Поради

Підбираємо сабвуфер на авто

Підбираємо сабвуфер на авто

Слухати музику під час поїздки на авто – приємна справа. Щоб звук линув максимально голосно і чисто, в машині потрібно встановити якісну аудіосистему, зокрема сабвуфер. При цьому слід проаналізувати, який підійде найкраще.

 

Взагалі сабвуфер є елементом акустичної системи, необхідний для відтворення звуків низької частоти. Купуючи такий пристрій, перш за все потрібно звертати увагу на його потужність, діапазон відтворюючих частот, розмір, матеріал, з якого він зроблений, а також геометрію корпусу. Також слід дивитися, який саме пристрій буде доречним у вашому авто.

 Савбуфери поділяються на активні та пасивні.

В активних савбуферах вбудований підсилювач потужності звуку, а до інших моделей його доводиться підключати. Підсилювач активного сабвуфера дозволяє зняти з пристрою додаткове низькочастотне навантаження, а його кроссовер фільтрує високі частоти і спрощує поєднання обладнання з широкосмуговими системами.

Щодо пасивних савбуферів, то вони не оснащені кроссоверами і підсилювачами. Така деталь створює навантаження на вихідні підсилювачі стереоканалів. Нерідко це стає причиною помітного погіршення якості звуку. Крім того, пристрій цього типу доведеться дуже довго рухати в пошуках «хороших» басів. Тому в суперечці, який сабвуфер краще, активний беззастережно перемагає.

Якщо говорити про конструкцію савбуфера, то вони бувають закриті, рупорні, фазоінверторні, Бандпасс і пасивні випромінювачі.

Діапазони частот і потужність савбуферів.

Кожен такий пристрій має відтворювати звуки в діапазоні низьких частот від 35 до 150 герц. Звичайно, існують пристрої, здатні працювати в діапазоні від 5 герц і вище, але коштують вони дорожче і мають чимало недоліків, пов’язаних з якістю звучання, тому купуючи савбуфер, завжди перевіряйте якість його звучання.

Оптимальна потужність савбуфера – 100 ват, хоча, звичайно, можна купити щось потужніше або слабше – кому як подобається. Насправді, розрахунок характеристик савбуфера має проводитися на основі параметрів акустичної системи.

Придбати савбуфер просто, але перед цим варто уточнити інформацію про виробників цих акустичних пристроїв. Традиційно вважається, що найкращі виробники сабвуферів – Magnat Alpha, Athena, JBL, Infinity і Alpha Yamaha.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Тюнінг
В тему