Поради

Як відремонтувати бампер?

Як відремонтувати бампер?

Найбільше під час дорожньо-транспортних пригод ламається бампер. Купити новий – дорого, до того ж, поки його привезуть, доведеться чекати декілька днів, а, можливо, навіть, декілька тижнів. А як самому полагодити бампер машини?

 

– перед вами знятий тріснутий бампер – перш ніж почати його ремонтувати, у місцях розломів, варто нагріти пластик, з якого він зроблений. Для цього можна використати фен або пальник. При цьому будьте дуже обережні і не перегрівайте деталь до термічної деформації.

– коли тріщини розігріли, то починаємо надавати бамперу його початковий вигляд: стискує, фіксуємо і даємо охолонути. Далі тріщину варто запаяти, для цього потрібен звичайний паяльник. Після паяння, для запобігання виникнення нових тріщин, місце пошкодження варто скріпити. Для цього знадобиться тонкий металевий дріт, склотканина та епоксидний клей.

– далі бампер з внутрішньої сторони в місці пошкодження потрібно зачистити до повного зняття фарби та обезжирити. Лише після цього на підготовлене місце наноситься шар клею, на який накладається дріт через кожні три-чотири сантиметри поперек тріщини. Поверх цього знову наноситься шар епоксидного клею і зверху кладеться скловолокно. Згодом так само робиться ще один шар того самого клею і скловолокна, після чого деталі дають підсохнути і вже потім обробляють наждачним папером.

– склеєний, полагоджений бампер варто весь пофарбувати і протягом трьох годин сушити при температурі 60 градусів. Такі маніпуляції  дозволять надати йому презентаційного вигляду і зроблять міцним. Після цього чіпляємо бампер назад на машину і вирушаємо в дорогу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему