Поради

Вибираємо ксенон

Вибираємо ксенон

Хороше нічне світло на автомобілі є запорукою безпеки автомобіліста. Дуже добре в цьому плані підходять ксенонові фари, які бувають різними, тому важливо навчитися вибирати для себе найкращі.

 

Роздумуючи над тим, який ксенон краще поставити на автомобіль,  перш за все потрібно знати загальну інформацію про ксенонові фари, а також володіти даними про їхні технічні характеристики. 

Варто сказати, що ксенонові фари є принципово новою технологією освітлення дороги. Базується вона на освітленні спеціальної електричної дуги, що утворюється від пропускання струму крізь спеціальне газове середовище.

Електричну дугу в ксеноновій фарі підтримує розроблений його винахідниками ксеноновий блок.

Ксенони бувають двох видів:

- заводського виробництва, серед яких лампи компаній Philips і Osram, а ще ксенонові блоки таких виробників, як Hella, AL, Matsushita і Koito / Denso;

- решта ксенонових фар, що є у продажі, – китайського та корейського виробництва.

 

Зрозуміло, що найкращими ксеноновими фарами є виготовлені на заводах відомих європейських компаній. Справа в тому, що вони на 25-30 % світять яскравіше за китайські чи корейські аналоги.

Заводський ксенон також служитиме набагато довше, адже освітлювального ресурсу підробок, привезених з Азії, вистачає, як правило, на півтора-максимум два роки роботи.

У цей час заводські ксенони справно служать 5-6 років.  

 

Характеристика ксенону, виготовленого на заводі:

- завдяки якості виготовлення мають великий ресурс експлуатації;

- належний рівень яскравості;

- достатньо хороший захист від можливого обриву чи короткого замикання у ланцюзі ксенону;

- заводський ксенон швидко розжарюється, тобто за 3-4 секунди така фара готова до повноцінного робочого режиму.

 

Якщо говорити про ксенони якої фірми варто ставити на своє авто, то провідним виробником у цій галузі є компанія Hella. Підприємство спеціалізується на виготовленні ламп преміум класу, тому її продукцію часто підробляють. Щоб не стати жертвою шахраїв, лампи на авто варто купувати тільки у спеціалізованих магазинах для автомібілістів, бо на стихійних ринках точно можна придбати неякісні ксенони.

Надзвичайно компактними та герметичними є вироблені японською компанієї Matsushita ксенонові блоки розжарювання. Вони дуже якісні і характеризуються великим ресурсом експлуатації. Зазвичай такі блоки встановлюються у нижній частині корпусу фари.  

 

Щодо ксенонів китайського чи корейського виробництва, то вони значною мірою за якістю поступаються відомим європейським та японським аналогам:

- термін їхньої експлуатації дуже непевний, адже може становити від одного місяця до двох років;

- блок розжарювання практично не має захисту;

- оригінальні лампи фірм (Osram або Philips) у більшості випадків не працюють з корейсько-китайськими блоками розжарювання, в яких відмінні вольт-амперні характеристики;

- підробки під ксенони дуже повільно вмикаються, адже розжарювання ламп такого ксенону триває від 20 секунд до 3 хвилин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Тюнінг
В тему

Останні матеріали