Поради

Кам’яні доріжки: бруківка, кругляк, плитняк

Кам’яні доріжки: бруківка, кругляк, плитняк

Камінь - дивовижний матеріал, який гармонійно вписується в будь-який сад. Кам'яні плити підходять як для мощення доріжок, бордюрів, сходинок, так і для обробки самого будинку, господарських будівель, фонтанів.

Крім своєї декоративної універсальності, камінь має і ряд функціональних переваг: довговічність, зносостійкість, стійкість до втрати кольору і простота догляду за матеріалом. Камінь може зберігати свій первозданний вигляд десятиліттями.

Колота бруківка

Являє собою камення з твердих порід (шунгіт і граніт), заточене в форму прямокутника, або квадрати з відколотими краями. Садові доріжки з бруківки здатні витримати велике навантаження і будуть служити багато років.

Кругляк

Це природний камінь, обкатаний природним способом. Розміром кругляк невеликий, тому з нього дуже зручно викладати як невеликі візерунки, так і цілі декоративні кам'яні панно. Булижники - це уламки граніту або кварцу, які за багато років обкатати і відполірованого в природі природним способом. Більший кругляк називається валуном.

Пиляний камінь

Цей вид обробки каменю ясний вже з назви. У готовому вигляді має форму прямокутника з рівними краями, завдяки чому він дуже зручний в роботі, так як викладається за принципом плитки.

Кам'яний плитняк

Плитняк - натуральний камінь, який представляє собою великі плити каменю, розпиляні в горизонтальному напрямку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, бруківка, сходи, фонтани
В тему