Поради

Встановлюємо змішувач у ванну

Встановлюємо змішувач у ванну

Змішувачі дають змогу змішувати холодну та теплу воду в потрібній пропорції. В залежності від місця встановлення розрізняють настінні та настільні змішувачі.

 

Ремонтуючи змішувач, потрібно враховувати, що всі ці крани виготовляються з декоративним покриттям, тому, щоб не пошкодити його, губки використовуваного інструмента не повинні мати зубців, а коли вони є, то під губки із зубцями варто підкласти картонні, мідні або латунні смужки.

Особливості встановлення змішувача з перемикачем «душ-вилив».

Зараз найбільш поширеними є змішувачі пробкового типу, що є спільними для ван та умивальників.

З трубами такі змішувачі з’єднуються за допомогою втулок і накидних гайок. Часто труби неточно прилягають до осей змішувача, тому і використовуються дещо вигнуті втулки. Така будова дозволяє регулювати міжцентрову відстань між втулками, повертаючи останні.

Памятайте, що змішувачі зазвичай поступають у продаж у комплекті з двома втулками і двома накидними гайками, тому міняти стару втулку на нову можна лише тоді, коли вони одинакової довжини. Коли розміри різні, то доведеться міняти і другу втулку.

Перед вкручуванням втулки візьміть пальцями лівої руки за її буртик, і залишивши відкритими дві початкові нитки різьби, на решту з надлишком намотайте ущільнення (нитки льону чи паклі) за годинниковою стрілкою.

Вкручувати втулку (роблять це, помістивши в її прямокутний отвір будь-яку пластинку) потрібно до тих пір, поки її торець не дійде до плоскості, в якій є торець другої втулки, на 2-3 мм. Тепер приміряємо змішувач до обох втулок. Накидні гайки повинні вільно накручуватися на різьбу боковин.

Взагалі зняття та установка змішувача без заміни накидних гайок і втулок займає 2-3 хвилини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему