Поради

7 стратегій як піти від незручного питання

7 стратегій як піти від незручного питання

Ці методи допоможуть вам без втрат вибратись з сильної хватки нетактовного співрозмовника.

1. Відповідайте питанням на питання

Скористайтеся зброєю співрозмовника і допитуйте його з пристрастю. Наприклад, поцікавтеся, навіщо він запитує і що змінить вашу відповідь. Якщо зберігати доброзичливі інтонації, градус хамства у цього методу практично нульовий.

2. Трансформуйте питання

Незручну тему можна направити в потрібне русло, якщо уточнити предмет розмови, перед тим як почати відповідати. Важливо орієнтуватися швидко, щоб співрозмовник не встиг повернути вас назад.

3. Лийте воду

Багатослівно відповідайте не на поставлене запитання, а на дуже близьке до нього, зберігаючи головний предмет розмови незмінним. Спосіб не дає стовідсоткової гарантії, так як співрозмовника може бути не так легко збити з пантелику, але працює. Цей спосіб користується популярністю у політиків.

4. Запитайте поради

Якщо вам потрібно відвернути співрозмовника, дайте йому можливість розповісти про те, в чому він (на його думку) розбирається. Попросіть поради і уважно слухайте відповідь. Але ні в якому разі не ставте питань, пов'язаних з основною темою розмови.

5. Жартуйте

Дратівливі питання зазвичай одні й ті ж, так що можна придумати на кожен по дотепній відповіді і видавати її кожен раз, як хтось ступає на слизький ґрунт безтактності.

6.Прямо покажіть своє невдоволення

Є питання, які вас дратують, але в цілому пристойні, а є відверто безтактні. І якщо мова йде про останній варіант, наберіться сміливості і окресліть межі дозволеного так, щоб ваші слова не можна було трактувати двозначно.

7. Ігноруйте питання

Цей варіант вимагає від вас деяких акторських здібностей. Продовжуйте бесіду, ніби не почули питання. Коли співрозмовник повторить його, продовжуйте гнути свою лінію. Рано чи пізно йому набридне.

І наостанок, декілька прикладів “незручних” питань:

  • Ти погано виглядаєш, чимось хворієш?
  • Коли ти нарешті одружишся на Маші?
  • Чому ти не заводиш дітей?
  • Чому тебе досі не підвищили? Ти дуже довго працюєш на цьому місці.
  • А ти збираєшся взагалі купувати квартиру, чи так і будеш до старості винаймати?

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему