Поради

6 правил догляду за фарбованим волоссям

6 правил догляду за фарбованим волоссям

Сяюче, чарівне та красиве пофарбоване волосся без належного догляду недовго радуватиме вас. Фарбування ослаблює волосяну цибулину і пошкоджує структуру. Тому меліровані, тоновані чи фарбовані локони вимагають особливого піклування.

Косметика з вітаміном В

Після фарбування волосся потребує додаткових вітамінів. Тому варто почати користуватися косметикою, що містить комплекс полівітамінів В.

Шкіра голови

Через фарбування страждає не тільки волосся, а і шкіра голови. Лупу і свербіж можна побороти, втираючи у шкіру сік цибулі та часнику. В цих продуктах містяться сірка і кислота, які позитивно впливають на шкіру і коріння фарбованого волосся. Аби після такої процедури не залишався неприємний запах, робіть маски на основі цих інгредієнтів з додаванням меду чи коньяку, які нейтралізують специфічний аромат.

Стимуляція

Щоб пофарбоване волосся було здоровим і блискучим, можна стимулювати його яєчною маскою. Жовтки (кількість залежить від довжини) збийте у піну, нанесіть на мокре волосся і масажуйте протягом кількох хвилин. Тоді змийте теплою водою. Процедуру повторюйте 1 – 2 рази в тиждень.

Корисним буде для волосся ополіскування настоєм деревію, чистотілу, ромашки і шавлії. Для приготування 1 ст. л. трави залийте 1 л окропу і настоюйте 30 хвилин у теплому місці.

Геть посічені кінчики

Підстригати пофарбоване волосся слід раз на місяць. Також посічені кінці можна вилікувати риб’ячим жиром і рициновою олією («касторкою»). Корисно для локонів провести курс лікування вітаміном Е. Також варто втирати у волосся олійку з пророщеної пшениці.

Розчісуйте правильно

Якщо перед сном розчісувати волосся 5 – 10 хвилин у різних напрямках, воно стане слухняним і краще укладатиметься. Вологі коси розчісуйте гребінцем із широкими зубцями, починаючи знизу.

Миття

Від гарячої води фарбоване волосся швидко тьмяніє. Якщо потрібно мити голову щодня, використовуйте м’які шампуні, призначені для фарбованого волосся.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса, медицина
В тему

Останні матеріали