Поради

Привітання з весіллям від батьків у прозі

Привітання з весіллям від батьків у прозі

Весілля сина чи доньки – надзвичайно важлива подія для батьків. У серцях матусь і татусів вирує маса емоцій: щастя, радість, гордість і смуток. В цей ж святковий день молодята чекатимуть на особливу промову: на привітання з весіллям від батьків.

Якщо друзі та колеги наречених у своєму тості можуть жартувати та філософствувати, то мамі та татові краще дати дітям хорошу пораду та настанову. При цьому, привітання не повинно бути затягнутим чи нудним. І аби не хвилюватися на весіллі, підготуватися до промови потрібно заздалегідь.

Можливо декілька привітань з весіллям з цієї статті сподобаються вам.

Як батькам підготуватися до весільної промови?

Зазвичай люди бояться виступати на публіці. Якщо ви рідко виголошуєте промови перед аудиторією, вам буде корисно дізнатися кілька важливих правил вдалого привітання:

  • Хороша промова має всього дві складові: лаконічність і змістовність. Не варто розповідати десяток фактів про вашу дитину. Спогади – це завжди зворушливо, але тоді ваше привітання затягнеться, а це налаштує проти вас слухачів. Краще заздалегідь підготуйте один-два найцікавіших фактів про винуватців свята. А використовуючи жартівливі історії переконайтесь, що не осоромите нареченого чи наречену;
  • Оптимальна довжина батьківського тосту – 2-3 хвилини. Цього часу достатньо для того щоб висловити свої почуття та привітати пару;
  • Лаконічність – сестра таланту, однак не сам талант. Як би ви не соромились, відмовтесь від привітання в стилі: «Приєднуюсь до сказаних вище слів». Краще повторіть уже виголошені фрази;
  • Для тих хто панічно боїться виступати перед публікою краще вітати наречених у з партнером. Доречно та правильно, коли молодят відразу вітають обоє батьків. В такому випадку промовці відчувають менший стрес;
  • До речі, пейрафобію чи глоссофобію (страх публічного виступу), можна применшити, якщо тренувати промову перед дзеркалом;
  • Напишіть вітальні слова напередодні. Не соромтесь прочитати привітання з листівки. Краще підглядати у шпаргалку, а ніж шукати потрібні вирази у очах гостей;
  • Налаштуйте себе на те, що сентиментальні фрази не повинні викликати у вас рясні сльози чи схлипи. Сльози на весілля – це, звичайно, красиво. Але не дозволяйте своїм риданням зіпсувати привітання;
  • Не обов’язково вчити привітання на пам’ять. Більш важливо дотримуватися канону: вітання, суть побажання; тост;
  • На українських весіллях батькам часто дають слово двічі: коли благословляють коровай та на бенкеті. Будьте готові до того, що потрібно говорити два різних привітання;
  • Звертайтесь до пари, а не лише до нареченого чи нареченої.

Читайте також:

Поезія чи проза?

Поезія – вічна і прекрасна, але не тоді, коли справа йде про привітання з весіллям від батьків. Вірші-привітання для наречених часто банальні та однотипні. Натомість красиве римоване привітання зазвичай довге та досить складне. А промовляючи тост, багато ораторів хвилюються, тому слова та стовпчики путаються у голові. Крім цього, у вірш додати слова від себе можна лише заручившись підтримкою поета.

Проза ж дає більше можливостей для словесних маневрів. Таке привітання, навіть якщо воно скачане з Інтернету, звучить душевніше. Тай у прозу ви можете з легкістю добавити кілька своїх фраз.

Привітання нареченим з Днем весілля може бути таким:

Дорогі молодята!

У цей чудовий день хочу привітати вас з народженням вашої сім’ї.

Нехай ваше життя буде довгим та наповненим взаєморозумінням, підтримкою, терпінням. Кохайте один одного, щодня даруйте половинці щастя та турботу. І тоді доля обдарує вас удачею і благополуччям.

Нехай Бог вам пошле чудових діток, світлого щастя і доброї удачі.

Будьте щасливі!

***

Любі мої!

Сьогодні великий день – день народження вашої сім’ї. Поки ви молоді та повні сил трудіться над тим, щоб зміцнити свої почуття. Кохання, приправлене лиш пристрастю – зрадливе. Тому я вам бажаю годувати свою любов повагою. Тобі, доню, я зичу жіночої мудрості і розуміння. Сину бажаю сил і терпіння.

Я вірю, що навіть святкуючи золоте весілля, ви дивитиметеся один на одного з такою ж любов’ю та ніжністю, як сьогодні!

Хай Господь береже вашу сім’ю від усяких негараздів.

***

Голубки наші!

Бажаю, щоб ви стали міцною і дружньою сім’єю, нехай ваше лебедине кохання не знає зрад і розчарувань. Бажаємо вам мудрості виховати чудових діток, наснаги, щоб посадити цілий сад плодоносних дерев і сили наповнити дім світлим затишком і теплотою своїх сердець.

Нехай день весілля зігріває ваші душі. Зичу, щоб ваше спільне життя не знало холоду і не бачило чорних хмар. Одних мрій вам на двох!

***

Любі мої!

Щаслива сім’я тримається не лише на коханні. Тож я бажаю вам бути один для одного не тільки вірним чоловіком і дружиною, а хорошими друзями: ділить горе і радості. Залишайтеся пристрасними коханцями, аби не шукати любов на стороні. Будьте вічними союзниками, які лише в парі здатні побудувати міцну фортецю для своєї родини. Будьте колегами, які вміють знайти компроміс.

Віднині ви не просто повинні рухатися у перед, а йти до мети разом. Оберігайте своє сімейне гніздечко і в ньому запанує затишок.

Нехай подружнє життя буде повним добра і благополуччя, щасливим і красивим. Зичимо, щоб ваша любов зуміла протистояти всім випробуванням.

Але якщо вам знадобиться допомога чи порада, знайте, що ми, батьки, поруч і готові вас підтримати.

***

Діточки, вітаємо з народженням сім’ї!

Сьогоднішній святковий день, мене, як і всіх присутніх тут, вкотре переконав у тому, що ви створені один для одного! Це помітно по щасливому блиску у ваших очах.

Я вам бажаю плекати прекрасне почуття кохання, насолоджуватися один одним та і надалі викликати захват у оточуючих!

Солодкого і довгого вам подружнього життя!

***

Милі наші діти!

Сімейне життя – затишна і спокійна гавань, але яким би тихим не було море вашої долі, штормів не уникнути. Та якщо ви завжди пам’ятатимете і дбатимете один про одного, то у вашому союзі пануватиме лише гармонія! Життя летить швидко, тому будьте щасливі щомиті.

Я піднімаю цей келих за вас, молодята! Бажаю, аби ваше яскраве кохання і надалі освітлювало вам шлях і зігрівало вашу сім’ю своїми променями. Ідіть по життю впевнено, міцно тримаючись за руки!

Гірко!

***

Дорогі наші діти!

Сьогодні ви стали на весільний рушничок і створили ще одну українську сім’ю. Цей день магічний та чарівний, що, нажаль, на можна сказати про все життя загалом. Ідеальних подружніх пар не буває. Але є такі, з яких іншим варто брати приклад. Я бажаю, щоб ви стали однією з таких сімей.

Трудіться на благо своєї родини. Діліть радості та печалі. Прощайте один одному людські слабкості. Утішайте кохану людину в трудний час. Не давайте пустих обіцянок. Хай у вашій сім’ї панує взаєморозуміння, а там де не вистачить мудрості зрозуміти, прийміть один одного без осуду такими, які є.

Не дозволяйте маленьким неприємностям переростати у болючі поразки і перетворюйте дрібні радощі на шалене щастя.

Бажаємо вам зустріти золоте весілля з такими ж сяючими іскорками в закоханих очах і з десятком внуків та правнуків поряд!

Читайте також:

Привітання з весіллям донці

Донечко моя, зіронька ясна!

Я від твого народження мріяла про цей день! Однак сьогодні моє серце сповнює не тільки радість, а і сум, адже моя дитина покидає рідний дім, аби звити своє гніздечко.

Так нехай ваша молода сім’я буде міцною, оселя багатою і теплою, а життя повним щастя та радості!

Сьогодні, доню, ти стала дружиною, а отже тепер маєш берегти той вогонь, який зветься сімейним. Бажаю, щоб йому були не страшні ні холодні вітри, ні солоні дощі, які приносить з собою сум. Ти ж, синку, будь главою сім’ї, поступай мудро та справедливо.

Щастя вам, благополуччя і тепла! Бережіть свою любов! Гірко!

***

Доню!

Ми з татком були впевнені, що ти станеш актрисою, адже ти так добре вживалася в різні ролі. Відсьогодні ти будеш не лише нашою люблячою донькою, а і коханою дружиною цього чарівного чоловіка.

Хочу вам побажати, діти, щоб кожну перешкоду, яка з’явиться на вашому шляху, ви долали разом. Бережіть свої почуття, не раньте свої серця через дрібниці! Діліть біди і вони слабшатимуть. Діліть радість і вона примножуватиметься.

Бажаю, щоб у сімейному житті царювала тиша й благодать. Нехай ваші почуття будуть не підвладні часу-руйнівнику і стійкі до поглядів злих заздрісників.

Будьте щасливі, живіть в злагоді, кохайте один одного з кожним днем все більше.

Ми любимо вас! З весіллям!

Привітання з весіллям сину

Діточки наші!

В народі кажуть: «Молодих мудреців не буває». Вам тільки належить пізнати життя. Відсьогодні ваші долі пов’язані на землі та на небі обітницями. Тож вчіться мудрості.

Віднині, сину, – ти голова сім’ї. Захищай свою красуню-дружину, бережи її від розчарувань та смутку. Балуй і у всьому догоджай.

А тобі доню, я хочу побажати мудрості у вчинках та терпимості до слабостей мого сина.

Нехай ваш дім ніколи не покидає щастя, хай у ньому оселиться мир та затишок.

Ми бажаємо, щоб життя ваше було солодким та п’янким. Бережіть і цінуйте один одного!

Гірко!

***

Сину, дорогенький!

Здається лише вчора ти радував нас своїми першими кроками та словами, усміхався відмінним оцінкам у школі та відпрошувався на дискотеку. А зовсім скоро ти переживатимеш теж саме зі своїми дітьми.

Ми щасливі за тебе, адже в супутницю ти обрав собі розумну, добру та красиву дівчину.

Милі діти! Прийміть найщиріші наші побажання!

Будуйте будинок, садіть дерева, ростіть дітей! Хай ваш дім буде затишним, сад плодоносить, а сини і дочки стануть гордістю.

Ваш союз – це запорука життєвого успіху. Доки ви одне ціле – вам не страшні ніякі біди і невдачі. Щастя вам, благополуччя і добра!

Гірко!

Читайте також:

Вітання, яке запам’ятають на все життя

Безумовно, до слів батьків будуть прислухатися особливо пильно. Жаль, але що б ви не побажали молодятам в День весілля, ймовірніше всього, вони вже чули це від інших гостей у не менш зворушливих привітаннях. Як же виділити свою промову серед інших? Аби вразити гостей та наречених красивим привітанням з весіллям можна розповісти цікаву притчу.

Чому притча ідеальний вибір для весільної промови? Тому що притча – це коротка повчальна історія чи розповідь з навколишнього життя, мета якої викласти духовні чи моральні істини.

Обираючи притчу для привітання, переконайтесь у тому, що історія, яку ви плануєте використати, не надто відома.

Наприклад, наступні три притчі цікаві, цілком відповідають весільній тематиці та не знайомі загалу.

Привітання-притча про шрами, які залишають помилки

Дорогі діти!

Сьогодні, у день вашого весілля, дозвольте виголосити вам напутнє слово і розповісти красиву притчу.

Один батько, після довгої мандрівки, повернувшись додому, зрозумів, що його син відбився від рук. Він став неслухняним, лихословив, грубіянив сусідам та не зважав на зауваження старших.

Батько хотів напоумити сина. Але замість того щоб насварити, узяв великий дерев’яний стовп і вкопав його посередині двору. І кожного разу, коли син робив щось погане, вбивав по цвяху.

Минув час.

З кожним днем на стовпі з’являлося все більше і більше цвяхів.

Хлопчина спочатку вдавав, що не помічає цього, але потім йому стало соромно і юнак став ввічливішим та добрішим.

Батько зрадів таким змінам і за кожний хороший поступок дитини витягував з дерева по одному цвяху. Так цвяхів меншало.

І ось, одного дня, батько взяв кліщі, і витягнув останній цвях.

Але замість того щоб радіти, син розплакався.

– Чому ти горюєш? – запитав батько. – Адже цвяхів на стовпі більше немає.

– Так, цвяхів немає. Але я бачу діри від тих цвяхів. Вони залишилися...

Діти, життя буває різним: воно може дарувати вам щастя і ви радуватимете оточуючих, а може бити болем і ви жалитимете інших. Але, щоб не сталося, пам’ятайте, за погані поступки можна вибачитися і образи можна пробачити, але вони, як ті цвяхи, хоч їх і вийняти, а сліди залишаються.

Ви сьогодні стали на весільний рушник, дві ваші долі злилися в одну. Тож будьте терпимі один до одного, поважайте та цінуйте кохану половинку.

Зичу, аби у вашому житті було поменше таких цвяхів, а ті що і будуть, нехай не залишають слідів на ваших серцях.

Читайте також:

Привітання-притча про секрет родинного щастя

Любі мої!

Дорога доню/дорогий сину, коли ти ще була маленькою/був маленьким, я почула гарну притчу. Тоді ж я зрозуміла, що саме цю історію хочу розповісти у день твого весілля. І ось цей день настав.

В одному містечку жили по сусідству дві сім’ї. Одна пара постійно сварилася, а інша жила в мирі та злагоді.

Дивувалася норовлива сусідка, чому це у тій сім’ї немає чвар. Заздрячи вона послала чоловіка піти до них та нишком розвідати, як це так вони живуть.

Пішов той чолов’яга до сусідів та й дивиться у вікно.

Господиня саме наводила порядок в домі. Витираючи від пилу красиву вазу вона поставила її дуже близько до краю. Поряд проходив чоловік і зачепивши вазу рукавом, збив її. Посудина з деньком вдарилася о підлогу і розбилася.

«Ох, зараз буде скандал», – подумав чолов’яга і вже уявив, як в його родині сваряться.

Але господиня лише зітхнула:

– Пробач, коханий. Я винна. Поставила вазу так неакуратно.

– Ні, люба. Я винний. Поспішав і зачепив її.

Боляче защеміло серце у сусіда. Прийшов він додому засмучений. А дружина до нього:

– Щось ти швидко. Ну що, розізнав?

– Так!

– Ну і який у них секрет?

– У них-то всі винні. Ось тому вони не сваряться. А ось у нас всі і завжди праві...

Діти, в тому щоб поступатися один одному немає нічого ганебного. Навпаки, слабкий той, хто не може визнати своєї провини. Тож будьте терпимими та поблажливішими один до одного. Пам’ятайте, що лише в тій родині панує мир та злагода, де партнери ставлять інтереси сім’ї вище своїх власних.

Будьте щасливі!

Читайте також:

Привітання-притча про два весла

Мені пощастило в день свого весілля почути красиву та повчальну притчу. Сьогодні, коли на весільний рушничок стали ви, – мої діти, я хочу поділитися цією історією з вами.

Якось один мандрівник перепливав річку. У його човняра було два весла: на одному напис «Думай», а на іншому «Дій».

– Дивні у тебе весла, – сказав мандрівник. – І навіщо ці написи?

Човняр посміхнувся:

– Дивись, – і почав гребти тільки одним веслом, з написом «Думай».

Човен закружляв на одному місці.

– Я часто думав про щось, розмірковував, будував плани... Але нічого корисного це не приносило. Я просто кружляв на місці, як цей човен.

Човняр заколотив по воді веслом з написом «Дій». Човен закрутило в інший бік.

– Бувало, я кидався в іншу крайність. Робив щось бездумно, без планів. Багато сил і часу витрачав. Але, в підсумку, теж кружляв на місці.

– Тому я і зробив напис на веслах, щоб пам’ятати, що на кожен помах лівого весла повинен бути помах правого.

Так і в житті, дорогі діти. Лише плануючи чи бездумно працюючи результату не буде. Тому, чи то в роботі, чи то в стосунках, керуйтесь двома невіддільними законами: думайте та дійте. І тоді всі ваші старання дадуть результат.

З весіллям, любі діти! Нехай ваше щастя буде довгим та безхмарним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему