Поради

Модно та стильно: з чим носити ботфорти

Модно та стильно: з чим носити ботфорти

Ботфорти – деталь жіночого гардеробу, про яку чули всі. Ці зимові чи осінні чоботи легко відрізнити за дуже високими холявами, які щільно облягають ногу.

Цікаво, що початково ботфорти були чоловічим взуттям – їх носили вершники та військові, адже ботфорт надійно захищав коліно. Згодом зручність ботфортів оцінили дворяни та князі, які дуже вподобали цю деталь гардеробу.

У 20-му столітті ботфорти на каблуку стали й частиною жіночого одягу. Представниці прекрасної статі приміряли зимовий ботфорт до штанів, а особливо сміливі почали носити їх зі спідницями середньої довжини.

Нині ботфорти облюбували чимало жінок. Осінні чи зимові, замшеві чи шкіряні, на каблуку чи без, по коліно чи значно вищі: чимало варіацій дозволяють експериментувати із модними луками. Зимовий ботфорт на каблуку ідеально підкреслює ноги та стає родзинкою образу, якщо правильно поєднати його з елементами одягу.

Особливо практичний цей вид взуття на зиму: чоботи і виглядатимуть стильно, і надійно захищатимуть ноги від холоду та вітру. Таким чином, можна експериментувати зі спідницями, не ризикуючи замерзнути.

Сучасні модниці не можуть встояти перед високими замшевими зимовими ботфортами на каблуку чи шкіряними на низькому ходу, які стали сучасною класикою. Ми розкажемо про особливості зимових ботфортів та до чого вони пасують, а з чим їх поєднувати недоречно.

Особливості та переваги ботфортів

Найпомітнішою особливістю ботфорта, яка не дає сплутати з чимось іншим, є холява. Вона у ботфорта екстремально довга – довжина варіюється від ледь вище коліна аж до середини стегна. Останній варіант найчастіше присутній у зимових ботфортах на каблуку, однак трапляються  й винятки. Цікаво, що є навіть літні ботфорти на високих каблуках, однак таке взуття не набуло великого поширення.

Зимові ботфорти бувають на каблуку або ж пласкій підошві, носок – заокруглений чи гострий. Окрім того, холява ботфорта або щільно прилягає до тіла, або ж має простір між ботфортом та гомілкою, вона м’яка або ж досить жорстка. Є стильні варіанти зі шнуруванням, блискавкою чи ботфорти-панчохи.

Тож ботфорт – практично універсальне взуття на зиму, яке поєднується із різним одягом у модний зимовий лук. Раніше побутував стереотип, що ботфорти на каблуку – елемент «форми» легковажних жінок. Можливо, це сталося внаслідок того, що стильні шкіряні ботфорти на високих каблуках взували «нічні метелики» у фільмі «Красуня», міксуючи взуття із ультракоротким міні.

Однак нині така думка втратила актуальність, адже поєднавши ботфорт на каблуку із спідницею вдалої довжини вдасться створити вишуканий лук. У такому образі легко вразити навіть найелегантніше товариство.

Кому підійдуть ботфорти

Ботфорти, напевне, стали жертвою найбільшої кількості стереотипів. Дехто вважає, що ботфорти на каблуку підходять лише високим дівчатам, однак це не так: важливо обрати вдале поєднання для луку зі спідницею чи штанами і зимові ботфорти прикрасять будь-яку дівчину.

Дійсно, у рослих дівчат ботфорт створює ілюзію особливої стрункості. Однак невисокі леді, одягнувши, наприклад, замшеві зимові ботфорти на каблуку у поєднанні зі спідницею вище коліна, візуально видовжать свої ніжки.

Тож невисокі дівчата не мають відмовлятися від зимових ботфортів. Просто врахуйте ці моменти:

  • Найкраще вибирати однотонний стильний ботфорт неагресивних кольорів, без додаткових аксесуарів;
  • Можна носити зі спідницями і зимові ботфорти на кабулку, і ботфорти без нього;
  • Зупиніться на зручній висоті каблука, якщо ви не надто маленького росту, можете сміливо взувати зимові ботфорти й без каблука – вони все одно візуально подовжать ноги. Окрім того, зимові ботфорти на каблуку менш зручні;
  • Поєднання зимових замшевих ботфортів із спідницями вийде особливо вдалим, коли обирати такі, які роблять акцент на талії.

Пишні пані можуть обрати не надто обтягуючі зимові ботфорти на каблуку, які зроблять образ граційним:

  • Не обирайте зимових ботфортів з візерунками, адже вони візуально зменшують довжину ніжок;
  • Відмовтеся від хутра у якості декору ботфортів – воно лише додасть об’єму та важкості нижній частині луку.
  • Рекомендують зупинити вибір на зимових ботфортах на стійкому каблуку середньої висоти (5-7 см);
  • Обирайте ботфорти із висотою холяви трішки вище коліна;
  • Не носіть зимові ботфорти із обтягуючими шкіряними спідницями чи легінсами – це пасує лише дуже худим дівчатам.

Що недоречно поєднувати із ботфортами

Попри універсальність зимового ботфорта є загальні поради, аби лук із ботфортами вище коліна не виглядав недоречно. Дотримуючись їх, вдасться уникнути здивованих поглядів та не отримати тавро королеви несмаку.

Найперше і головне правило – недоречно носити високі зимові ботфорти за коліно (не важливо чи замшеві, чи шкіряні) на каблуку із глибоким декольте. Ботфорти самі по собі додають луку трішки викличності та зухвалості, та  коли йдеться про поєднання зі закритим одягом це не є недоречним: ботфорти лише зроблять стиль пікантнішим та стануть цікавим акцентом.

Натомість високі зимові ботфорти у поєднанні із глибоким декольте виглядатимуть вульгарно. Зовсім недоречне «комбо» нап’ялити ботфорти та декольте ще й з короткою шкіряною спідницею чи легінсами. Схожий лук згодиться лише для костюмованої або тематичної вечірки.

Недоречним поєднанням взимку є високі чорні зимові ботфорти за коліно на каблуку із тілесними колготами та світлою спідницею. Подібний вигляд зробить лук важким та присадкуватим, візуально зменшить ріст.

Стилісти рекомендують не вдягати зимові замшеві ботфорти на каблуку із спідницями з низькою посадкою. Відповідний ансамбль створить перекос пропорцій фігури: тулуб виглядатиме довшим, ніж є насправді, а ноги – коротшими, що буде недоречно.

З чим носити ботфорти без каблука

Високі зимові ботфорти на без каблука – чи не найпрактичніший варіант для зими. Йдеться про чоботи із подовженою холявою вище коліна, які можуть бути виготовлені із різних матеріалів: замші, шкіри, тканини, замінника тощо. Осінні варіанти виготовляють із легших матеріалів, як-от латекс.

Носити зимові ботфорти можна майже із будь-чим, адже візуально – це просто дуже високі чоботи, які закривають коліно.

Ботфорти без каблука – прекрасний вибір для прихильниць спортивних луків, дутих курток та обтягуючих штанів. Підійдуть також максі спідниці та шорти, які гармонійно виглядатимуть із високими холявами.  Окрім того, доречним буде поєднання пишних суконь із ботфортами на низькому ходу.

Ботфорти без каблука

З чим носити ботфорти на підборах

Високі ботфорти на каблуку чудово гармоніюватимуть із спідницями-олівцями. Створити жіночний лук із ботфортами допоможуть мініспідниці. Також зимові ботфорти можна поєднувати із теплими сукнями міді та сарафанами.

Радять міксувати зимові ботфорти на не надто високому каблуку із джинсами чи іншими вузькими штанами. Для стильного образу підійдуть й ботфорти із широкими холявами та каблуком.

Зимовий ботфорт на каблуку добре пасує до масивних тканин: в’язані кардигани, об’ємні светри, трикотажні сукні із ременем на талії у поєднанні із взуттям створять неповторний лук.

До слова, серед останніх трендів – носити зимові ботфорти на каблуку, верх холяви яких ховається під спідницею.

Ботфорти на підборах

З чим носити замшеві ботфорти

Замшеві ботфорти на зиму – дуже стильний варіант. Однак таке взуття досить капризне, тому не дуже підходить для вологих зим із високою температурою: на дощі замшевий зимовий ботфорт намокне та виглядиме недоречно. Ідеальний сезон – весна та осінь.

Водночас для холодних і сніжних зим матеріал підійде ідеально. Приміряти замшеві зимові ботфорти на високому каблуку можна і з джинсами, і з сукнями, і з спідницями у поєднанні  з щільними колготками. Не забувайте, що вдягати треба чорні або темні колготи.

Цікавий варіант – замшеві зимові ботфорти із широко холявою, класно пасуватимуть до луків кежуал та романтичних теплих суконь.

Замшеві ботфорти

З чим носити ботфорти-панчохи

Особливо популярними зимові ботфорти-панчохи на високих каблуках стали кілька років тому, коли підкорили світові модні подіуми. Вони мають пряму холяву, яка тісно охоплює ногу, повторюючи її контури. Такий ботфорт м’який, його роблять із замші, шкіри, текстилю, лаку чи латексу.

Це досить екстравагантні ботфорти, які до своїх зимових луків включать найстильніші модниці. Замшеві ботфорти на каблуку стануть акцентом ретро-образу, а шкіряні ботфорти-панчохи без каблука доповнять мінімалістичний класичний лук на зиму.

Ботфорти-панчохи середньої дожини із трикотажу гарно доповнять зимовий образ на щодень. Загалом, таке взуття стане родзинкою майже будь-якого луку – від короткої сукні, до легкої шубки чи класичного кардигану.

Ботфорти-панчохи

Поєднання за кольором  чобіт

Найуніверсальніші варіанти зимового ботфорта звісно чорний, бежевий та сірий. Чорний колір вважається класикою для взуття, тому чорні стильні ботфорти на каблуку – чи не найрозповсюдженіший варіант.

Чорні зимові ботфорти вище коліна на каблуку пасуватимуть до темних луків, одягу нейтральних кольорів – пісочного, нюдового тощо, чорний чудово гармоніює із яскравими тонами. Не варто використовувати  чорні ботфорти у дуже світлих та легких луках, бо тоді чорний не вписуватиметься у лук.

Окрім того, чорний не має обмеження по фактурах тканини одягу, із яким поєднують ботфорти. Однаково гарно чорний зимовий ботфорт на каблуку  виглядатиме із шовковим та із трикотажним одягом.

Бежевий та сірий натомість можна поєднувати із нейтральними зимовими образами та світлими тонами.

За кольором  чобіт

Звісно, на цьому кольорова гама ботфортів не вичерпується, адже за бажання  знайдуться омріяні ботфорти на каблуку будь-якого кольору. Яскраві блакитні чи малинові шкіряні зимові ботфорти на каблуку стануть стильним акцентом для темного луку, однак не кожна дівчина наважиться так експериментувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одяг, мода, Модні тренди, жінки, взуття
В тему