Поради

5 питань, на які потрібно відповісти до звільнення

5 питань, на які потрібно відповісти до звільнення

Ви обожнювали свою роботу та віддавали їй усі сили, але віднедавна, раніше улюблена справа, приносить розчарування і вселяє невпевненість у собі? Керівництво не цінує вашу працю, а колеги дратують? Час міняти місце роботи!

Ми розповімо, як зробити це легко та безболісно.

Однак, перш ніж прийняти таке важливе рішення, дайте відповідь на ці сім простих запитань.

Ви можете вплинути на ситуацію?

Просто так ніхто не звільняється. Для такого важливого кроку завжди є мотиви. Перш за все проаналізуйте проблеми, які «гризуть» вас останнім часом. Чому виникло бажання звільнитися? Чи справді неприємності, які штовхають вас на такий крок, стосуються саме вас та чи можна їх усунути або якось вплинути на ситуацію?

Наприклад, у вас часто виникають конфліктні ситуації з керівництвом. Шеф несправедливий і різкий, а його неадекватні і нереальні завдання заважають робочому процесу. Така ситуація не виняток, а скоріше закономірність. Спробуйте поговорити з начальством. Спокійно та чітко викладіть свої думки з приводу ситуації, що склалася. Можливо шеф усвідомить свою помилку. Часто, варто лише підняти проблему на поверхню і обговорити її, для того, щоб професійне життя поліпшилося.

Якщо ж керівництво навідріз відмовляється йти на контакт і клімат на робочому місті змінити не можна, то не варто залишатися під крилом начальника-тирана. Ви розумна людина і десь шукають саме вас.

А ви зважили всі «за» і «проти»?

Ніщо так не додає проблем, як імпульсивні рішення. Сварка з колегами, розгромна нарада, гонитва за графіком, – і ви на емоціях пишете заяву на звільнення. Прийняті рішення в стані афекту, зазвичай, ні до чого хорошого не приводять. Коли емоції вщухнуть, заява про звільнення вже може бути підписана.

Прийнявши рішення про звільнення вперше, зважте всі «за» і «проти». Чесно, не соромлячись, випишіть всі плюси і мінуси. Що буде, якщо ви залишитесь? Що буде, якщо ви звільнитеся?

Підведіть підсумки. Якщо негативних моментів більше, – звільняйтесь. Звичайно, серед переваг даної роботи буде фінансова сторона. Гроші – великий плюс, але ж не головний. Важливо брати до уваги на свій внутрішній комфорт. Працюючи без мотивації, скільки ви заробите? А десь за вашу ініціативу готові дорого платити!

Читайте також:

Що думають про звільнення ваші близькі?

Звільнення – серйозний крок, який, скоріше всього змінить не лише ваше життя, а і життя ваших рідних. Приймаючи будь-яке важливе рішення краще заручитися підтримкою родичів та друзів.

Якщо рідні, знаючи про ситуацію у вас на роботі та підтримують ваше рішення про звільнення – йдіть не задумуючись. Якщо ж друзі в курсі всіх професійних перепитій і радять перечекати бурю, – потерпіть. Зі сторони ж краще видно, можливо причин для звільнення немає, але є тимчасова депресія, яка штовхає на необдумані вчинки.

В будь-якому разі – це ваше життя і ваше рішення.

А що далі?

«Звільнюсь, а що далі?», – це питання катує мільйони працівників.

Спершу поставте собі наступні запитання:

  • Чи є у вас час спокійно шукати нову роботу?
  • Ваша сім’я не залишиться на хлібі і воді, якщо ви шукатимете підходящу вакансію місяць-два?
  • Ви впевнені, що спеціальність, досвід роботи, ваші амбіції користуються попитом?

Якщо відповідь на ці три запитання ствердна, то сміливо звільняйтеся та крокуйте в нове життя. Скоріше за все ви хороший працівник і ваші навички стануть корисні в іншій компанії. Якщо ні, то задумайтесь наскільки швидко ви знайдете нову роботу. Якщо на це знадобиться якийсь час, то чому б не розглянути кілька пропозицій саме зараз?

Читайте також:

Ви не будете жити минулим?

Вирішили – дійте! найскладніше не написати заяву на звільнення, попрощатися з колективом чи забрати свої речі. Найтяжче – озираючись назад, не шкодувати про скоєний вчинок. Відкиньте сумніви! У вас з’явився шанс на нове, краще, цікавіше та перспективніше життя. Замість того щоб жаліти про звільнення, направте енергію на пошук нової і кращої роботи, де ви будете потрібні та корисні.

Якщо ж ви від природи зануда у якого опускаються руки і який постійно скаржиться, то краще жалійтесь на погану роботу, а ні ж на її відсутність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота, Бізнес, звільнення
В тему

Останні матеріали