В центрі уваги

20 найкращих програм для вивчення англійської мови на iPhone і Android

20 найкращих програм для вивчення англійської мови на iPhone і Android

Є пара вільних хвилин, поки ви стоїте в черзі за ранковою кавою або їдете в транспорті на роботу? Чому б не зайнятися самоосвітою? Ми підібрали для вас найкращі програми для вивчення англійської!

Додатки на телефон для вивчення англійської мови

Mnemonic Words

Для Android і IOS

Додаток «Mnemonic Words» підходить для людей із різним рівнем знання англійської мови. Тут з легкістю зможуть освоювати мову як діти, так і користувачі рівня «Advanced», для котрих додаток для вивчення англійської програма пропонує свої «фішки». Зручність навчання полягає у тому, що освоювати нову лексику та фрази вдасться у будь-якому місці у зручний час – потрібен лише гаджет та бажання.

Додаток для вивчення англійської «Mnemonic Words» базується на повторенні слів та висловів, знання котрих дасть змогу безперешкодно спілкуватися іноземною мовою. Ефективність навчання забезпечує метод інтервального вивчення. Він полягає у періодичному повторені слів через різні проміжки часу.

Додаток пропонує для вивчення англійської 15 видів вправ, які переключають увагу та допомагають краще запам’ятовувати матеріал. Серед вправ є такі види:

  • Підібрати відповідне слово із запропонованого списку;
  • Скласти слово із розкиданих літер;
  • Надрукувати англійське слово до українського перекладу;
  • Вставити пропущені літери;
  • Скласти англійською речення із наданих слів тощо.

Для дітей вивчення англійської відбувається із елементами гри, що також сприяє запам’ятовуванню.

Також у додатку є словарні курси, безліч глоссаріїв, 2500 розмовних фраз, можливість читати криги та вивчати англійські фрази з популярних серіалів.

Duolingo

Для iPhone і Android

Дуолінго - дуже популярний ресурс для вивчення іноземних мов в світі. Ця програма містить уроки з різних тем: як лексичних, так і граматичних.

В уроках зустрічаються:

  • Вправи на складання пропозицій;
  • Написання та переклад слів;
  • Запис фраз на слух;

По мірі просування вперед програма нагадує про необхідність повторити матеріал, пройдений раніше. Також в додатку є щоденні нагадування. Додаток буде писати вам листи, показувати повідомлення, будувати графіки відвідувань. Додаток є повністю безкоштовним.

 LinguaLeo

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно, є платний преміум-доступ.

Один із секретів успіху цієї програми для вивчення англійської мови - ігрова форма навчання. Ваш власний симпатяга-левеня жадає фрикадельок, отримати які можна тільки при проходженні уроків.

Ще одна безумовна перевага платформи LinguaLeo - наявність величезної кількості медіа-матеріалів (фільми, книги, пісні, музичні та освітні відеоролики і т.д.), з якими ви можете працювати в процесі навчання.

Puzzle English

Для iPhone і Android

Puzzle English - додаток для вивчення англійської, який спрямоване на тренування аудіювання.

Аудіопазли - це найпростіші вправи на розуміння англійської мови на слух, підійдуть для початківців. Диктор дуже чітко вимовляє фразу, а вам потрібно зібрати її як пазл з окремих слів.

Відеопазли - аудіювання за допомогою відеороликів. Це завдання вже складніше. Тут ви слухаєте не диктора, а живих людей. Вибираєте ролик (їх більше 1200) і дивіться його з субтитрами, потім виконуєте вправу - збираєте пазли з слів.

Words

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно, є платна версія

Кращі програми для вивчення англійської мови складно уявити без сервісу Words - свого часу це визнала навіть редакція Apple, назвавши його кращою новою платформою.

Додаток ідеально підходить для вивчення англійських слів і розширення словникового запасу. У його базі близько 40 тисяч слів і 330 уроків. Перші з них доступні безкоштовно, далі необхідно платити. Головні переваги програми - можливість працювати в офлайн-режимі і самостійно створювати уроки, ставлячи програмі необхідні вам завдання (останнє є тільки в платній версії).

FluentU

Для iPhone

Вартість: безкоштовно, або $ 8-18 на місяць, $ 80-180 в рік

Додатки для вивчення англійської часто використовують медіа контент, як один з найефективніших способів навчання. FluentU - одна з кращих таких платформ. Для вивчення мови тут використовуються реальні відео: популярні ток-шоу, музичні кліпи, смішні і рекламні ролики, новини, цікаві діалоги і т.д.

Головна перевага програми в тому, що вона відстежує досліджувані вами слова і рекомендує інші засновані на них відео і завдання. Незабаром планується вихід програми на Android.

Skyeng listening

Для iPhone і Android

Ця програма - тренажер для англійського аудіювання. Включає величезний вибір аудіозаписів. Їх можна перемотувати, можна включити до них субтитри, а також вибрати складний або легкий режим прослуховування.

Після прослуховування, ви виконуєте спеціальну вправу, за допомогою якої ви перевірите, наскільки добре зрозуміли почуте. Вправа містить у собі 3 питання по прослуханому аудіо. Можна вибрати рівень складності аудіо-файлів.

Memrise

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно, є платний контент

Один з найкращих додатків. Сервіс заснований на науковій методиці, яка дозволяє вивчати до 44 слів на годину. Головна «зброю» додатка - меми. Вони дозволяють набагато краще запам'ятовувати матеріал, а різні ігрові режими тренують різні аспекти пам'яті: візуальне вивчення, повторення і закріплення, швидке згадування і т.д.

Також в додатку доступні тисячі відео- і аудіозаписів носіїв мови, різні тести, аудіювання тощо. Курси можна скачати і вивчати їх офлайн.

6 minutes english bbc

Для iPhone і Android

Додаток, що містить підкасти (невеликі аудіозаписи на різні теми) від британської компанії BBC. Епізоди побудовані у вигляді діалогів. Ведучі обговорюють теми з різних сфер життя, що відмінно розширює словниковий запас і світогляд слухача.

Як легко здогадатися з назви, епізоди тривають близько 6 хвилин. До кожного випуску додається текст діалогу.

Примітка: Ви слухаєте чистий британський англійський (НЕ американський).

HelloTalk

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно, є платний контент

Як додаток для вивчення англійської мови на андроїд або айфон незамінним буде сервіс HelloTalk. Це освітня платформа, де вчителями виступають носії мови з усього світу. Ви зможете говорити з ними і обмінюватися текстовими повідомленнями.

Знайти співрозмовника можна за допомогою зручного пошуку по країні, місту чи іншими критеріями. У ролі вчителя також можете виступати і ви самі, навчаючи когось своєї рідної мови (в базі додатка близько 100 мов).

Крім коригування вимови, платформа також дозволяє виправляти граматичні та синтаксичні помилки.

Abbyy lingvo

Для iPhone і Android

ABBYY Lingvo - мобільний додаток для перекладу слів і стійких фраз. Переклад дається російською. До кожного слова наводиться велика кількість прикладів використання. Дуже багато слів озвучені носіями мови, тому ви можете прослухати, як правильно вимовляється те чи інше слово в обох варіантах (британський і американський).

Anki

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно

Додаток AnkiDroid пропонує один з найбільш ефективних способів заучування інформації - навчальні флеш-картки. Сервіс призначений не тільки для вивчення іноземної мови. Ви також можете вибрати і завантажити ваші картки і таким чином вчити слова потрібної тематики.

База додатку містить понад 6000 готових колод карт. Також ви можете створювати їх самостійно.

TED

Для iPhone і Android

Розвивайте навички аудіювання і розширюйте свій кругозір за допомогою виступів TED.

Ознайомтеся з більш як 2 000 виступів TED цікавих людей на різні теми і різного характеру: від технологій і науки до дивовижних фактів про психологію людини. До кожного відео ви можете включити субтитри.

Easy ten

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно, є платний контент

Додаток для тих, у кого мало часу, але є велике бажання освоїти англійську мову. Кожен день сервіс буде підбирати 10 нових іноземних слів, які вам потрібно буде вивчити, закріпивши знання нескладними тренуваннями. Уже до кінця місяця ваш словниковий запас поповниться мінімум 300 новими словами.

Додаток також запам'ятовує і враховує ваші помилки в тестах, даючи потім можливість повторити і запам'ятати особливо важкі слова.

Urban Dictionary

Вартість: безкоштовно

Для iPhone і Android

Якщо ваш англійський на досить високому рівні, саме час переходити до вивчення сленгових виразів, значення яких є далеко не в кожному словнику.

Додаток являє собою величезну базу сленгу з прикладами застосування його в мові. Сервіс дозволяє шукати сленгові вислови, додавати їх в список обраних, а також може видавати випадкові фрази для вивчення. Додаток повністю англійською мовою.

Ledict longman

Для iPhone

Безкоштовна версія словника Longman. Плюси цього додатка:

  • Дає значення слова англійською;
  • Ви можете прослухати американський і британський варіант слова;

Busuu

Для iPhone і Android

До складу Busuu входить понад 30000 слів і виразів по більш ніж 150 тем. Всі курси розділені по складності - від початкової до вищої. Залежно від неї, в курс можуть входити вправи з читання, написання невеликих текстів, опитування, словникові тести і діалоги (слухаємо, вимовляємо, порівнюємо).

English Grammar Test

Вартість: безкоштовно

Для Android

Додаток містить понад 60 тестів по 20 завдань, що охоплюють практично всю граматику англійської мови. Кожне питання присвячене окремій граматичній темі. Пройшовши один тест, ви зможете перевірити свої знання відразу в декількох розділах граматики і виявити слабкі місця.

Ви можете проходити як змішані тести, так і ті, що відповідають вашому рівню або обраною темою. Після проходження тесту додаток відразу видасть вам правильні відповіді і пояснення до них.

ED Words

Для iPhone і Android

Вартість: безкоштовно, є платний преміум-доступ.

Додаток від онлайн-школи англійської мови Englishdom допомагає запам'ятовувати нові слова і розширювати свій лексикон. ED Words підходить і новачкам, і користувачам з англійським вище середнього. Додаток простий і зрозумілий, є 350 готових тематичних наборів, а також можливість створювати свої набори і відслідковувати прогрес. Використовується чотири типи вправ на запам'ятовування слів і метод інтервальних повторень.

А ще є гейміфікація: можна змагатися з друзями, а коли ви успішно вивчаєте слова, то отримуєте очки і бонуси, які дають преміум-доступ до додатка.

Фразові дієслова

для iPhone

Додаток для вивчення англійських фразових дієслів. До кожного фразового дієслова:

  • Дається переклад;
  • Дається значення (англійською мовою);
  • Намальована картинка;
  • Озвучено вимова;
  • Є кілька прикладів з озвученням;

Є також короткі анекдоти, з декількома фразовими дієсловами в тексті і тренування.

Couchsurfing

Для iPhone і Android

CouchSurfing - це свого роду соціальна мережа для мандрівників з усього світу. Основне завдання програми - дати можливість приїжджим людям погостювати у місцевих жителів, познайомитися з культурою, звичаями, оглянути визначні пам'ятки, відвідати різноманітні заклади (кафе, бари, кінотеатри, магазини і т.д.).

Якщо у вас є час і бажання, можете показати іноземцям своє місто і заодно попрактикувати англійську. Якщо ж ви зібралися в інше місто, то можете пошукати, хто там буде радий гостям, і спробувати отримати запрошення.

А якими додатками користуєтеся ви? Поділіться в коментарях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: навчання, Англійська мова
В тему