Поради

Плюси і мінуси страхування КАСКО при автокредитуванні

Плюси і мінуси страхування КАСКО при автокредитуванні

Людина, яка мріє придбати автомобіль, рано чи пізно це зробить. Один зі шляхів досягнення поставленої мети – кредит у банку. Однак щодо оформлення такого кредиту важливо знати, чи застраховане авто чи ні. У такій ситуації проявляються позитивні й негативні сторони автострахування КАСКО.

 

Коли авто виставлене на продаж і було пошкоджене внаслідок ДТП, то тут значною мірою допоможе КАСКО, звичайно якщо транспортний засіб застрахований. КАСКО компенсує всі витрати на ремонт авто. Так що автомобіль може експлуатуватися або бути проданий за умови попереднього погашення автокредиту.

Тому можна зробити висновок, що страхування КАСКО в деяких випадках дозволяє зекономити кошти в разі настання страхового випадку. У той же час КАСКО є ще й підстрахуванням для банку, що видає кредит, адже дозволяє повертати ринкову вартість предмета застави.

 

Недоліки автокредиту без КАСКО.

• Високі відсоткові ставки за кредитом, значно перевищують ставки автокредитів з КАСКО.

• Як правило, ставки за кредитом без страхування КАСКО перевищують базові ставки за автокредитами з КАСКО приблизно в 1,5 рази.

• У разі пошкодження або викрадення автомобіля ви і їздити не зможете, і кредит все одно доведеться платити.

• Якщо автомобіль не застрахований по КАСКО, то його потрібно краще охороняти: ставити дорогу сигналізацію, на ніч заганяти авто на платну паркову з охороною. Коли є КАСКО, то про все це не варто надто турбуватися, адже в разі чого – страхова компанія все компенсує: і викрадення транспортного засобу, і втрати при ДТП та за інших непередбачуваних ситуаціях.

 

Позитивні сторони кредиту без КАСКО.

Економія значної кількості коштів при купівлі автомобіля на його страхування і на щорічні виплати (адже КАСКО необхідно продовжувати кожен рік), а це сума не менш 4-6 відсотків від вартості машини.

З огляду на все це навіть нефахівець помітить, що недоліків у автокредитування без КАСКО значно більше, ніж позитивних сторін. Отже, висновок може бути такий – звертатися до такого виду автокредитування варто лише тоді, якщо сума вашого кредиту невелика. Справа в тому, що це єдиний випадок коли автокредит без КАСКО виправданий. В інших випадках варто перестрахуватися і не нехтувати автострахуванням КАСКО, адже, тут правило, що скупий платить двічі, може зіграти з вами злий жарт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему