і продовжує носити тільки дві пари робочого взуття. Це чорні мокасини, які забезпечують мільярдерові найбільший комфорт і функціональність. Він знає, що вони найкраще для нього підходять, і тим самим економить гроші для інших речей. Він не витрачає чималі гроші на взуття, яке він ніколи не буде носити.

2. Білл Гейтс, $ 79 млрд

«Вчіться на своїх минулих помилках». Робити помилки – поширене явище в нашому житті. У тому числі і помилки з грошима. Ми всі робимо ці помилки. Але ті з нас, хто в кінцевому рахунку досягає фінансового успіху в житті, не тільки роблять ці помилки, але і вчаться на них. Білл Гейтс, один з найбагатших людей у світі, одного разу сказав: «Це чудово – святкувати успіх. Але набагато важливіше робити уроки з невдач».

3. ІнгварКампрад, $ 53 млрд

«Уникайте непотрібних витрат». ІнгварКампрад, засновник IKEA, вважає, що деякі витрати абсолютно не потрібні, навіть якщо ви дуже багаті. Як і безліч інших супербагатих людей, він прагне літати економ-класом, а не на приватному літаку. У своїх мемуарах Кампрад написав: «Нам не потрібні помітні автомобілі, вражаючі назви, шикарна уніформа та інші статусні символи. Ми покладаємося на нашу силу і на нашу волю!» Цікавий факт про Інгвара: він користується одним кріслом вже 30 років.

4. УорренБаффетт, $ 66,1 млрд

«Купуйте будинок, який відповідає вашим потребам». УорренБаффетт є класичним прикладом цього правила. Він досі живе в будинку в Омасі, штат Небраска. Він купив цей будинок в 1958 році за $ 31 500. Незважаючи на мільярди в своєму розпорядженні, Баффетт не знаходить підстав і причин, щоб жити у величезному будинку тільки тому, що він може його купити. Він відчуває себе цілком комфортно в домі з п'ятьма спальнями, який розташований в самому серці США.

5. ОпраУїнфрі, $ 2,9 млрд

«Знайдіть свою справжню пристрасть». Ця простапорада принеслаОпрі успіх і славу. Вона каже: «Ви стаєте тим, у що ви вірите. Те, де ви перебуваєте зараз у своєму житті, ґрунтується на тому, у що ви повірили». Визначення того, що ви любите робити, і проходження цього може призвести до найбільшим винагород у житті.

6. Річард Бренсон, $ 5,1 млрд

«Поставте перед собою цілі і зробіть все, що у ваших силах, щоб їх досягти». Британський мільярдер і засновник VirginGroup Річард Бренсон колись починав із простого списку цілей. Вони могли бути абсолютно нереалістичними, але він поставив цілі і пішов за ними. Він і не підозрював, що його установка може спрацювати в один день.

7. Карлос Слім, $ 78,5 млрд

«Почніть заощаджувати гроші якомога раніше». Карлос Слім, мексиканський бізнесмен, який зміг посунути Білла Гейтса з трону найбагатшої людини в світі. Карлос дає корисну пораду щодо економії грошей: «Чим раніше ви почнете економити ваші доходи і будете керувати ними належним чином, тим краще буде для вас у подальшому житті. Незалежно від того, ким ви працюєте».

8. Джон Кодвелл, $ 2,6 млрд

«Використовуйте альтернативні види транспорту». Цей англійський бізнесмен зробив собі становище в індустрії мобільних телефонів. Але не вважає за необхідне їздити в показному авто і демонструвати всім своє багатство. Насправді, він як і раніше багато ходить пішки, їздить на мотоциклі і навіть використовує громадський транспорт.

9. Девід Черітон, $ 1,7 млрд

«Дізнайтеся, що ви можете зробити самі». Девід Черітон був одним з перших інвесторів Google і тепер отримує непогані дивіденди в якості повернення його початкових інвестицій в 1998 році. Які, до слова, становили $ 100 000. Незважаючи на багатство, він не ходить до перукаря, а стриже себе сам: «Навіть таке, здавалося б, невелике заощадження може непогано вам послужити, якщо ви застосуєте це і в інших сферах свого життя. Просто подумайте про те, скільки грошей ви віддаєте за те, що цілком могли б зробити самі».

10. Марк Цукерберг, $ 30 млрд

«Користуйтеся скромним авто». Навіть засновник Facebook живе дуже скромно. Наприклад, він їздить на відносно скромній машині Acura, яка коштує $ 30 000. Хоча наймолодший мільярдер світу міг би дозволити собі абсолютно будь-який автомобіль, який би він захотів. Але замість цього він вибирає простий і практичний автомобіль.

11. Джон Дональд Макартур, $ 3,7 млрд

«Складіть бюджет і дотримуйтеся його». Макартур був єдиним акціонером BankersLifeandCasualtyCompany. Незважаючи на життя в еру голлівудського блиску і гламуру, Макартур відмовився від дорогих покупок і жив дуже скромно. Він ніколи не володів предметами розкоші, у нього не було прес-агентів, і його річний бюджет становив $ 25 000.

12.Томас БунПікенс, $ 1 млрд

«Складіть список покупок і не беріть більше готівки, ніж вам потрібно з цього списку». Нафтомагнат і мільярдер Пікенс завжди практикує один хороший спосіб економії грошей. Він ніколи не носить у гаманці більше грошей, ніж йому потрібно. Він складає список покупок, перш ніж відправитися в магазин. І купує тільки те, що є в цьому списку. А кількість грошей в його гаманці не дозволить йому порушити це правило. Ви ж не можете витратити гроші, яких у вас немає, правильно?

13. ДжимУолтон, $ 34,7 млрд

«Вам не потрібно все найбільш новітнє і найкраще». ДжимУолтон, молодший син засновника WalMart Сема Уолтона, веде скромний спосіб життя. Так його завжди вчив батько. Незважаючи на фінансовий успіх, він досі їздить на пікапі, якому більше 15 років.

14. Дональд Трамп, $ 3,9 млрд

«Трудіться». Дональд Трамп заслужив свій успіх своєю працьовитістю. Багато невдах вважають, що Трамп просто щасливчик у світі фінансів. Але Трамп каже, що удача приходить після старанної роботи. «Якщо ваша робота приносить вам свої плоди, то, швидше за все, люди будуть говорити, що ви просто щасливчик. Може, це і так, тому що вам пощастило мати мізки, щоб працювати!»– говорить він.

15. Роберт Куок, $ 11,5 млрд

«Використовуйте всі можливості, які у вас є». Роберт Куок, найбагатша людина Малайзії, живе за правилами, які він дізнався від своєї матері. Ніколи не будьте жадібними, не використовуйте інших і завжди майте високу мораль, коли справа доходить до ставлення до грошей.Роберт каже, що для того, щоб стати успішним у фінансовому плані, ви повинні бути сміливими і завжди використовувати всі можливості, які трапляються на вашому шляху. Навіть коли інші сумніваються у ваших здібностях.

16. Лі Кашин, $ 31 млрд

«Живіть скромно». Він – найбагатша людина Азії і входить до десятки найбагатших людей світу. Він вважає, що його неймовірний успіх полягає в простому і скромному життя. Коли ви тільки починаєте свій шлях, ви повинні привчити себе жити скромно і адаптуватися до цього способу життя.

17. Джек Ма, $ 10 млрд

«Клієнт завжди на першому місці». Джек Ма, засновник AlibabaGroup, вважає, що клієнти завжди мають бути пріоритетом номер один. За ними йдуть працівники, а останніми в цьому ланцюжку повинні бути акціонери. Ма вважає, що ставлення людини до того, як вонаживе, є більш важливим, ніж її здібності.

18. Говард Шульц, $ 2,2 млрд

«Зрозумійте, що гроші – це ще не все». Говард Шульц, голова ради директорів Starbucks, заявив, що цінності людини набагато важливіші, ніж її капітал. «Я ніколи не хотів бути одним із списку мільярдерів. Я ніколи не визначав себе за своїм достатком. Я завжди намагаюся визначати себе і свої цінності».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, Секрети успіху
В тему

Останні матеріали