Поради

Увага – несподіваний пішохід!

Увага – несподіваний пішохід!

Несподіваний пішохід – одна з найбільших проблем для автомобілістів, а найчастіше наїзди на таких пішоходів трапляються біля зупинок громадського транспорту.

 

Є важливі правила, які кожен водій зобов'язаний знати. Щоб ненароком не наїхати на пішохода, водій повинен їх дотримуватись.

 

Правило № 1 – Здавати назад та повертати голову небезпечно

Здаючи назад і закидаючи свою руку за сидіння, ми отримуємо хороший вид назад. Але одночасной втрачаємо видимість спереду. У неконтрольованій зоні може несподівано з’явитися пішохід. Завжди використовуйте дзеркала заднього виду. А щоб краще бачити перешкоди на асфальті, просто опустіть дзеркала донизу.

 

Правило № 2 – Уважно слідкувати не лише за дорогою

Їхати, особливо на невеличких вуличках, де є поряд дитячі майдачики, потрібно на невеликій швидкості. Але, це, звичайно, не завжди допоможе, якщо раптом посеред дороги з’явиться пішохід. Обов’язково потрібно стежити не лише за дорогою, а й за тим, що відбувається поряд.

 

Правило № 3 – Не підвищувати швидкості на пішохідних переходах

У правилах дорожнього руху України чітко сказано про те, що водій повинен пропускати пішода на нерегульованому і регульованому (якщо він переходить на дозволений сигнал світлофора чи регулювальника) пішохідних переходах.

Але особливо на нерегульованому переході водій не завжди встигає зреагувати на несподіваного пішохода.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто
В тему