Поради

Як зупинити плітки однією фразою?

Як зупинити плітки однією фразою?

Як часто ми беремо участь у плітках, які псують іншим життя, часом навіть без нашої згоди нас вплутують у ці темні справи. Чому просте спілкування з людиною перетворюється на «перемивання кісток»?

«Якось я пішла на вечірку, а наступного дня про мене говорили, ніби я займалась сексом з хлопцем, який теж там був. Але у цих плітках немає ані крихти правди!» (Марія).

«Деколи до мене доходять плітки, що я з кимось зустрічаюся. А я можу навіть і не знати цієї людини. Багатьох пліткарів зовсім не цікавлять факти» (Дмитро).

За статистикою, близько 80% розмов – це обговорення інших людей, їхніх звичок і вчинків. Психологи кажуть, що плітки зближують людей, адже антипатії, які поділяють люди, діють набагато сильніше від спільних інтересів і захоплень. Крім того, деякі особи отримують задоволення, обговорюючи промахи й невдачі інших. Таким чином, вони самостверджуються, навіть якщо на словах висловлюють співчуття людині, яку обговорюють.

Поширення чуток або навіть правдивої інформації про чиїсь невдачі та промахи може дуже негативно вплинути на емоційний стан вразливої людини. Коли ви пліткуєте чи слухаєте плітки інших, ви шкодите людині, прямо або побічно.

Якщо ви не хочете бути втягнутим у плітки, існує одна фраза, яка зупинить ініціатора розмови та змусить його замислитись! Запитайте людину: «Навіщо ти говориш мені це?».

Ця проста фраза діє цієї ж миті.

По-перше, ваше прямолінійне запитання розсіює корисливий мотив пліткаря.

А по-друге, вона дає зрозуміти співрозмовнику, що ви не зацікавлені в цій темі.

Пам’ятайте, у кожного своє життя, і не вам судити інших!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему