Поради

Фільми про виживання: подивишся і цінуватимеш свій затишний дім

Фільми про виживання: подивишся і цінуватимеш свій затишний дім

А ви уявляли себе у безвихідній ситуації? Мінімум припасів, холод або спека, замкнуте приміщення чи взагалі безкрайній космос? Якщо так, то вам сподобається наш список фільмів про виживання.

Герої цих фільмів потрапляють у пастку, б’ються за виживання, опиняються за крок до смерті. Їхня боротьба вражає, захоплює і натягує нерви. А подивившись ці фільми, власний дім здасться вам найбезпечнішим та найзатишнішим місцем на землі.

Легенда Г’ю Гласса (2015)

Фільм частково ґрунтується на подіях із життя реальної постаті.

XIX століття. Північна Америка тоне в крові від безкінечної боротьби індіанців та колоністів. Г’ю Гласс – досвідчений мисливець, який погоджується провести групу браконьєрів повз безпощадних воїнів племені арікара.

Та в дорозі Г’ю натикається на ведмедицю, яка роздирає його тіло. Половина групи відправляється до найближчого містечка. А син-полукровка Хоук і два мисливця залишаються і чекають смерті Гласса, щоб поховати його згідно християнських традицій. Однак, Г’ю Глассу судилося вижити.

Цікаво: Фільм знімали у хронологічному порядку і лише на природі без залучення освітлювальної техніки, що додало до вартості вестерну кругленьку суму. Загальний бюджет картини 135 млн доларів. Зйомки проходили переважно в Канаді. Але через те, що того року там рано зійшов сніг фінал допрацьовували в Аргентині.

Щодо реальної постаті Г’ю Гласса, то його історія сильно відрізняється від героя Леонардо Ді Капріо. Г’ю і справді був одружений з індіанкою, але про дітей інформації немає. Згодом Гласс покинув дружину.

Помста Джону Фіцджеральду – також вигадка сценаристів. Фіцджеральд приєднався до армії і Глассу не дозволили вбити свого кривдника, натомість повернули йому викрадену Джоном рушницю.

Г’ю Гласс загинув у 1833-му, у віці 50-ти років в результаті нападу індіанців арікара.

У головних ролях: Леонардо Ді Капріо, Том Гарді, Вілл Поултер, Домналл Глісон.

Вигнанець (2000)

Чака Ноланда можна вважати щасливчиком. У нього перспективна та цікава робота, вірні друзі та любляча жінка. Однак, удача відвертається від чоловіка в одну мить. Напередодні нового року, Чак внаслідок авіакатастрофи опиняється на безлюдному острові. Чоловік розуміє, що чекати на порятунок марно, адже підчас бурі його літак збився з курсу. Проте здаватися Ноланд не збирається. Та чи готовий чоловік до фізичних та емоційних випробувань, які приготував йому острів?

Цікаво: Зйомки проходили на острові Монурікі (Фіджі) у два етапи. Для цього фільму Том Генкс спочатку поправився на 23 кг. Тоді відзняли першу частину і припинили процес. Повернулися до картини через рік. За цей час актор відростив волосся та бороду та скинув зайву вагу.

У головних ролях: Том Генкс, Гелен Гант.

Читайте також:

127 годин (2010)

Фільм оснований на реальних подіях.

Арон Ралстон – той ще відчайдух. Хлопець відправляється в каньйон Блю Джон, не попередивши про свою подорож нікого з близьких. За роковими обставинами, Арон потрапляє у пастку. Тепер він без води, їжі, теплого одягу, спорядження та засобів зв’язку, змушений боротися за своє життя. 127 годин жаху, пекла та болі чекає на героя.

Цікаво: Арон провів у каньйоні 5 днів і 7 годин. З відрізаною рукою він ще декілька миль пройшов пустелею під палючим сонцем. Рятувальників викликали туристи з Нідерландів.

Частково зйомки проходили в каньйоні Блю Джон, а Арон Ралстон консультував підчас знімального процесу. Також глядачам показали повний набір того, що було у Ралстона. Аби головний актор Джеймс Франко краще вжився в роль, йому показали відеозапис, який зробив Арон.

В головних ролях: Джеймс Франко.

Тепер я йду в дику далечінь (2007)

Сюжет фільму заснований на реальних подіях.

Хтось би позаздрив життю Крістофера Маккендлесса. Він народився в багатій та люблячій сім’ї, добре вчився та міг отримати роботу у найпрестижніших компаніях країни. Загалом, Кріса чекало безхмарне та щасливе майбутнє.

От тільки картковий будиночок, який так старанно складали його батьки, – впав. Юнак покидає навчання, знижує усі документи та відправляється у далеку, цікаву та небезпечну подорож.

Цікаво: Сценарист, режисер та продюсер фільму Шон Пенн бачив у головній ролі лише Леонардо ДіКапріо. Однак, старт знімального процесу постійно переносився. А батьки Крістофера Маккендлесса, просто перед початком зйомок відмовилися від екранізації. Відтак, фільм який планували показати глядачам у 1996 році, вийшов на екрани лише у 2007, коли батьки Кріса дали дозвіл на кіно-історію.

Картину знімали на місцях, де насправді жив Кріс. Для цього знімальній групі довелося чотири рази їздити на Аляску, аби захопити всі пори року. Щоденник, який вів герой описував 189 днів.

Постарався для ролі і головний актор Еміль Гірш. Він, аби відповідати своєму персонажу, схуднув на 16 кілограмів.

У головних ролях: Еміль Гірш, Марсія Ґей Гарден, Вінс Вон, Крістен Стюарт.

Дика (2014)

Фільм заснований на автобіографічній книзі Шеріл Стрейд.

1770 кілометрів спеки, холоду, спраги, голоду, – і на все це Шеріл зважилася сама. Жінка, закинувши важезний рюкзак за плечі, відправляється тихоокеанським туристичним маршрутом в повній самотності. Вона рідко зустрічатиметься з іншими людьми, харчуватиметься простою їжею, читатиме цікаві книги.

І все це для того щоб забути. Забути про те, що ставилася до люблячої матері як до непотребу і усвідомила свою помилку тільки тоді, коли вона захворіла. Забути про те, що зраджувала чоловіку і отримувала від цього задоволення. Забути про те, що розірвала стосунки з друзями, а натомість прив’язалася до наркотиків.

Це будуть дуже довгі 1770 кілометрів для Шеріл. Чи зможе вона їх пройти?

Цікаво: Стрічка заснована на автобіографічній книзі Шеріл Стрейд. До слова, актриса Різ Візерспун придбала права на екранізацію цієї історії ще за три місяці до публікації книги.

У головних ролях: Різ Візерспун.

Читайте також:

Мілина (2016)

Ненсі Адамс відправляється на безлюдний мексиканський пляж, про який їй часто розповідала покійна мати. Опинившись на місці, дівчина розуміє, чому мама обожнювала цей берег: золотий пісок тут обмивають бірюзові хвилі ідеальні для серфінгу. Здається, Ненсі нарешті знайшла свій куточок раю на землі.

Вдосталь накатавшись, дівчина пливе до берега, але її атакує велика біла акула. Ненсі перетворюється на жертву, а безлюдний, райський пляж стає її пеклом.

Цікаво: Фільм знімали у Новому Південному Уельсі (Австралія).

До слова, в рік реєструють до 100 нападів акул по всьому світі. Однак більше 55% жертв залишаються живими, адже хижак лише ранить здобич, чекає, коли вона помре, а вже після цього їсть.

У головних ролях: Блейк Лайвлі

На глибині 6-ти футів (2017)

За успішною кар’єрою відомого хокеїста Еріка ЛеМарка, ховається батько-деспот та нещасне дитинство. П’янка удача та життєва драма підштовхують його до наркотиків.

І ось, аби втекти від реальності, Ерік орендує гірський будиночок, а у вільний час катається на сноуборді. Та чергова подорож у гори закінчується трагедією: чоловік залишається сам-один у сніговій пастці далеко від людей.

У головних ролях: Джош Гартнетт, Міра Сорвіно, Сара Дюмонт.

Термінал (2004)

Віктор Наворскі народився та виріс у Кракозії, що у Східній Європі. І ось, чоловік після довгого і виснажливого польоту, прибуває у аеропорт Нью-Йорку. Однак, тут йому повідомляють: доки Віктор летів у США, в його рідній країні стався політичний переворот і тепер його паспорт не дійсний. Відтак, Віктора не можуть а ні пустити у США, а ні відправити на батьківщину. І доки не роз’ясниться політична ситуація, він буде жити у терміналі.

Цікаво: Заявити, що фільм був знятий на основі історії реального героя – не можна. Однак, сам сюжет картини не такий вже й унікальний. Так, іранський біженець Мехран Карім Нассер жив у аеропорту Парижа з 1988 по 2006 рік, бо його документи вкрали. А в міланському терміналі шість років жила жінка, яка через бюрократичні перешкоди не могла потрапити у Маврикій.

В аеропорту Майорки п’ятий рік проживає німецький інженер, якого зрадила дружина. Він оселився в терміналі після того, як у нього скінчилися гроші. А один японський блогер жив місяць у терміналі Тайбея, бо прострочив візу.

У головних ролях: Том Генкс, Кетрін Зета-Джонс, Стенлі Туччі, Чі МакБрайд, Дієго Луна.

Читайте також:

Я – легенда (2007)

Роберт Невіл – був щасливою людино: кар’єра військового лікаря, любляча дружина, мила донечка. Однак, в ході експериментів вчених, землян атакує невідомий вірус.

Три роки потому, Роберт залишається єдиною живою і неінфікованою людиною у величезному Нью-Йорку. Чоловік спілкується лише з німецькою вівчаркою на прізвисько Сем та бездушними манекенами. Вдень він полює на диких звірів, а вночі стає мішенню для монстрів, якими стали люди.

Не втрачаючи надії, Роберт якось освоївся у новому, жахливому світі. Але невдовзі він втратить і те єдине, що дарувала йому радість…

Цікаво: Фільм є екранізацією однойменного роману Річарда Метісона. Мало хто знає, але вперше про зйомки стрічки заговорили ще в середині 1990-х. Тоді на головну роль запросили Арнольда Шварценеггера, а події повинні були відбуватися у Лос-Анджелесі. Але проект призупинили.

У головних ролях: Вілл Сміт, Алісе Брага, Чарлі Тахан.

Гравітація (2013)

Під час роботи астронавта-дослідника Раян Стоун у відкритому космосі, відбувається катастрофа. Більша частина команди гине, а їхній човен не підлягає ремонту. Єдині вцілілі астронавти Раян та Метт направляються до Міжнародної космічної станції.

Практично діставшись до пункту, Метт жертвує собою заради порятунку напарниці. І ось Раян залишається самотньою на старій станції, яка повисла над Землею.

Цікаво: Нарендра Моді – індійський політичний і громадський діяч, порівняв бюджет фільму з вартістю реальної міжпланетної місії Мангальян (дослідження Марсу з орбіти штучного супутника). А бюджет фільму становить 100 млн $.

У головних ролях: Сандра Буллок, Джордж Клуні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, фільми, природа, спорт, спорт
В тему