Поради

Керамічна плитка Азулежу: історія у сучасному інтер’єрі

Керамічна плитка Азулежу: історія у сучасному інтер’єрі

Блискуча керамічна плитка з мальовничим орнаментом - це прекрасний вибір для шанувальників яскравих еклектичних інтер'єрів з особливим шармом. При цьому, зовсім не обов'язково прагнути до використання ідеальних копій азулежу, але досить лише взяти за основу їх особливості.

Для кухні

Модна тенденція облицьовувати кухонний фартух плиткою в стилі печворк - це відгомін знаменитих азулежу. Поверхня, покрита глазурованими фрагментами з орнаментом яскравих кольорів або двоколірним, поєднується як з лаконічними, так і декоративно прикрашеними фасадами кухонних меблів.

Слідуючи традиції азулежу, можна облицювати не тільки робочу зону кухні, а й цілі ділянки стін в ній, а також, стелю, підлогу або дверні та віконні прорізи.

В жилій кімнаті

Кахлі, застосовані в просторі житлової кімнати, наприклад, спальні, вітальні, в дитячій, не в приклад звичайної плитці, допоможуть створити мальовничий фон для меблів або стати акцентним панно, своєрідним і дуже незвичним в таких приміщеннях.

У спальні облицювати плиткою в стилі азулежу можна стіну за узголів'ям ліжка, вхід в гардеробну або навіть проміжок між вікнами.

У вітальні азулежу слід покрити портал каміна, так як тут кахлі  органічно впишуться в інтер'єр навіть найсучаснішої кімнати.

У коридорі або передпокої плитками з орнаментом краще виділити підлогу або ж стелю - вони стануть головним декоративним елементом прохідного приміщення.

У ванні

В інтер'єрі санвузла керамічна плитка використовується постійно, але часто її зовнішній вигляд досить стриманий і, по правді кажучи, викликає нудьгу. Але якщо замість звичайних плиток вибрати для облицювання імітацію кахлів за мотивами азулежу, то ванна кімната перетвориться в красивий, оригінально оформлений простір, в якому ви будете почувати себе особливо комфортно.

Естетику і неповторний зовнішній вигляд санвузла забезпечать ідеальні яскраві калейдоскопічні зображення на плитках невеликого розміру.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, Інтер'єр, кераміка, ремонт, кухня, ванна
В тему