Поради

Бізнес для жінок вдома: ідеї та варіанти

Бізнес для жінок вдома: ідеї та варіанти

Жінкам, які вимушено перебувають вдома, дуже хочеться якщо не заробити серйозно, то хоча б підробити. І це буває важливо не стільки заради прибутку, скільки заради зміни самого роду діяльності, зайнятості, а також через цілий ряд психологічних причин.

 

Ідея 1. Продаж рукоділля

Прикрашати світ – одне з дівочих надзавдань, і навряд чи хтось зможе з великим успіхом і смаком налагодити масове виробництво міні-творів мистецтва, ніж тимчасово «прив'язана до дому» молода жінка. До того ж, слід врахувати, що останніми роками в мегаполісах чи не на кожному кроці можна придбати витратні матеріали для основних видів арт-хобі-бізнесу, а подекуди такі товари можна замовити в інтернет-магазинах.

Мова не йде про загальновідомі вишивки, в'язання, макраме, які вимагають і навичок, і настільки довгого виробництва недорогих готових виробів при неповній зайнятості, що заробляти на цьому навряд чи вдасться.

Найбільш дешевими в сенсі витратних матеріалів та інструментарію, швидкими у виготовленні, перспективними в якості домашнього міні-бізнесу (а також дають можливість створювати іграшки та речі для дитини своїми руками) є такі арт-технології ручної роботи переважно для «дівчаток»:

Квілінг – набори вузьких і довгих різнокольорових паперових стрічок для оформлення листівок, альбомів, рамок, окремих виробів;

Декупаж – вирізування елементів із серветок і тканин, особливий вид декорування ними будь-яких заготовок, поверхонь;

Скрапбукінг – оформлення альбомів і рамок різними природними і штучними елементами;

Батік – вид розпису тканин;

Масове пошиття одягу для ляльок – матеріалом для чого може служити і власний одяг «на викид», і списані до копійчаної ціни залишки в магазинах секонд-хенду і тканин;

Печворк (патчворк) – пошиття красивих виробів з клаптів (від іграшок до ковдр), джерела яких можуть бути ті ж, що і в попередньому пункті;

Розпис заготовок – кухонного посуду, столового посуду, скляних виробів аж до настінних годинників – акриловими, гуашевими, темперними (а у випадку скла – прозорими вітражними) фарбами.

Пошиття з тканин ламбрекенів – шторних конструкцій «палацового» типу, що залишають вікно вільним, але декорують його верхній і бічні краї. Ламбрекени відрізняються високою роздрібною ціною при низькій вихідній ціні тканин і короткочасності роботи на простій швейній машинці. Але потік продажів може бути дуже нерегулярним, якщо ви не знайдете постійного покупця;

Сухі флористичні картини і прикраси з будь-яких підручних рослин. У приморських містах вироби з черепашок і морської гальки;

Виробництво мила ручної роботи.

 

Володіти і мати досвід у будь-яких з названих технік не обов'язково. Досить ввести будь-яку з цих назв в пошук, щоб знайти сайти з описами, безкоштовними фото- і відео- майстер-класами, схемами і прикладами, а також магазини з витратними матеріалами та інструментарієм.

 

Крім того, на багатьох форумах для мам вже сформувалися спільноти любительок того чи іншого арт-хобі, що дозволяє (при вивішуванні вами фоторобіт і описів процесу творчості) отримувати оперативні цінні коментарі.

Збувати такі вироби найреальніше шляхом здачі в існуючі арт-салони, інтернет-магазини, але можна й простіше: через свої облікові записи соціальних мереж і блоггерських платформ, а також шляхом невпинного розміщення оголошень в мережі онлайн-бордах типу slando, emarket і їм подібних. Середній дохід цих видів діяльності вказати нереально, але при масовому потоці товару «на комунальні платежі», у всякому разі, вистачить.

 

Ідея 2. Спільні закупівлі дитячих товарів і книг

Однак замовлення доставки однієї речі із-за кордону (а часом і з іншого міста всередині країни) може коштувати десятки гривень, а то й більше сотні, що не тішить потенційних покупців. Тоді як доставка з магазину великої маси речей на одну адресу (організатора закупівлі) буде коштувати набагато дорожче, ніж перевезення однієї речі, а вартість доставки при цьому розподілиться на велику кількість замовниць.

Всю цю вже відпрацьовану тисячами форумчанок технологію неважко поставити на комерційні рейки. Для цього треба регулярно (скажімо, раз на тиждень) організовувати – хоча б за допомогою свого блогу або акаунтів соціальних мереж – масову закупівлю з тих чи інших московських, варшавських та інших онлайн-магазинів або від виробників/видавців на власних організаторських умовах. Скажімо, до ціни кожної книги або іграшки, крім розподіленої на всіх ціни доставки, додається 10-15 гривень (до ціни дорогого одягу чи побутових виробів можна додавати вже 20-30 гривень). Видавати замовлення можна на умовах самовивозу або оплати кур'єрів одержувачем. Гроші варто приймати шляхом поповнення своєї картки або переведенням на свій рахунок.

Якщо замовлення складе 40-50 книг або дрібних товарів, або 20-25 великих речей, а це цілком реально (особливо, якщо ви пропонуєте щотижня закупівлі з кількох різних джерел з різним асортиментом) – ваш дохід може скласти 1000-2000 гривень на місяць.

Зрозуміло, цим шляхом можна допомагати людям купувати не тільки дитячі, але і жіночі, і будь-які інші товари та витратні матеріали. Причому попит на такі послуги можливий навіть більший, ніж у більш затоварених столиці і містах-мільйонниках.

 

Ідея 3. Розведення рослин, розсади, акваріумних рибок та їх продаж

«Пильна» біологічна домашня діяльність, що займає деякі площі (ідеальний варіант, якщо кімнат у вас три і одну з них можна тимчасово відвести під щось на зразок оранжереї, але підійдуть і ящики на всю довжину всіх наявних підвіконь), може принести додаткові прибутки і море приємних вражень.

Скажімо, буде дуже добре, якщо ви опануєте нехитру техніку точної вигонки цибулинних квітів до певних дат цвітіння (про це – Google в допомогу), своєчасно турбуватися їх захистом від шкідників, придбаєте восени багато сотень цибулин за оптовою ціною (від 1 гривні) і виженете весь цей квітник бутонів до 5-7 березня або 10-13 лютого.

Якщо вам вдасться все це продати з трохи заниженою (порівняно з ринком квітів у ці дні) ціною своїм знайомим – отримаєте в якості доповнення до свого ж свята дохід у розмірі 3-5 і більше тисяч гривень. Проводячи подібні акції регулярно (адже є ще і шкільно-квіткові дні: 1 вересня і, почасти, 25 травня) і розміщуючи оголошення про продаж квітів серед сусідів і знайомих, можна зробити джерело доходу більш-менш постійним.

А  якщо «товар» не куплять, на вашому «виробництві» буде просто приємно знаходитися  і вам, і вашим дітям, і вашим гостям. Таку родзинку звичайної квартири мало в якої господині зустрінеш.

Попутно можна оволодіти флористичним мистецтвом весільних та елітних букетів, докуповуючи для них відсутні рослини і декор. Роздрібна ціна таких виробів, як всім відомо, включає особливо велику маржу порівняно з операційними витратами на їх виготовлення.

 

Ідея 4. Платні міні-ясла-сад вдома

Тут навряд чи потрібно довго пояснювати, що до чого. Пропонуєте знайомим посидіти з їхньою дитиною у них або у себе вдома (разом з власною дитиною) за невеликі гроші, а краще: ставите це на постійну договірну основу з регулярною оплатою для групи з трьох-чотирьох (або, якщо відчуваєте в собі сили – чотирьох-шести) малюків близьких за віком.

Використовуючи масово і безкоштовно доступні зараз елементи технік раннього розвитку, всіх дітей можна зайняти – при тому власні діти будуть вдома набагато менше сумувати.

Аналогічним шляхом, скооперувавшись ще з однією-двома активними мамами, можна організовувати невеликі захоплюючі платні заходи і поза домом, вже для великих груп дітей та їхніх батьків, об'єднаних яким-небудь форумом, групою соціальної мережі. Зауважимо, що при вартості заходів в 50 гривень 20 сімей дадуть прибуток організаторам практично в чотиризначній сумі.

 

Ідея 5. Платний візаж, косметичні та перукарські послуги в домашніх умовах

Тут все ще простіше: якщо зазначеними техніками володієте, давайте оголошення в Інтернеті і призначайте ціну.

А для просування візажу краще всього мати серйозних фотографів «глянсового» рівня. Платні середньоцінові фотосесії на замовлення і забезпечують основний попит на візаж.

 

Ідея 6. Випічка, виготовлення тортів на замовлення та продаж, приготування обідів з доставкою в офіси

Цей невеликий бізнес розлогих коментарів також не потребує. Хіба що зазначимо, що доставку обідів на п'ять-десять осіб в офіси цілком можна поєднувати з прогулянкою дитини. Зручність (і незручність) такого мікробізнесу – в його регулярності: кожен робочий день, в певний час.

 

Ідея 7. Фотобанк

У нашу еру цифрового фото в молодих батьків накопичується багатотисячна кількість фотографій дітей і самої молодої мами, всієї родини, сім'ї, поїздок і так далі. Якщо ви не проти продажу своїх зображень, і рівень вашого фотоапарата гідний відтворення результатів в ілюстрованих виданнях (а серед них жіночі материнські журнали якраз і є єдиним сегментом поліграфічної преси) і в рекламі – тоді пропонуйте у вільний час свої фото різним онлайн-фотобанкам (сайтів, які приймають фото на продаж для різних видань і рекламних агентств, стягують за посередництво певний відсоток з ціни фотографії).

Далі просто: якщо фотобанк прийняв фото, і воно кимось куплено – то схема передачі вам коштів при його купівлі прописана на будь-якому порталі фотобанку. Найпоширеніший варіант – поповнення вашої картки. Якщо кожна фотографія коштує, за вирахуванням комісії посередника, 60-80 гривень, то за два десятки проданих фотозображень можна отримати близько 1000 гривень.

Нарешті, іноді рекламні та модельні агентства звертають особливу увагу на такі зображення з фотобанків – і відшукують їх прототипи. Після чого є ймовірність запрошення вже на професійні фотосесії, за які заплатять більш серйозні гроші.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, Власна справа
В тему

Останні матеріали