Поради

Швидкий ремонт стелі в квартирі

Швидкий ремонт стелі в квартирі

Чи згідні Ви, що в кожної родини настає той незручний момент, коли потрібно робити ремонт, скажімо стелі, але немає ні часу, ні грошей. Отоді в нагоді наші поради – як можна оновити стелі досить швидко і дешево.

Клеєння плитки з полістиролу

Один з найпростіших, швидких і дешевих варіантів обробки. Плити можна клеїти безпосередньо на перекриття, щоправда за умови, що старе покриття тримається досить міцно. Якщо попередня обробка не дуже міцна, то її необхідно буде видалити. Головна перевага – ремонтувати можна наодинці, без сторонньої помочі. Серед мінусів – надто великий вибір варіантів обробки, повинна бути відносно рівна поверхня для наклеювання плиток, оскільки перепади висоти за такої обробки будуть дуже помітні.

Фарбування

Такий спосіб отримати оновлену та красиву стелю буде оптимальний, якщо попереднього разу покриття теж фарбували. Тобто можна банально перефарбувати стелю. Найпростіше – виконати ремонт стелі водоемульсійною або водо-дисперсійною фарбою. Ці матеріали недорого коштують, легко лягають на площину. До всього, загалом ремонт триватиме всього день-два.

Пластикові панелі

Недорогий і дуже простий спосіб ремонту стелі. Варіант дещо дорожчий, ніж фарбування, оскільки потрібно монтувати обрешітку для кріплення пластикових панелей. Подібний ремонт приховає практично будь-які вади на плиті перекриття, навіть дуже серйозні дефекти. Також серед переваг цього варіанту – пластик нечутливий до впливу вологи, отож може бути використаний у приміщеннях із високою вологістю. Та й зовнішній вигляд покриття досить гарне, тоді як вартість демократична.

Натяжна стеля

Як не дивно, але цей спосіб є не надто дорогим, однак доволі швидко реалізується. За ціною ремонт порівнюють із монтажем конструкції з гіпсокартону. Хоча натяжні стелі виглядають ліпше. Та й часу на їх монтаж затрачається менше. З мінусів варто наголосити на тому, що повністю ремонт неможливо зробити самому. Полотно все одно доведеться замовити у фірмі, яка цим займається. Установку натяжної стелі теж ліпше довірити фахівцям. І вартість натяжних покриттів буде вищою, ніж альтернативних способів.

Побілка

Цей варіант скоріше підійде для застосування в старих будинках і квартирах. Нині побілену стелю зустріти можна не так вже й часто. Однак, якщо попереднього разу ви таки білили стелю, то найкращим і найдешевшим варіантом буде повторний побіл.

Насамперед варто визначити, чим білили до цього – вапном чи крейдою. Ці два матеріали між собою «не дружать», так що один на інший не ляжуть. Тобто по крейді потрібно білити тільки крейдою, а по вапну – вапняним розчином. Якщо перекриття рівні, то ліпшого варіанту годі й шукати. Щодо вартості: побілка буде одним із найдешевших способів оновити стелю. До всього, білити можна самому – потрібно лише докласти максимальні увагу, вміння та старання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему